Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina E
04.09.2017 18:00 CET
1 : 4
(1:2)

Reportáž

Arménie - Dánsko 1:4

Domácí Arménie začala proti favoritovi z Dánska skvěle a již v 6. minutě vedla, ale hosté předvedli neskutečný obrat. Od sedmnácté minuty bušili do svého soupeře a za svou aktivitu byli odměněni hned čtyřmi zásahy! Velkým hrdinou se stal především záložník Thomas Delaney, který nasázel hattrick.

Arménie uvítala svého soka na stadionu v Jerevanu s velkou slávou a tajně myslela na velké fotbalové překvapení. Z něj ale nakonec nic nebylo, i když vše dobře začalo. Díky třem brankám Thomase Delaneyho si totiž Dánsko odváží cenný výsledek 4:1 a na chvíli se posouvá na první příčku tabulky.

Hráči Dánska se chvíli nemohli otrkat a domácí jim balon zrovna nepůjčovali. Spoléhali při tom na schopnosti Mchitarjana, který nedával obráncům hostí spát. V šesté minutě Hovhannisjan posunul z levé strany míč na střed, kde si jej převzal zkušený záložník Ruslan Koryjan. Udělal pár kroků a předvedl velkou parádu. Jeho výstavní pokus se hodně točil a nakonec zapadl k tyči - 1:0 pro domácí.

S takovým výsledkem Dánsko nepočítalo a ihned se jalo útočit. Velkou šanci na vyrovnání měl vysoký Andreas Cornelius, jenže sám na malém vápně nedokázal dostat míč za záda brankáře Meliksetjana. O pouhou minutu později mu správné zakončení hlavou předvedl spoluhráč Thomas Delaney, který si naskočil na jemný pas z hloubi pole a načal svůj velký večer - 1:1.

Blížila se třicátá minuta utkání a Cornelius se prodíral vpřed. Před vápnem zatáhl za poslední možnost Harojan a sudí mu udělil žlutou kartu. Kromě toho se ale k zahrávání volného přímého kopu postavil Christian Eriksen a nádhernou střelou poslal baon přes zeď až do sítě!

Dánsko náhle otočilo a nezdálo se, že by chtělo nějak zpomalovat. Cornelius se ještě chvíli před poločasem statečně bil s obranou Arménie, ale neměl mnoho štěstí. Nepomohla mu ani podpora Pioneho Sista, který se snažil vydatně mu sekundovat. Do druhého poločasu se už nic nestalo. Po změně stran Dánsko začalo v obdobném duchu.

Dánsko se snažilo především neinkasovat a pro diváky asi bylo trochu zklamáním, že se jejich hlad po vstřelení branky vytratil. Arménie se zkoušela prosadit opět díky individuální technice Mchitarjana, ale ten byl dobře strážen. Dvacet minut před koncem se do zakončení dostal Jørgensen, avšak brankář Meliksetjan skvěle zasáhl!

Další góly přesto přišly. Lasse Schöne byl na hřišti sotva dvě minuty, když posunul balon na Thomase Delaneyho, který jednoduše zvýšil na 3:1. To už Arménii docházela chuť s výsledkem něco udělat. Definitivně ji domácí ztratili v nastaveném čase, když Thomas Delaney hlavičkoval centr od Eriksena do sítě a završil tak svůj hattrick - 4:1 pro hosty.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele