Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2014

zóna UEFA (Evropa) - skupina E
15.10.2013 20:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Slovinsko se na šampionát nepodívá, Švýcarsku podlehlo 0:1

Je po nadějích. Slovinci nenavázali na povedený páteční výkon z utkání s Norskem a po porážce ve Švýcarsku musí od nadějí na světový šampionát v Brazílii upustit. Místo nich se do baráže o mistrovství podívá překvapení kvalifikace Island.

Slovinsko mělo před sebou přetěžký úkol - uhrát lepší výsledek ve Švýcarsku než Island v Norsku. Jelikož severský rival v posledním kvalifikačním duelu uhrál bod za remízu, museli se Slovinci překonat a na půdě alpského státu vyhrát. Opak se však stal pravdou a po gólu Xhaky si všechny tři body ponechává právě přímý postupující.

Do utkání však podle předpokladů vstoupili aktivněji Slovinci, kteří potřebovali útočit o poznání více. Pečnikovu ránu musel vyrážet Sommer nad břevno. Poté už se ale prokázala kvalita Švýcarů - zasahoval tak Samir Handanović. Zieglerův přímý kop i Mehmediho ránu zastavil.

Hosté věděli, že jediný gól znamená s největší pravděpodobností postup do baráže. Naději po Kamplově střele ovšem zhatil skvělým zákrokem Sommer. A čtvrt hodiny před koncem udeřili Švýcaři. Xhaka přijal pas od Džemailiho, napálil míč do sítě a utnul veškeré jiskřičky naděje Slovinců na postup do Brazílie.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1 ale jen kvůli Islandu

Reagovat
vanGomm

Švýcarsko tu bilanci doma nic moc.Navíc postup mají v kapse.Uvidíme,jak k tomu přistoupí.Tipnu X2.

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
veikko

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele