Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2014

zóna UEFA (Evropa) - skupina E
08.06.2013 17:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Švýcarsko - Kypr 1:0

Švýcarsko splnilo povinnost, v dohrávaném utkání šestého kola aktuálního kvalifikačního cyklu zdolalo doma Kypr a upevnilo svou vedoucí pozice ve skupině D. Favorit se přitom dlouho trápil, ale v devadesáté zařídil domácím zasloužené tři body Seferovič.

Švýcaři hned od úvodního hvizdu nechtěli ponechat nic náhodě a do outsidera se pustili ve velkém stylu, přičemž hlavně křídelníci Shaqiri se Stockerem působili z pohledu Kypru poněkud nebránitelným dojmem. V sedmé minutě také přišla první obrovská příležitost zápasu, kdy Shaqiri nádherně vysunul do úniku Merkiče, ten si poradil i s gólmanem Georgallidesem, jenže jeho gólové zakončení stačil před brankovou čárou dohnat Theopilou a situaci zachránil.

Z následného rohového kopu přišla další možnost, to když Drnčič prodloužil centr od rohového praporku za sebe, kam si naběhl jeho parťák z útoku Gavranovič, ovšem rozezvučel pouze brankovou konstrukci kyperské brány. Poté se s krásnou individuální akcí vytasil Stocker, slalom kolem soupeřových obránců však zakončil střelou těsně vedle hostující svatyně. Krátce před poločasovou přestávkou pak ještě Stocker využil zaváhání Labana, připravil dobrou střeleckou pozici pro Shaqiriho, jeho ránu ale Georgallides vyrazil a následný závar před jeho brankou dokázali Kypřané vyřešit.

Ani ve druhém dějství se obraz hry nezměnil, Švýcaři i nadále ovládali střed pole a určovali tempo hry, gól ale stále ne a ne přijít. A to i přesto, že jim k tomu hosté dávali velmi solidní příležitosti, jako například v padesáté třetí minutě. To šli domácí do přečíslení tří na jednoho, Shaqiri se navíc jediného soupeře v pohodě zbavil, zakončení ale pokazil a branku trestuhodně minul. Po hodině hry pak nejlepší hráč na hřišti Stocker krásně uvolnil Gavranoviče, jenž pálil chytře do protipohybu Georgallidese, ten ale neuvěřitelným zákrokem udržel bezbrankový stav.

Krátce nato dali Kypřané svému soupeři jasně na vědomí, že pokud bude pokračovat v zahazování svých šancí, může přijít trest. Alexandrou se procpal do pokutového území, tam se ještě stihl vyhnout Lichtsteinerovi a vypálil, Benaglio ale vytáhl špičkový reflex a balón vyrazil. Ani další zakončení Stockera pak v síti neskončilo, jelikož ho stačil přizvednout skvělý gólman Georgallides...

A pak podruhé výrazně zahrozili Kypřané a i podruhé z toho byla téměř stoprocentní gólová možnost. Hosté se krásně prokombinovali až před bránu, finální fázi ale nedokázal dotáhnout do úspěšného konce Kyriakou, jenž těsně minul. Pak už zase vládli Švýcaři, ale Gavranoviš znovu nechal vytáhnout Georgallidese a Inlerova dělovka zase prosvištěla těsně kolem kyperské klece. Když pak svou obrovskou příležitost nevyužil ani Shaqiri, vypadalo to, že si Kypřané odvezou nečekaný bod. V devadesáté minutě to ale konečně přišlo, Shaqiri geniálně vysunul do samostatného nájezdu střídajícího Seferoviče, ten obloučkem přehodil Georgallidese a rozhodl o švýcarském vítězství 1:0.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (15)

Přidat komentář
Veselac

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Švýcarsko bezpečně vede skupinu E a přivítá v Ženěvě soupeře, který by pro ně v domácím prostředí neměl být až takový problém. Ostatně Kypr se cítí silný hlavně v domácím prostředí, což dokládá to že např, v této kvalifikaci na MS ve venkovních zápasech neuhrál dosud ani bod. Takže to vypadá relativně jasně, ale co je předem jasné ve fotbale. Nic ... Tip 2:0

Reagovat
vanGomm

Švýcarsko díky tomu,že se ostatní členové skupiny tzv pomlátí navzájem má slušnou šanci skupinu relativně v klidu vyhrát.Tip tedy 1.

Reagovat
MagpeCZ

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

Švýcarsko se evidetně na povinnou výhru nadřelo, jediný a rozhodující gól padl až v hodině dvanácté. Opravdu stačilo málo a Kypr by si odvážel cenný bod, takto ho to ovšem musí mrzet. Osobně měc to překvapuje, ale Švýcarsko si aspoń tímto zápasem pojistilo vedení v tabulce skupiny E.

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle je slusna ostuda pro Svycari, zachranovat vyhru az v posledni minute. Kypr ocividne dobre branil, brankar podrzel, mozna by si oba remizu zaslouzili, ale co...pro Kypr by to mozna byl jeden z historickejch vysledku...

Reagovat
vanGomm

Každý rohodující gól se počítá a je úplně lhostejné,kdy padne.Ať už v 1. 30.60.nebo v poslední minutě.To je totiž úplně fuk.Vždy je rozhodující výsledek.Víc je zbytečné to řešit.

Reagovat
smazaný uživatel

Pro tebe, je to znamka toho, ze nedokazali prekonat obranou linii Kypru celejch 90 minut, myslis ze trener je pochvali za to ze dali gola az nakonci a moch z toho dostat pomalu infarkt? Proste tam nebylo neco v poradku

Reagovat
vanGomm

Zápas vyhráli a tím to hasne.No a pokud má trenér slabé nervy,tak je přece spousta jiných klidnějších zaměstnání.Na výběr to je dost.

Reagovat
smazaný uživatel

Takovych zapasu uz bylo...a to jeste s vice dramatickym koncem nez je toto..vyhrali 1:0 coz pred utkanim bylo jasne a hotovo..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele