Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2014

zóna UEFA (Evropa) - skupina A
10.09.2013 20:45 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Wales - Srbsko 0:3

Tohle byla pro hrdé Velšany těžká rána - hostující Srbové vyplenili stadion v Cardiffu poměrem 3:0, a přestože ani jeden ze soupeřů již nemá šanci na postup, průběžné poslední místo ve skupině není pro Balea a spol. vůbec lichotivou vizitkou.

Skóre načal hlavou Filip Djordjević, navýšil vynikající střelou Aleksandar Kolarov a v 55. minutě uzavřel Lazar Marković; Bale, největší triumf domácích, přišel na hřiště z lavičky a donutil gólmana Stojkoviće ke dvěma parádním zákrokům, ale to rozhodně nemohlo vynahradit ostudu, jakou si sám hráč ve svém prvním reprezentačním startu po prolomení bariéry nejdražšího přestupu všech dob jistě nepředstavoval.

Kouč Chris Coleman dal jasně najevo, že ze zápasů v Makedonii a se Srbskem chce šest bodů, aby si jeho celek zajistil úspěch v podobě třetího místa ve skupině; místo toho však přišly dvě prohry při celkovém skóre 1:5, a jelikož Skotové vyhráli v Makedonii, propadli se Velšané na samé dno. Po páteční porážce 1:2 ve Skopje udělal Coleman celkem pět změn v sestavě, mezi nimiž vyčnívalo zejména zařazení Bena Daviese s Danny Gabbidonem do středu obrany a opětovné udělení kapitánské pásky Ramseymu.

Záložník Arsenalu vedl své spoluhráče do bitvy naposledy loni v září, a Wales prohrál Srbsku v 1:6; dnes se tedy historie opakovala, i když, pravda, méně drasticky. Už od začátku však bylo jasné, kdo bude mít v zápase navrch, a narychlo poslepovaná stoperská dvojice odolávala srbským útokům pouhých osm minut: Myhillův reflexní zákrok proti Djurićićově hlavičce vyrazil míč pouze k Djordjevićovi, který doklepával z malého vápna.

Velšané si vzadu problémy způsobovali dokonce i sami - Gabbidonovu nahrávku místo zamýšleného Andyho Kinga zachytil Ljubomir Fejsa a donutil Myhilla k dobrému zákroku. I tentokrát však domácí gólman svým zásahem všehovšudy nabil soupeři na gólovou střelu - jejím autorem byl Kolarov, jehož levačka z pětadvaceti metrů snesla ty nejpřísnější měřítka.

Srbové potvrdili svoji herní dominanci třetí brankou deset minut po změně stran; Marković zvolil na rozdíl od svých kolegů střelu nízko po zemi. Coleman zareagoval vysláním Balea, jehož nástup rozehřál prořídlé tribuny; klenot Realu sice evidentně nebyl v ideální formě, viditelně mu chyběla zápasová zátěž, přesto to však byl on, kdo jako jediný hned dvakrát prověřil Stojkovićovu pozornost. Neúspěšně.

Autor: Dominik Zezula / bbc.co.uk

Komentáře (9)

Přidat komentář
veikko

U21 Walesu prohrála se San Marinskou U21, takže budoucnost je velšského fotbalu je nejistá. Tady to bude 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 2...1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Celkem nudnej zápas, ale Srbové tam jednoho napálej a nakonec to bude 0:1.

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
bafpasak

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.dailymotion.com/video/x14j15y_wales-vs-serbia-0-3-goals-highlights_sport?start=0

Tak jsem ty hráče Walesu nějak přecenil v tipu...anebo podcenil Srby?? No to je jedno....vyhráli ti lepší

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele