Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina E
11.11.2016 18:00 CET
3 : 2
(0:2)

Reportáž

Arménie - Černá Hora 3:2

Fotbalisté Černé Hory nedokázali potvrdit úlohu favorita na půdě Arménie, a nakonec odjíždějí se senzační porážkou 2:3. Hosté přitom vstoupili do zápasu skvěle, byli jasně lepší a vedli o dvě branky. Jenže po změně stran domácí zabrali, dokázali srovnat a rozdílovou trefu vsítili ve čtvrté nastavené minutě. V tabulce skupiny se posunuli na pátou pozici se třemi body, zaznamenali svůj první bodový zisk. Černá Hora je i tak zatím první se sedmi body.

Hosté vstoupili do zápasu velmi aktivně a už v šesté minutě se mohli dostat do vedení. Po krásném obloučku za obranu od Ščekiče a následné střele z úhlu z první musel brankář Beglarjan vyrážet balón nad horní tyčku. Černá Hora znovu zahrozila v polovině první půle, kdy po přihrávce do středu hřiště pálil Stevan Jovetič zhruba z dvanácti metrů, ovšem jeho pokus byl tečován přibližně metr nad horní tyčku. Černohorci šli do vedení ve 36. minutě.

Po prudké střele z velké vzdálenosti vyrážel gólman Beglarjan míč pouze před sebe, následně se balónu ujal Bećiraj a přistrčil ho pod sebe nabíhajícímu Damiru Kojaševičovi. Ten vystřelil z dvanácti metrů a propálil gólmana Beglarjana, který neměl šanci zasáhnout. Hosté zvýšili svůj náskok za další dvě minuty. Zaslouženého gólu se dočkal Jovetič, který využil velkého zaváhání domácí defenzívy, hrubky se dopustil Hajrapetjan.

Ten po dlouhém nákopu brankáře Božoviče nadvakrát nedokázal přihrát Beglarjanovi, pouze namazal do běhu Jovetičovi a ten krásným lobem pravačkou z hranice pokutového území zamířil přímo ke vzdálenější tyči. Arménie se dostala zpět do hry pět minut po změně stran, snížit dokázal Artak Grigorjan. Ten předvedl krásné sólo přes půl hřiště, vzápětí vystřelil z deseti metrů a gólman Božovič jeho tvrdý pokus vyrazil před sebe.

Míč se však znovu odrazil na nohu Grigorjana, který napodruhé zblízka dopravil balón do sítě. Od tohoto momentu měli domácí mírný tlak, vyrovnat mohli v 71. minutě. Z přímého volného kopu z dobrých pětadvaceti metrů vypálil Mchitarjan a Božovič dobrým zákrokem odvrátil míč na roh. Vyrovnat dokázal obránce Varazdat Harojan, jenž po rohovém kopu z pravé strany a následném odrazu dopravil balón do sítě ze tří metrů.

Černá Hora se znovu mohla dostat do vedení v 86. minutě, kdy gólman Beglarjan vyběhl ze své branky a Jovetič mířil do odkryté svatyně. Jenže na brankové čáře předvedl famózní obranný zákrok Mkojan. Domácí z ničeho nic otočili vývoj pátečního střetnutí v poslední možnou chvíli, když po nahrávce Harojana vypálil u dobrých třiceti metrů Gevorg Ghazarjan a jeho utěšená rána zapadla přímo k levé tyčce.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
adoxx

Arménie předvedla neskutečnej výkon zasloužená výhra

Reagovat
Milan.B

takto skurvit zapas......

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele