Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2014

zóna UEFA (Evropa) - skupina A
26.03.2013 20:45 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Wales - Chorvatsko 1:2

Podobně jako Skotové po porážce v Srbsku, ani Velšané nemají po domácím neúspěchu s Chorvatskem prakticky žádnou šanci účastnit se závěrečného turnaje v Brazílii, jelikož na barážovou pozici ztrácejí čtyři kola před koncem již deset bodů. Bale sice otevřel skóre z penalty, závěr utkání ovšem vyšel daleko lépe soupeři.

Domácí předvedli v prvním poločase dobrý výkon. Hodně se také sledovaly výkony dvou největších hvězd obou reprezentací - Balea a Modriče - a právě jejich miniduel v úvodní pětačtyřicetiminutovce jasně vyzněl pro Velšana. Už v 6. minutě unikl třeba právě Modričovi a po následném vynuceném faulu Čorluky za žlutou kartu si vynutil standardku.

Byli to ale Chorvaté, kdo mohl skórovat jako první. Collins udělal menší chybu, Eduardo si tak dělal prostor, pak však Sammirův pokus dokázal zablokovat obránce Davies. Brankář Myhill si poté z bezprostředně nařízeného rohového kopu musel ve 20. minutě poradit s nebezpečnou hlavičkou Eduarda.

O pár chvil později nastal onen penaltový moment. Ledley si chtěl vyměnit míč s Williamsem, toho však ve vápně srazil Lovren, takže nebylo co řešit. Bale se těžkého momentu chopil, zkušeně zamířil a skóroval již potřinácté během dvanácti odehraných zápasů za velšskou reprezentaci.

Trenér Coleman čím dál více nabádal své svěřence k uhlídání Modriče, ten totiž pomalu a jistě vystrkoval růžky, jeho dalekonosnou střelu musel likvidovat až Myhill. Hosté tlačili čím dál více, Mandžukič po Eduardově přihrávce zamířil nad bránu, na druhé straně se Bale gólově neprosadil, vychytal ho Pletikosa.

O chvilku později se domácí uragán stejně jako v předchozím případě spojil s Robsonem-Kanuem, obehrál i Srnu, přesnou mušku v tomto případě nenašel a pálil jen mimo. Chorvatsko bylo po přestávce o dost živější, Wales naopak soupeřovi moc nestačil. A balkánský celek se postupem času více a více blížil vyrovnání.

Nejprve po Modričově rohovém kopu neuhlídal Collins zkušeného Eduarda, jehož hlavička skončila těsně vedle. Po hodině hry se už málem radoval Srna, fantasticky však zakročil Myhill. Nakonec se Chorvaté dočkali třináct minut před koncem, přitom Myhill mohl střelu Lovrena určitě vyřešit lépe.

Domácí nakonec neudrželi ani průběžnou remízou a napěchovaný stadion ve Swansea musel smutnit jen tři minuty před koncem základní hrací doby. Už střídající Olič mohl po Rakitičově pasu rozhodnout, podařilo se to však až Eduardovi, na jehož volej zase Myhill nestačil. Dodejme, že Olič v závěru ještě jednu možnost navíc spálil.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 ( Bale - Modric, Mandzukic)

Wales bohužel ztratil naději postoupit na MS ze skupiny smrti již v úvodních zápasech s Belgii, Srbskem a Chorvatskem. Škoda.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 2...1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2 Bale 2x

Reagovat
smazaný uživatel

3:1.......

Reagovat
smazaný uživatel

Tipuji výhru Chorvatů. Myslím si ,že mají v kádru více hvězd. A Walles Bale nespasí :-))

Reagovat
smazaný uživatel

Střetávají se dva celky, kterým přeji, takže bych to viděl na remízu. Každopádně to bude velmi atraktivní souboj. Tip 1:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Nakonec Wales bez bodu Chorvatsko však slaví a jede na úspěšné vlně dál .... sám jsem zvědav kam až dojdou

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.mysoccerplace.net/video/wales-vs-croatia-1-2-highlights

Budeme se opakovat, ale Bale prostě potřebuje k sobě v repre alespoň ještě jednoho podobně kvalitního hráče...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele