Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina E
05.10.2017 18:00 CET
1 : 6
(1:3)

Reportáž

Polsko veze z Arménie vysokou výhru

Polsko potvrdilo roli favorita a bez potíží si poradilo také s domácí Arménií. Hlavní roli v debaklu domácího týmu měl opět střelec Robert Lewandowski, který měl na starosti hned tři branky svého týmu a stal se díky nim historicky nejlepším kanonýrem své země.

Arménie chtěla určitě vydržet co možná nejdéle, než se polskému celku podaří prolomit obranu domácích. Od prvních minut ale bylo jasné, kdo že bude na hřišti šéfovat a udávat rytmus hry. Kamil Grosicki se již v první minutě hnal do zakončení, které se mu ale nakonec nepovedlo. Vše si vynahradil jen o dvě minuty pozdějim, když si připsal brilantní start. Piszczek si seběhl až k hranici šestnáctky a zpětnou nahrávkou oslovil právě Grosickiho - 1:0.

Domácí brankář Grigor Meliksetjan je poměrně zkušeným hráčem a proto dobře věděl, že ho čeká velmi těžký večer. Proti zajímavé hlavičce Jakuba Błaszczykowskiho dobře zasáhl, ale o chvíli později se začal naplňovat jeho černý scénář. Ke standardní situaci Poláků se postavil útočník Robert Lewandowski a ukázal, že mu nedělá potíže ani technické zakončení z volného přímého kopu - 2:0.

Arménie si svou situaci sama zbytečně komplikovala nepřesnou rozehrávkou a až překvapivě pasivní obranou. Soupeři další branku nabídla vlastně sama, protože Polsko dostalo šanci zahrávat nepřímý volný kop přibližně z místa, odkud se běžne kopou penalty. Jakub Błaszczykowski přiťukl míč vedle stojícímu Lewandowskimu, který zamířil přesně a propálil všechno, co měl před sebou - 3:0.

Stále se psala teprve 25. minuta, ale už to zavánělo debaklem. Arménie se trochu překvapivě dočkala snížení, protože na centr si naskočil mladý obránce Vardaru Skopje Hovhannes Hambardzumjan a brankář Wojciech Szczęsny se jen ohlédl - 3:1.

Hambardzumjan byl evidentně namlsán prvním gólem a hned po změně stran se pokoušel o bombu z velké vzdálenosti. Tou ale mířil těsně vedle. V jeho stínu dokonce zůstal i apitán Henrik Mchitarjan, který měl být rozdílovým hráčem domácích. Pouze pasivně sledoval, jak se míče ujal Jakub Błaszczykowski a pár minut po změně stran s ním u vápna udělal několik rychlých kroků. Zamířil a navýšil vedení na 4:1.

Mchitarjan se dostal k balonu a střele z pětadvaceti metrů po hodině hry, jenže dnes zkrátka neměl seřízená mířidla tak, jak by jeho tým potřeboval. Pátou branku Poláků obstaral v podstatě Kamil Grosicki, který si naběhl do vápna na patičku spoluhráče a servíroval balon před prázdnou bránu. Obránci Arménie opět v nedohlednu, takže Robert Lewandowski mohl dokončit hattrick!

Patnáct minut před koncem se Arménie ještě jednou dostala do šance. Mchitarjan uvolnil Malakjana, který postupoval na bránu Polska z velkého úhlu a to nakonec rozhodlo. Brankář Szczęsny zůstal nepřekonán, což ale nejde říct o jeho soupeři v domácí bráně. Arménská obrana neodvrátila balon z vápna, takže střídající Rafał Wolski měl snadnou práci - 6:1.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
veikko

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
waynemarkrooney

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele