Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2014

zóna UEFA (Evropa) - skupina H
16.10.2012 20:00 CET
0 : 1
(0:1)
Stadión:
Olimpijskyj, Kyjev

Reportáž

Ukrajina - Černá Hora 0:1

Fotbalisté Ukrajiny v žádném případě nezažívají povedený podzim kvalifikace na MS a po velice cenné úvodní remíze v Anglii nedokázali uspět v dalších dvou duelech. Nejprve velice překvapivě uhráli bezbrankový výsledek na půdě Moldavska a to se určitě nečekalo, v úterním duelu prohráli doma s Černou Horou a navíc ještě hosté neproměnili penaltu. Ukrajině se proto zkomplikoval boj o postup na šampionát a to výrazně.

Černá Hora naopak ukázala, že to minimálně s baráží myslí vážně. Po úvodní domácí remíze s Polskem snadno vyhrála na půdě San Marína v poměru 6:0 a nyní si připsala další tři cenné body, díky tomu je se sedmi body po třech utkáních na druhém místě tabulky. Hosté rozhodli o své výhře v poslední minutě prvního poločasu a dostali soupeře na kolena. Do té doby byla Ukrajina mírně lepším celkem a měla k brance o něco blíže.

Do první šance se domácí dostali přesně v polovině prvního poločasu. Po střele z dvaceti metrů zareagoval gólman Božovič skvěle na teč a míč těsně před brankovou čarou dokázal zkrotit. Deset minut před přestávkou se ke střele dostal Gusev, jenže jeho pokus šel těsně vedle hostující svatyně. Ukrajina tlačila i nadále, jenže v 45. minutě přišel na druhé straně nečekaný protiúder, kdy se prosadil Dejan Damjanovič.

Ten si naběhl na čtyřicetimetrový pas za obranu, kdy ukrajinská defenzíva naprosto zaspala a s čistou hlavou pokořil gólmana Pjatova. Po přestávce domácí opět tlačili, jenže branku Černé Hory nedokázali ohrozit. Necelou čtvrthodinu před koncem musel navíc Pjatov zasáhnout proti ráně z dvaceti metrů a míč odvrátil konečky prstů, následně chytil penaltu kapitánovi Jovetičovi a zlikvidoval i následnou dorážku. Domácí celek se v sestavě bez Ševčenka už ale gólově neprosadil a ztratil velmi cenné tři body.

Autor: Viktor Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Vinikajúci kurz na 2. 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
HullCity

Snad 2:0...

Reagovat
smazaný uživatel

No Černá Hora potrápí. Ukrajina ale vyhraje. 1-0 Konopljanka

Reagovat
smazaný uživatel

gdy jindy než tet zabrat 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

ty dobrá čecha

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Ukrajina mi pripomina nasi reprezentaci...nedavaji goly a tudiz jsou to remizy nebo prohry...proti Cerne Hore nebudou mit sanci...tip 2...0:2

Reagovat
Veselac

Ukrajina hraje fakt mizerně, kurz na X2 je velice lákavý. tip 0:1,1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
Houfi

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Ukrajinští reprezentanti doma proti Černé Hoře velice zklamali. K čemu je sympatický projev z ME, remíza z Anglie, když nevyhrají v Moldavsku a ani doma na Olympijském stadionu v Kyjevě proti Černé Hoře? Velká část zraněných hráčů a hospitalizovaný trenér Blochin jistě nejsou omluvou!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele