Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina F
05.10.2017 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Harry Kane v závěru utkání se Slovinskem spasil Anglii

Anglie nakonec doma získala tři body až v samotném závěru a ani herně proti Slovinsku příliš nepřesvědčila. Slovinci velmi dobře bránili, ale v nastaveném čase potrestal chybu brankáře Oblaka Harry Kane. Domácí tak stvrzují první místo a už jim jej nikdo nevezme.

Angličané vyslali do hry hned od úvodu opory jako Sterling, Kane, Rashford nebo Dier, obranné povinnosti si měli plnit především Stones, Cahill nebo Walker. Důvěru mezi třemi tyčemi dostal opět Joe Hart. Slovinsko sázelo na brankáře Oblaka, před nímž v poli stáli Cesar, Jokić, Verbić, Iličić nebo Krhin.

Ve Wembley panovala výtečná atmosféra a domácí hráči cítili obrovskou podporu, jakou je fanoušci zahrnovali. Od prvních minut jejich rychlé útoky vytvářeli hostujícímu týmu Slovinců velké potíže. Především pak duo dvou rychlonožků Rashford - Sterling po stranách nebezpečně pronikalo až k vápnu. Kolem něj ale finální nahrávku Angličanů trochu vázla.

Slovinci se spoléhali především na standardní situace doufali, že Anglie vyrobí nějakou chybu. Ta jim ale ofenzivní výpady netolerovala. Snad první zajímavá akce Slovinců v 11. minutě skončila ranou Josipa Iličiće, který to nemyslel vůbec špatně. Jeho rána ale byla zablokována. A když už musel do akce brankář Hart, se střelami Šporara i Bezjaka si poradil.

Spolupráce tří rychlých útočníků Albionu vypadala na pohled jednoduše a atraktivně, jenže ke gólů nevedla. Když se Harry Kane nemohl spolehnout na větší podporu v ofenzivní fázi, vyzkoušel si ránu z přímého volného kopu. Centr zakončoval obránce John Stones, jenže ani on nebyl přesný.

Pokud už zkušená obrana Slovinců kapitulovala, na svém místě stál vždy spolehlivý brankář Jan Oblak. Poradil si famózním zákrokem například se střelou Jordana Hendersona, který technicky mířil k tyči. Stejně tak brankář Atlética Madrid vykryl rodící se šanci po kombinaci mezi Rashfordem a Sterlingem. A ke konci první půle svedli zajímavý hlavičkářský souboj obránci Cahill s Cesarem.

Druhá půle se stejně jako ta první nesla v duchu anglické dominance především v kombinaci, která ale zřídkakdy vedla k zajímavé šanci. Alex Oxlade-Chamberlain se snažil o velmi dobrou nahrávku mezi obránce na Harryho Kanea, jenže na poslední chvíli zasáhl brankář Oblak! Slovinci se nechtěli spokojit jen s obranou a do hry byl s ofenzivními úkoly vyslán Valter Birsa. První branku dnešního utkání si mohl připsat kapitán Kane, jenže na centr mířící k zadní tyči nebyl dost dobře připraven.

Po hodině hry mohl vstřelit kýžený a celkem očekávaný gól Anglie Marcus Rashford, který se dostal po rychém kontru do samostatného náběhu. Brankář Jan Oblak sice už byl překonán, jenže těsně před brankovou čárou jej zaskočil pohotový obránce Bojan Jokić! Činil se také jeho spoluhráč Boštjan Cesar, který sice nejprve namazal Sterlingovi, ale jeho následnou ránu do prázdné brány vyrazil!

V samotném závěru se ještě málem prosadil střídající Tim Matavž, ale kromě Harta jej zastavil také zdvižený praporek. Slovinci však nakonec přeci jen kapitulovali. V samotném závěru už to vypadalo, že si z Wembley přeci jen odvezou remízu a především jejich obrana by na tom měla svůj podíl. Brankář Jan Oblak ale nezvládl jednu z posledních nahrávek, tu dobře vystihl obránce Kyle Walker a našel Harryho Kanea. Anglický kapitán bez problémů rozjásal nadšené diváky - 1:0.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
veikko

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Ćo rozhoduje pri rovnosti bodov ? Vždy to bolo vzájomny zápas teraz ak budu mat napriklad slováci rovnaky počet bodov ako skotsko alebo slovinsko čo rozhodne ? vzájomny zapas alebo score ?

Reagovat
Majk91

skore

Reagovat
smazaný uživatel

To od kedy ? sú nejaké nové pravidlá ?

Reagovat
smazaný uživatel

Pokial viem prvy ide vzajomny zapas az potom skore

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele