Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2014

zóna UEFA (Evropa) - skupina H
10.09.2013 20:45 CET
0 : 0
(0:0)
Stadión:
Olimpijskyj, Kyjev

Reportáž

Ukrajina - Anglie 0:0

V utkání mezi Ukrajinou a Anglií se zrodila remíza a nutno podotknout, že byla zasloužená. Angličané sice stále o bod vedou tabulku skupiny H, ale právě Ukrajinci se na ně stále více dotahují. A nesmíme zapomínat ani na třetí Černou Horu s patnácti body.

Velké jubileum pro Franka Lamparda skončilo bez branek, přičemž právě Lampard měl možnost v poslední minutě zápasu rozhodnout. V Kyjevě se ale může slavit, domácí tým je stále ještě reálně ve hře o vstupenku do Brazílie. Přispěla k tomu dnes velmi dobře organizovaná obranná linie a skvělý taktický výkon.

Angličané chtěli od začátku udávat tempo hry a proto na zteč vyslali největší rychlostní zbraň - 'Kanonýra' Thea Walcotta. Ten se ale po náběhu srazil s brankářem Pjatovem, který musel být následně ošetřován. Na růžích neměl ustláno ani jeho konkurent v bráně Anglie. Joe Hart musel během úvodních patnácti minut několikrát prokázat své kvality, přičemž napoprvé se jednalo o náznak faulu na útočníka Ukrajiny. Po náběhu Artema Fedeckého se Hart musel opět natahovat, aby jeho hlavičku vyrazil.

Ukrajinci se také výtečně bránili a navíc jejich napadání způsobovalo hostům vážné problémy rozehrávkou. Steven Gerrard pochopil, že chce-li překonat pozorně bránící systém Ukrajinců, jediná cesta vede přes střelbu z větší vzdálenosti. A protože je to disciplína, ve které liverpoolský srdcař vyniká, brankář Pjatov musel jeho technický pokus kontrolovat s maximální ostražitostí.

První poločas uzavřel Frank Lampard, který mohl z přímého volného kopu potrestat faul Guseva na Wilshera, ale bránu Pjatova i kvůli teči minul. Do druhého poločasu se podařilo lépe vstoupit Ukrajincům, kteří udržovali soupeře v tlaku především díky standardním situacím. již třetí roh mohl v úvodní gól proměnit mladík Konopljanka, ale na zadní tyči netrefil přesně. Angličany zachránil obětavý zákrok Stevena Gerrarda, který na poslední chvíli zažehnal hrozící nebezpečí.

Ukrajinci spoléhali především na rychlé protiútoky, jeden takový musel na poslední chvíli řešit obránce Kyle Walker, třebaže po faulu na pronikajícího Zozulju byl sudím Proencou oceněn na žlutou kartu. V další slibné šanci se objevil naskakující Artem Fedeckyj, který zakončoval centr ze strany. Spolupráce Kyla Walkera s Theem Walcottem skončila tečí druhého jmenovaného, Pjatov se jen bezmocně podíval k tyči.

Poslední šanci zápasu si pro sebe nechal Frank Lampard. Hvězda londýnské Chelsea dnes odehrála svůj stý zápas v reprezentaci, který mohla oslavit gólem. A to gólem rozhodujícím. Jenže Lampardova hlavička minula Pjatovovu bránu o pár centimetrů a oba týmy se tak rozešly smírně.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz, soccernet.com

Komentáře (23)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

S úkáčkama to nevypadalo vůbec dobře, ale nakonec to ms snad ukopou

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Přál bych si 1-0 pro Ukrajinu ale stačila by i pěkná remíza 1-1

Reagovat
Devil

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Shevchenko

To bude zápas jako víno Škoda že ve stejný čas jako naši. Snad to Ukrajinci Anglii vrátí za to Euro. 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 1...2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
vanGomm

Pokud by Anglie prohrála,už by to pro ní bylo max.na baráž.Zřejmě největší tahák zítřejší kvalifikace.Tip 1.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To bude remíza 0:0 ....

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

bez Glena a Dannyho to bude tezke, presto Stevie Anglii dovede k vyhre... 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

looool prej tip 2 šak ukáčka vám ukážou.. a rpvní zápas ve wembley skončil 1-1 a to angláni mužou být radi že vyrovnali z pentle před koncem 2-1 Devič , Seleznyov - za Angli mě to nezajima...

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 Devic - Lampard

Reagovat
bafpasak

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Anglie neprohraje možná i vyhraje 2:3

Reagovat
smazaný uživatel

Hodně pěkný Jsem na Ukrajinu hrdej

Reagovat
smazaný uživatel

taky

Reagovat
smazaný uživatel

Ukrajina utočila , Anglie se jen branila hlavně druhý poločas byl takovy,od cca 75 minuty to bylo videt že oba týmy jsou remizu... jinak anglie ze 2 polocas myslim ani branu neohrozila.. za to pred koncem mohl rozhodnout Jarmolenko,ale hlavickoval bohužel do Harta

Ale neva remiza stacila !

Reagovat
smazaný uživatel

Konopljanka si posledně dělal srandu z Johnsona a tentokrát mu ani Walker rychlostně nestíhal.

Proč toho kluka doposud nikdo nekoupil? pure class

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele