Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2014

zóna UEFA (Evropa) - skupina A
06.09.2013 20:45 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Srbsko - Chorvatsko 1:1

Ostré balkánské derby mezi Srbskem a Chorvatskem se obešlo bez větších problémů - tedy alespoň co se bezpečnostních opatření týče. Na hřišti to už bylo horší. Oba týmy se rozešly smírně, na Mandžukičův zásah dokázal zareagovat Mitrovič, kaňkou utkání jsou však dvě červené, díky nimž se na obou stranách dohrávalo v deseti.

Skupina A tak pomalu a jistě rýsuje svou konečnou podobu. Protože Belgie na půdě Skotska dokázala zvítězit 2:0, navýšila právě na druhé Chorvatsko svůj náskok už na pět bodů - v říjnu však na sebe narazí v Záhřebu. Srbové se jinak vlivem této remízy definitivně připravili o teoretickou naději na postup do Brazílie.

Na Chorvatech byla vidět už zpočátku patrná nervozita. Byli to totiž právě oni, kdo nutně potřeboval získat z nejnepřátelštější půdy na světě všechny body. Srbsko hrálo uvolněně, hnala ho navíc celá Marakana. Ta poprvé smutně zakřičela po Mitrovičově ráně, jenž narazila o Pletikosovu tyčku.

A domácí v útočné aktivitě pokračovali i nadále, soupeře v jednu chvíli jasně přehrávali. Mitrovič, Matič, Tošič, Ivanovič, ti všichni svoje střely nedokázali usměrnit mezi tři tyče. Až po půlhodině hry zahrozil teprve soupeř. Eduardo nacentroval na urostlého Mandžukiče, ten však o kousek na míč nedosáhl.

Do poločasu mohli jít do vedení ještě hosté, nicméně Djuričič i Mitrovič svými šancemi pohrdli. Na začátku druhého dějství vyslal povedenou střelu z dálky Subotič, Vukojevič mu jí ale stačil zablokovat. A i přes mohutnou srbskou převahu se na druhé straně náhle prosadilo z ničeho nic nezaslouženě Chorvatsko.

Srna překvapil domácí obranu perfektním pasem z vlastní poloviny, na který si naběhl Mandžukič a následnou střelou překonal brankáře Stojkoviče. Za 13 minut bylo ovšem srovnáno. Střídající Sulejmani poslal pěkný centr na hlavičku Mitroviče, který konečně našel recept na Pletikosu.

Čím více se blížil konec utkání, tím více se na hřišti začalo přiostřovat. První červenou kartou to odnesl Matič, jenž čtvrthodiny před koncem obdržel druhou žlutou. Avšak i hosté museli oželit jednoho předčasně sprchujícího se hráče, Šimunič se moc nemazal v souboji se Sulejmanim a sudí Brych ho rovněž vyloučil.

Autor: Patrik Sandev / fifa.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
veikko

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip X...1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

červená karta by slušela tomuhle zápasu

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
bafpasak

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

ten simunicov faul, tak to bolo dost huste....

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele