Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2014

Reportáž

Turecko - Andorra 5:0

Chvilku se trápili, pořád ne a ne najít recept na obranu trpaslíka z Andorry. Jakmile však Umut Bulut ve 35. minutě poprvé rozvlnil síť, Turci se uklidnili a podle předpokladů pak následně svého soupeře uzemnili. Především právě Bulut přispěl nejvíce k povinným třem bodům, útočník Galatasaraye zaznamenal hattrick.

V prvním poločase se trefil dvakrát v rozmezí čtyř minut, po přestávce zvyšoval už na 4:0. Před ním ještě dokázal skórovat Yilmaz a v nastavení završil pěkný výsledek Turan. Více jak půlhodiny ale měli domácí velký problém prosadit se. Na Andorru vytvořili velký tlak, branka však přišla na řadu až po celkem dlouhé době.

Nejprve se svou střelou z hranice vápna zahrozil Töre, zamířil ovšem pouze mimo. Po Gönülově dobrém autovém vhazování už Yilmaz vyslal solidní pokus na gólmana Pola, ten nakonec stačil míč vyrazit. Ve 30. minutě poprvé vystrčili růžky hosté, Demirel musel boxovat centr z rohového kopu od Pujola. Míč se náhle ještě dostal k nohám Lorenza, jenž o píď přestřelil tureckou branku.

Ve 34. minutě potom kapituloval Pol na druhé straně. Töre poslal míč z pravé strany do vápna, kam si naběhl Bulut a hlavou přesně zakončil. O čtyři minuty později Bulut udeřil znovu, vyslal totiž parádní ránu ze slušné vzdálenosti.

Do přestávky ještě mohl zavěsit Yilmaz, nenapodobil však svého klubového kolegu Buluta a po centru aktivního Töreho hlavou přestřelil. V 64. minutě Andorra inkasovala potřetí, Gönülův pas zužitkoval z blízkosti Yilmaz a o pár chvil později Bulut šikovně přeloboval Pola.

Turecko mělo i nadále ofenzivní apetit, Bulut se hnal za čtvrtým gólem, jenže fantasticky proti němu zakročil Pol. V 82. minutě došlo na souboj Bulut-Pol ještě jednou, i z této situace však vzešel vítězně hostující muž v rukavicích. V nastavení přece jenom přidal pátý zásah hlavou Turan.

Autor: Patrik Sandev / fifa.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
veikko

3:0 Selčuk

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...4:0

Reagovat
smazaný uživatel

6:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

neblazni ze by zrovna Turkum dali gola?

Reagovat
bafpasak

6:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele