Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2014

zóna UEFA (Evropa) - skupina H
26.03.2013 20:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Ukrajina - Moldavsko 2:1

Fotbalisté Ukrajiny dokázali navázat na páteční překvapivé vítězství v Polsku a podle předpokladů nyní porazili Moldavsko, i když soupeř závěr utkání ještě hodně zdramatizoval. Nicméně plný bodový zisk z posledních dvou zápasů dal Ukrajině reálnou naději na postup na MS do Brazílie. V tuto chvíli zatím stále zůstává na třetím místě s osmi body a stáhla prozatím náskok na vedoucí celky z Anglie a Černé Hory. Moldavsko je se čtyřmi body páté.

V prvním poločase sice o šance nouze nebylo, nicméně chyběla mu branka. Ta padla až těsně po odehrané hodině, druhá přišla za necelých deset minut. V tuto chvíli domácí vedli 2:0, avšak Moldavsko dokázalo deset minut před koncem snížit a ještě bojovalo alespoň o bod, nicméně vážnější šanci si už nevypracovalo. Domácí mohli jít do vedení v 5. minutě, kdy brankář Namasco podskočil centr a hlavičkujícího Selezňova musel na poslední chvíli zastavit jeden obránců hostů.

Namasco ale vše napravil o šest minut později, když uspěl v tváří tvář proti Husjevovi. Za další minutu se Namasco vytáhl také proti ráně Andrije Jarmolenka, kterou vyškrábl těsně nad břevno, v polovině úvodního dějství uspěl znovu proti stejnému hráči po střele zblízka. Jarmolenko hrozil až do konce prvního dějství a těsně po odehrané půlhodině měl před sebou prázdnou branku, jenže míč ve skluzu poslal těsně vedle branky.

V samém závěru Namasco znovu úřadoval a po parádní ráně ze střední vzdálenosti fantasticky odvrátil míč na rohový kop. Domácí tlačili i nadále a v 61. minutě nakonec vsítili rozdílovou trefu. Po rychlé kombinaci a zpětné hlavičce se dostal se štěstím k míči Jarmolenko, který zamířil přesně na zadní tyč. V 70. minutě potvrdil vítězství Ukrajiny Jevhen Chačeridi po rohovém hlavou. Skvěle se odpoutal od svého strážce a snadno zakončil.

Moldavsko se dostalo zpět do hry v 80. minutě, kdy se prosadil střídající Alexandre Suvorov. Ten pobyl na hřišti jen dvě minuty a po kličce na střed vápna vypálil nekompromisně k tyči - 2:1. V samém závěru mohli domácí znovu odskočit na rozdíl dvou branek, avšak Husjeva vychytal skvělý Namasco. Domácí nakonec dohrávali v deseti, když ve druhé nastavené minutě zasáhl Taras Stěpaněnko soupeře nohou do obličeje a rozhodčí Hansen ho okamžitě vyloučil.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (20)

Přidat komentář
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 1..2:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Moldavsko dá gól

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ukrajina z tohoto zápasu nebere nic jiného než 3 body a vypadá to, že v sousedském souboji s Moldavskem to ani jinak nedopadne. Tip 3:0

Reagovat
HullCity

Co nejvíc golů!!!Snad 4:0...

Reagovat
HullCity

Nic přesvědčivého,ale výhra z toho je,takže mírná spokojenost.Důležité je,aby Černá Hora už nebodovala,hlavně ne v zápsech proti Anglii.A co je důležitější,tak nás čekají 2 zápasy proti San Marinu,zatímco Černá Hora už žádný zápas proti tomuto trapnému trpaslíkovi nemá!!!Snad vybojujeme tu baráž...

Reagovat
smazaný uživatel

Ukrajina nakonec s odřenýma ušima ...

Reagovat
smazaný uživatel

Snad jste nečekali debakl

Reagovat
QooBo

Prečo nehral Konoplyanka ? Zranený ? Alebo nebol ani v nominácii ?

Reagovat
smazaný uživatel

Jevhen Konopljanka má zdravotní problémy, záložníka Dněpropetrovsku trápí bolavá kyčel a odcestoval do Německa, kde se podrobí dalšímu vyšetření.

Reagovat
smazaný uživatel

http://videa.hu/videok/sport/ukraine-vs-moldova-21-goals-uwNc3XiSi9bA64E6?start=1.541

Ukrajinská reprezentace jde taky v poslední dobu dolů s kvalitou....na postup už nedosáhnou

Reagovat
smazaný uživatel

kazdopadne na baraz to stacit bude..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele