Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2014

zóna UEFA (Evropa) - baráž - odvety
19.11.2013 20:45 CET
2 : 3
(0:0)

Reportáž

Fenomenální Ronaldo poslal hattrickem dál Portugalce!

Odvetná část očekávaného souboje Ibrahimoviće s Ronaldem našla vítěze až v závěru zápasu. Švédský útočník se sice radoval hned dvakrát, ale první i poslední slovo měl přece jen Ronaldo. Útočník Realu Madrid se trefil třikrát a jeho země se může těšit na další fotbalový svátek.

Domácí hráči slibovali atraktivní podívanou s větší podporou ofenzivní hvězdy číslo jedna a plnění tohoto závazku vůči nadšeným davům Friends Areny se ujali hned od prvních minut. Časté kombinace na jeden dotek však postrádaly finální přihrávku do průniku, takže brankář Rui Patrício mohl zůstat relativně klidným. Již před zápasem upozorňovali domácí hráče svého soupeře, že by se měl připravit na obtížnější (více kontaktní) hru, což po čtvrthodině utkání pocítil například Bruno Alves.

I když se většina pozornosti portugalských obránců poutala právě k Ibrahimovićovi, dokázal se kanonýr Pařížanů zapojovat do rozehrávky velmi často. Vytáhlý rodák z Malmö se často stahoval do hloubi pole, odkud rozdával nahrávky nabíhajícímu duu Kačaniklić - Elmander. "Anglický" styl sudího Howarda Webba se projevoval především na straně Portugalců, kterým pískal časté útočné fauly. Výjimkou nebyl ani hvězdný střelec Cristiano Ronaldo, který se díky pečlivé snaze Lustiga s Nilssonem nedostával ani na dostřel Isakssonově bráně.

Ronaldo se tedy pokoušel prosadit po druhé straně, kde si zpracoval skvělý pas od Coentraa, obhodil si stínujícího Olssona a vypálil. Isaksson se však na zem přesunul velice rychle. Tlak Bentových svěřenců ale ke konci prvé půle narůstal, čehož mohl využít právě Ronaldo. Hráč Realu Madrid se zjevil před bránou domácích hlídán jen velice špatně a z první málem usměrnil nebezpečný centr za brankářova záda. Ještě větší šanci vytvořila madridská ikona pro spoluhráče, protože po průniku do vápna našel citlivým pasem hlavu Huga Almeidy, který ale ve stoprocentní šanci selhal!

Zkušený útočník mohl ukončit sny švédského výběru o postupu na světový šampionát, ale místo toho se Portugalci ještě v rámci prvních pětačtyřiceti minut museli bránit. Kombinaci s Ibrahimovićem totiž pohotovou ranou zakončil Rasmus Elm. Ani úvod druhého dějství se Portugalcům nejevil jako příliš přívětivý, hned dvakrát se totiž s povrchem trávníku Bruno Alves obeznámil více než by si přál. To mu ale příliš vadit nemuselo, protože o pár minut později se jeho spoluhráči přiblížili vysněnému postupu.

A sektor hostujících fanoušků mohl skandovat jen jediné myslitelné jméno - Cristiano Ronaldo si totiž naběhl na výtečný pas za obranu a tváří v tvář Isakssonovi nezaváhal!

Švédský národní tým ale nesložil zbraně a Solna mohla na chvíli dokonce uvažovat o postupu. Naděje svého týmu totiž přiživil Zlatan Ibrahimović. Hráč svou důležitostí srovnávaný právě s Ronaldem využil svých centimetrů a poslal do sítě centrovaný míč - 1:1.

A to v žádném případě neukončilo zajímavé jednání - o pouhé tři minuty později se totiž švédský kanonýr dostal k zahrávání přímého volného kopu z hranice velkého vápna a skvěle umístěným projektilem strhl vítězství na stranu domácích!

Brazilský šampionát však mohl z hvězdného dua Ibrahimović - Ronaldo vidět pouze jednoho. Tím šťastnějším se nakonec stal Portugalec, který dnes večer těžil z výtečné práce spoluhráče Moutinha. Dvorní nahrávač Ronaldovi připravil také vyrovnávací gól Portugalců, když opět výtečně načasoval nahrávku za obranu. Zbytek úkolu Ronaldo zvládl neméně dobře, takže sektor hostujících fanoušků se mohl opět plně oddat oslavám!

S remízovým výsledkem se však Ronaldo smířit nehodlal a nálepku osudového muže utkání konkurentu Ibrahimovićovi nenechal. Deset minut před koncem totiž prokázal prvotřídní cit pro hru, naběhl si za obranu a počkal na vyběhnutí brankáře Isakssona. Toho následně bez větších problémů obešel a střelou do prázdné brány završil hattrick!

V tu chvíli museli svěřenci trenéra Erika Hamrena vstřelit dvě branky, pokud se chtěli do dění brazilského svátku zapojit také coby aktéři. Dobře organizovaná obrana Portugalců a také neúnavný fenomén Ronaldo jim to však nedovolily. Madridská hvězda si narazila míč s Nanim a dostala se až k zakončení, ale bránu Andrease Isakssona těsně minula! Ani pětiminutové nastavení Švédům k výhře nepomohlo, naopak mohlo rozšířit statistiky Cristiana Ronalda. Sudí Webb nechal ve hře po jeho nájezdu citlivě pokračovat a dovolil mu zakončit. Lob přes vyběhnuvšího brankáře Isakssona však Ronaldo namířil těsně vedle brány. Přesto patří dnešní noc právě jemu - konečně totiž potvrdil svou excelentní formu také důležitými brankami v národním týmu. Brazilský šampionát tak o další velkou hvězdu nepřijde.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (23)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
veikko

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Portugal

Reagovat
smazaný uživatel

Odveta tak jako prvni zapas 50/50....Je vazne skoda ze hraji tyto tymy proti sobe nebot bych pral postup obema...vidim to vyrovnane a bude to opet o golu...tip 10...1:0 a na penalty Portugal nebo 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

O golu to bylo ale 2:3bych necekal..CR7

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
F.Torres

Portugalsko tip 1-2 (Pepe,Ronaldo)

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 c´mon!

Reagovat
vanGomm

Tip oba gól.

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 IBRA

Reagovat
smazaný uživatel

02 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Ibra - Portugalsko 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

rad by som videl 2:0 a nech im to ibra vystriela:) ....kazdopadne by ronaldo na ms velmi chybal:/ ..ale ibrovi prajem viac:)

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud je Ibrakadabra opravdový kouzelník tak ten postup vyčaruje..

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle jsou dva nejlepší hráči na světě!!

Reagovat
smazaný uživatel

ted uz vime Kdo je ten Nej na svete.....CR7

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jseš tak servilní! Anebo jsi Portugalec?

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem Cech a ty budes ASS....atd.

Reagovat
smazaný uživatel

ako mozes toto nappisat :( kolko mas rokov?......kazdopadne dvaja krali

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
antimadrista

Ibra a hlavně ronaldo di řekl o zlatej mic

Reagovat
smazaný uživatel

two men show

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele