Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina G
09.10.2017 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Albánie - Itálie 0:1

Italové zvládli těžký duel a vyhráli díky jediné brance Antonia Candrevy, ale opět příliš nepřesvědčili. Domácí Albánie soupeři rozhodně nic nedarovala a ukázala, že bojovat umí, ale patnáct minut před koncem byla její obrana přeci jen pokořena. Na konečném postavení v tabulce tento výsledek nic nemění.

V domácím kádru bylo několik hráčů, kteří mají s italským fotbalem své vlastní zkušenosti. V Itálii si na chleba vydělává brankář Berisha, obránci Hysaj s Veselim nebo záložník Memushaj. Trenér Ventura bral utkání jako možnost ukázat kvalitu lavičky a vyzkoušet nové hráče. Do zápasu se od prvních minut dostali například Darmian, Spinazzola, Candreva, Parolo, Gagliardini nebo také veterán Éder.

V prvních momentech utkání to byl především souboj dvou střelců. Armando Sadiku na straně Albánie, Ciro Immobile na straně hostů. Ani jeden z jejich pokusů ale neměl gólové parametry, přestože oba byli hlavními terči svých spoluhráčů. Po patnácti minutách zkoušel Lorenzo Insigne uličkou poslat míč naběhnutému Éderovi, který by mohl postupovat sám na brankáře, ale obrana před Berishou včas zasáhla.

Celkově pracovala albánská defenziva velmi dobře a působila kompaktním dojmem. Po chvíli nevýrazné kombinace italského mužstva se rozhodl delší nezáživnou pasáž přerušit Éder. Zkušený útočník vypálil zpoza vápna velmi tvrdou ránu, ale kdyby příště přidal na přesnosti, mohlo to být mnohem nebezpečnější. První nepříliš záživnou půli zakončili svými střelami někdejší spoluhráči Insigne s Immobilem.

Rovněž po změně stran se Itálie více tlačila do zakončení a hned na začátku jí Albánci poskytli málem výhodnější situaci. Malou domů zkušený obránce Mergim Mavraj nenačasoval úplně ideálně a brankář Berisha musel velmi rychle odkopávat do bezpečí. Jeho reflexy vyzkoušel o chvíli později také Éder, který byl dnes rozhodně výraznější postavou italského útoku než slavnější kolega Immobile.

Rovněž křídla, kerá dnes ztělesňovali Candreva s Insignem, byla velkou zbraní Italů. Jejich pokusy po individuálních průnicích ale často neměly dostatek přesnosti. Candreva napálil jen boční síť, obdobně na tom byla hvězda Neapole. Až patnáct minut před koncem se Italové konečně prosadili. Leonardo Spinazzola poslal přetažený centr na zadní tyč, kde nikdo nehlídal Antonia Candrevu. Někdejší opora Lazia Řím si balon zpracovala a prostřelila Berishu - 1:0 pro hosty.

Albánie se nechtěla vzdát úplně bez boje a v posledních minutách hry se pokoušela alespoň naznačit tlak. Většinou se ale jednalo o náhodné centry vpřed, které si brankář kvalit Gianluigiho Buffona nemohl snad už víc užívat. A když ani ve druhé nastavené minutě zápasu samostatný náběh na brankáře Berishu rychlík Antonio Candreva nevyužil, skóre zůstalo neměnné. Víc vyhovuje samozřejmě Italům, kteří si připisují další čisté konto a tři body.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
veikko

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

"keré kritizuje národní tým" .. Prážo, Prážo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele