Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2014

zóna UEFA (Evropa) - skupina C
15.10.2013 20:45 CET
3 : 5
(2:1)

Reportáž

Pomsta splněna: Německo nasázelo Švédům pět gólů

Stejně jako předchozí vzájemné střetnutí Švédů s Nationalelf nabídlo velmi zajímavou podívanou, která rozhodně bavila, neboť bylo znovu k vidění celých osm branek. Domácím ani tři góly na body nestačily....

Severský tým se musel obejít bez kanonýrů Zlatana Ibrahimoviče (disciplinární trest) a Johana Elmandera (záda), ovšem jejich absence znát nebyla. Hned po šesti minutách Larsson parádním míčem oslovil na hranici pokutového kopu jejich "zástupce" Hyséna, který nezaváhal a pohotovou střelou otevřel skóre - 1:0! Bylo tak znovu jasné, že o branky nebude nouze.

Němci podle očekávání hned záhy svého protivníka přikovali na vlastní polovinu, ovšem jednu jedinou nebezpečnou akci měl na svědomí hlavičkující Müller, jehož pokus se "otřel" pouze o břevno švédské branky! Jinak si však svěřenci Erika Hamréna drželi favorita na distanc. Srovnat krok mohl Schürrle, ovšem Wiland byl na místě a Özil pro změnu o chvíli později ideální chvíli ke střele propásl a z velmi nadějné příležitosti tím pádem nic nebezpečného nevzešlo.

Krátce po půlhodině hry se po zákroku Källströma dožadoval odpískání pokutového kopu Schürrle, ovšem rozhodčí Collum na místo toho ukázal na druhou stranu za údajné simulování křídelníka londýnské Chelsea. Krátce nato po rychlé kombinaci přestřelil Schweinsteiger a navíc udeřilo před opačnou brankou: Kačaniklić dovedl bezchybnou střelou ideálně zužitkovat chybu německého středu pole a na světě byl výsledek 2:0! Ještě do pauzy však pohotově snížil Özil - 2:1.

Po obrátce se na místo Thomase Müllera postavil Mario Götze a André Schürrle se díky tomu posunul zpátky na levé křídlo. To se ukázalo jako rozhodující tah. Jako první se však dočkala nová akvizice mnichovského Bayernu: Özil přízemním balónem oslovil právě Götzeho, jenž z ideální střelecké pozice srovnal na 2:2! A to nebylo rozhodně všechno. Obrovské zaváhání Nilssona s díky využil Schürrle, jenž si ukázkově vychutnal i brankáře a střelou k tyči zavěsil - 2:3. A defenzivní linie Švédska si neodpustila ani další zaváhání, které opětovně trestal expres Schürrle - 2:4.

Trvalo však pouhopouhé tři minutky, než bylo znovu zaděláno na drama. Postaral se o to Larsson, který skvěle zahraným volným přímým kopem nedal Neuerovi možnost zasáhnout - 3:4. Jednalo se však o Schürrleho večer. Bývalá opora Mainzu nebo Leverkusenu si dobře zpracovala míč a potom technickým pokusem nezastavitelně poslala mičudu na určené místo - 3:5.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ibrahimovič to proti Rakousku v poslední minutě udělal chytře - nechal si dát žlutou a bude takhle chybět proti němcům(má druhou). Nebude ale chybět v důležité baráži.

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

tip X...2:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
veikko

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:4

Reagovat
smazaný uživatel

skoro

Reagovat
smazaný uživatel

over 2,5 aj bez ibramihovica oba timi uvolneni futbal, big bet 1,65 kurz podakujete neskor

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=nUaSS5RY2Xs

No Švédi začali nějako zmatkovat na začátku druhé půle, za porážku si mohou sami

Reagovat
smazaný uživatel

Švédský 3 gól a 5 gól Němců stály fakt za to!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele