Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2014

zóna UEFA (Evropa) - skupina D
15.10.2013 20:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Turecko - Nizozemsko 0:2

Nizozemsko ani na horké turecké půdě v improvizované sestavě nezaváhalo a odváží si všechny body za výhru 2:0. Přestože již Oranjes o nic nešlo, neboť postup na mistrovství světa si již s předstihem zajistili, brankami Robbena se Sneijderem pohřbili turecké naděje na kvalifikační baráž.

Šlo již o devátou nizozemskou výhru z posledních deseti zápasů v rámci kvalifikace, zatímco Turci díky večerní porážce obsadili ve skupině D až čtvrté místo za Rumunskem a Maďarskem. Byť hosté byli vzhledem k nedávné výhře 8:1 nad Maďary zjevně při chuti a domácím Turkům navíc šlo o všechno, pokud si chtěli udržet naději na cestu do Brazílie, úvodní dvacetiminutovka nabídla pouze jedinou střelu na bránu. I tato rána však stačila k prolomení bezbrankového skóre.

V osmé minutě totiž Hasan Ali Kaldirim složil na zem Robbena a sám postižený z nařízeného trestného kopu překonal skákavou ranou brankáře Demirela. Jestliže do té doby Turci ani jednou nevystřelili, obdržená branka je zarazila ještě více. Až po půlhodině hry se poprvé do akce dostal i brankář Ajaxu Jasper Cillesen při ráně Turana. V možných šancích na vyrovnání pak neuspěli ani Kaya s Yilmazem, a tak iniciativu znovu převzali hosté. Před odchodem do kabin ještě těsně minul jak Robben, tak Sneijder, ovšem po změně stran se již hvězda tureckého Galatasaraye přece jen dočkala.

Dirk Kuyt, jenž v poločase vystřídal Robina van Persieho, naservíroval Sneijderovi míč až pod nos, zvýšit vedení na zadní tyči již pro něj nebylo nic složitého. Po pětašedesáti minutách hry se turecký tým znovu dokázal nakrátko oklepat a vyvinul na soupeře hektický tlak, jenže i tentokrát Cillesen se svou obranou obstál na jedničku. Zuby si na nich vylámali postupně Tore, Turan, Sahan i Inan. Nejblíže měl alespoň ke zkorigování výsledku Cenk Tosun, naneštěstí pro domácí trefil hlavičkovým pokusem pouze brankovou konstrukci. Turecko tak definitivně na mistrovství světa neuvidíme, zato Nizozemci v závislosti na suverénním postupu skrze kvalifikaci patří momentálně k favoritům celého turnaje.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
vanGomm

Tip 1.Jiná cesta do baráže pro Turecko už není.

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

tip X...2:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:3

Reagovat
veikko

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Oba týmy musej vyhrát, ale hlavně Turecko.Holandsko musí vyhrát, protože chtějí být v losování v prvním košíku a Turecko musí vyhrát a počkat na zápas Rumunsko-Estonsko. Tipuju 2-0 pro Turecko. Turci nemaj co ztratit a podle mně vyhrajou v pekelné atmosféře

Reagovat
smazaný uživatel

Bylo by fajn, si někde najít soupisky kdo bude hrát a kdo ne... a ne jen u tady toho zápasu! Jinak Tip 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

Turecko doma nic moc. Tip 2 (0:2) Van der Vaart, Robben

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele