Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina F
26.03.2017 18:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Angličané si zápas s Litvou rutinně ohlídali a vítězí 2:0

Při absenci Harryho Kanea s Waynem Rooneym naskočili v dresu anglické reprezentace další útočníci, kteří nabídnutou šanci v domácím zápase s Litvou náležitě využili. O průlom skóre se postaral veterán Jermaine Defoe, jehož na přelomu hodiny hry nahradil Jamie Vardy, který sám vzápětí stanovil konečné skóre 2:0. Albion tak v kvalifikaci mistrovství světa zůstává suverénním lídrem skupiny F a stále ještě ani jednou neinkasoval.

Již od úvodních minut nebylo pochyb o tom, kdo je v zápase favoritem. Zatímco si Angličané užívali dominantní držení míče, hosté poctivým obranným blokem dělali vše pro to, aby soupeři znemožnili tvorbu šancí. To se také Litevcům s výjimkou několika nebezpečných centrů podařilo, ovšem pouze po prvních dvacet minut. Pak se totiž dostal ke slovu Jermaine Defoe.

Čtyřiatřicetiletý útočník Sunderlandu se již sice v národním týmu neobjevil bezmála tři roky, ovšem výtečná klubová forma mu znovu přinesla pozvánku do reprezentace a šanci nastoupit v základní sestavě, jíž bezvýhradně využil. Jeho první střela si ještě na brankáře Setkuse nepřišla, avšak hned vzápětí Raheem Sterling dravě pronikl po levé straně do litevské šestnáctky a přízemním centrem připravil Defoeovi brankovou příležitost, kterou anglický forvard chladnokrevně zakončil do odkryté sítě.

Také po průlomu skóre Anglie pokračovala v jasné převaze, ovšem do přestávky již vedení navýšit nedokázala a v první minutě nastavení mohlo být dokonce zničehonic vyrovnáno. Do obrovské šance se totiž dostal Vykintas Slivka, který sice stál jednoznačně v ofsajdu, ovšem rozhodčím tento prohřešek unikl a brankář Joe Hart měl štěstí, že za něj na brankové čáře zaskočil John Stones, který poskakující míč odkopl do bezpečí.

Po změně stran domácí vyběhli na trávník s cílem co nejrychleji navýšit hubený náskok, a hned po dvou minutách k úspěchu neměl daleko Raheem Sterling. Křídelníka Manchesteru City našel na zadní tyči perfektním centrem Ryan Bertrand, avšak Sterlingovi se místo pohotového zakončení zamotal pod tlakem litevské obrany míč pod nohama a z velké šance vzešlo jen chabé zakončení. Pojistka na 2:0 tak nakonec přišla až po pětašedesáti minutách, když Adam Lallana šikovně prostrčil míč střídajícímu Vardymu a útočník Leicesteru již tváří v tvář Setkusovi nezaváhal.

Vardy pak mohl o třináct minut později svůj gólový přínos zdvojnásobit, ovšem tentokrát po výtečné kolmici Rashforda volil v samostatném úniku tvrdé zakončení a vysoko přestřelil. Když pak v závěru proti Setkusovi neuspěl ani aktivní Rashford, skončilo utkání vítězstvím domácích 2:0, které Albion upevňuje na čele kvalifikační skupiny F.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tip 1...3:0

Reagovat
veikko

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele