Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina F
04.09.2017 20:45 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Skvělý vstup na body nestačil, Slováci v Anglii prohráli 2:1

Mnoho diváků duelu o první místo skupiny F ještě ani nestihlo dosednout na sedačky a domácí Angličané již proti Slovensku prohrávala. Na Lobotkovu trefu z třetí minuty však ještě do přestávky dokázal odpovědět Eric Dier a necelou čtvrthodinu po změně stran dokonal obrat Marcus Rashford. Talentovaný útočník Manchesteru United byl kuriózně podepsán pod všemi třemi góly, nakonec tedy může na tento hektický zážitek vzpomínat v dobrém.

Slováci se nástupem na svatostánek Wembley vůbec nenechali rozhodit a do zápasu vlétli jako velká voda. Hned ve čtvrté minutě navíc Marcus Rashford ztratil ledabyle míč před vlastní šestnáctkou, což se Angličanům stalo osudným. Následovala rychlá narážečka Lobotky s Nemcem a mladý slovenský záložník následně tváří v tvář brankáři Hartovi chladnokrevně zakončil. Jeden z objevů letního mistrovství Evropy do 21 let se stal vůbec prvním hráčem po bezmála čtyřech letech, který dokázal na anglické půdě skórovat v kvalifikačním utkání.

Zatímco angličtí příznivci teprve kvůli potížím s příjmem vstupenek pomalu docházeli na svá místa, domácí tým se stejně pozvolně dostával do hry. Vyjma několika nepřesných pokusů a chaotických závarů po rohových kopech Anglie Martina Dúbravku ve slovenské brance prakticky neohrozila a zdálo se, že manažera Garetha Southgatea čeká o přestávce v hráčské kabině pořádná šichta. Sedm minut před koncem první půle mu však spolu se zaplněným Wembley zlepšil náladu Eric Dier.

Defenzivní stálice Tottenhamu si naběhla na Rashfordův skákavý roh k přední tyči a fantastickou tečí přímo do horního růžku branky srovnal na 1:1. Od té chvíle bylo domácích zničehonic plné hřiště a Dúbravka musel zasahovat proti jedovkám Bertranda s Rashfordem. Přesto měli velkou šanci dostat se znovu do vedení Slováci, když se po Cahillově zaváhání řítil sám na branku Vladimír Weiss. Toho však záhy srazil k zemi Kyle Walker, jenž mohl snadno vidět červenou kartu, ovšem místo toho se na pokyn rozhodčího pokračovalo ve hře.

Po změně stran již Albion nastoupil na trávník mnohem lépe a Alli s Hendersonem a Oxlade-Chamberlainem hned pokoušeli střelecké štěstí. Hosté kontrovali ranou Nemce, ovšem krátce před hodinou hry inkasovali podruhé, když dokázal zcela odčinit dřívější selhání Marcus Rashford. Mladý forvard Manchesteru United převzal před šestnáctkou míč od Jordana Hendersona, s ničím se nerozpakoval a výtečnou křižnou střelou na zadní tyč nedal Dúbravkovi nárok zasáhnout.

Zbytek utkání si již Angličané bez větších potíží pohlídali a zbyl mimo jiné prostor i pro stažení Rashforda, jehož většina z takřka osmašedesát tisíc diváků vyprovodila potleskem vestoje. Anglie navzdory bídnému výkonu z prvního poločasu potvrdila roli favorita a výhrou 2:1 má dvě kola před koncem s pětibodovým náskokem na druhé Slováky postup na dosah. To Kozákovu družinu čeká v říjnu klíčový zápas o barážové druhé místo ve Skotsku, jež z třetího místa ztrácí jediný bod.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (30)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

a nie 4:4

Reagovat
smazaný uživatel

Nesranduj, to nebudú hrať Češi

Reagovat
smazaný uživatel

Však jsem nepsal 6:0

Reagovat
scholes18

1:2

Reagovat
janinho

0:2 (Skrtel, Hamsik)

Reagovat
waynemarkrooney

Šktel z tribuny

Reagovat
m0rientes9

z akej tribúny? ty budeš odobrník nejaký

Reagovat
KingMaster13

0:1 a Anglie do baráže

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

"Slovensko - pravděpodobná sestava:

Dúbravka – Pekarík, Gyömbér, Škriniar, Hubočan – Lobotka, Kucka – Weiss, Hamšík, Mak – Němec"

wtf? Autor sa s tým zjavne moc nesral a jednoducho skopíroval zostavu zo zápasu so Slovinskom. Žeby Gyombér posadil Škrtela? Pochybujem. A ak bude Kucka po piatkovom výkone opäť v základe, tak to môžeme proti Anglicku rovno zabaliť.

Reagovat
smazaný uživatel

Asi tak.Najskor bude hrat Skrto aj Durica,Skriniar miesti kucku dm a mozno aj niekto vystrieda Vladuska

Reagovat
janinho

to by asi bolo idealne. to co kuco predvadza v repre v poslednej dobe (okrem nejakeho 1 expotrneho golu) je bieda. uz od ME-vratane (tam bol pre mna najvacsie sklamanie z nasich) vyzera jak keby sa mu nechcelo.

za to jak vypustil suboj ked mu sudi neodpiskal faul ho mal hamsik zjebat jak sirotu hned na travniku. v tej sekunde mal dat kozak pokyn nech sa ide rozcvicovat nahrada za neho...

Reagovat
smazaný uživatel

Miesto Weissa Mihálik Rusnák alebo Ďuriš Vladko je dobrý na Litvu alebo proti Malte

Reagovat
netopier

Na ten praveký anglický futbal treba traktoristu ako je Ďuro

Reagovat
Degree

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Mať tak kvalitného útočníka svetovej triedy, tak tam vyhráme, takto len 0:1 ... ale bude stačiť.

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Myslim, ze pre pravych tiperov je povinna x2 ako solo.

Reagovat
Milan.B

1:1

Reagovat
Inter Eterno Amore

SLOVENSKOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO !!!

https://www.youtube.com/watch?v=pabdDZb23S0

Reagovat
MaraCe_Napolitan

9.50 freemoney 1:2 Sterling - Rusnak, Hamsik

Reagovat
Majk91

Anglicko: Hart, Walker, Cahill, Jones, Bertrand, Henderson, Dier, Rashford, Alli, Oxlade-Chamberlain, Kane

Slovensko: Dúbravka, Pekarík, Škrtel, Ďurica, Hubočan, Škriniar, Lobotka, Hamšík; Mak, Weiss, Nemec

Reagovat
JackDaniels.

Nejaký kvalitný stream pls!!!

Reagovat
MaraCe_Napolitan

Jedina vec tomu chyba a to : Rusnak -> Weiss <- , dufam, ze Kozak tak ucini cez polcas

Reagovat
BílíAndelDrcKo

Nepáčil a mi dnes výkon viacerých hráčov. Neviem aký bol zdravotný stav viacerých lebo bolo citit nejké problemy....škoda nepodali sme najlepší výkon, nezaslužili sme si bod

Reagovat
Degree

Súhlas po góle som mal pocit že čakáme na gól anglicka prestali sme hrať aktívne veľká škoda

Reagovat
smazaný uživatel

Vybehnut vo Wembley na travnik s zuvackou v puse to dokaze len Vladko.

Reagovat
JackDaniels.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele