Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2014

zóna UEFA (Evropa) - skupina I
22.03.2013 20:45 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Španělsko - Finsko 1:1

K velkému překvapení došlo na stadionu El Molinón v Gijónu. Úřadující mistři Evropy i světa zde totiž ztratili dva body s outsiderem z Finska, který i přes dnešní úspěch nadále uzavírá tabulku skupiny I. V ní mimochodem Španělé přišli o vedení na úkor Francie.

Favorité utkání začali podle očekávání nekončící aktivitou a rychle soupeře zatlačili na hranici vlastní šestnáctky, výrazné šance si ovšem dlouho nedokázali vypracovat. Finský brankář Mäenpää tak musel krotit jen tečovaný centr Fábregase a poté několik pokusů z dálky, z nichž se nejlépe jevily ty v podání Cazorly a Iniesty.

Za hosty se v ofenzivě připomněl pouze jednou Eremenko, jinak hráli výhradně Španělé a čtyři minuty po změn stran se dostali po zásluze do vedení. Z pravé strany zahrával rohový kop Silva, na jeho míč si naskočil Ramos a svůj jubilejní stý start v reprezentačním dresu oslavil umístěnou hlavičkou - 1:0.

Domácí měli i poté vše pevně v rukou, nicméně pojistka v podobě druhého gólu stále nepřicházela. Finové tak vycítili šanci a v devětasedmdesáté minutě udeřili. Rychlý protiútok provedl po pravé straně hřiště Ring, nacentroval na nekrytého Pukkiho a španělská defenziva v čele s náhradním gólmanem Valdésem jen přihlížela - 1:1. Skandinávský výběr senzační výsledek udržel až do konce a na sever si odvezl cenný bod.

Autor: Petr Vaněček / uefa.com

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Finove se jedou projet na vylet...tip 1...3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

5-0

Reagovat
smazaný uživatel

6:0

Reagovat
MagpeCZ

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

Pravděpodobné sestavy:

Španělsko: Víctor Valdés; Arbeloa, Piqué, Sergio Ramos, Jordi Alba; Busquets, Cazorla, Silva, Iniesta, Fàbregas a Villa.

Barca 4:0

Reagovat
OVi.77

Reagovat
smazaný uživatel

Španielsko

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

No a je tu najväčší škandál piatkového futbalového večera...

Reagovat
vanGomm

Veliké překvapení,ale stejně si myslím že Španělsko v Brazílii chybět nebude.Klidně se totiž může stát,že vyhraje v úterý ve Francii a manko bude smazáno.

Reagovat
smazaný uživatel

Po tomto kiksu doufam ze Francie vyhraje..at jdou Spanele do baraze...to je neomluvitelne,takhle zremizovat doma s Finama

Reagovat
smazaný uživatel

zkurvili ti tiket?

Reagovat
HullCity

Nebudu si tu hrát na chytráka,že jsem vsadil na remízu,protože nevsadil,ale Španělsko nepůsobí nijak jistě.Nejprve zápas proti Gruzii.Strašná dřina pro ně,pak sice vymazali z mapy Bělorusko 4 goly,ale potom přišly 2 domácí zápasy proti Francii a Finsku a proti obou výběrům remizovali!!!Pokud Francie dokáže doma minimálně remizovat,má to pak ve svých rukou a 1.místo by už neměli pustit.Španěly by pak čekala nejspíš baráž a v té by měla být jednoznačným favoritem.Pokud tam budou týmy typu Bulharsko,Island nebo ČH,tak by to měli zvládnout.Co měla znamenat tato remíza?Ztráta motivace?Zmanipulování zápasu?Pokus o naštvání new_adventure?To nevím,ale přesně takové výsledky mám rád!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Baráž by je nečekala, protože z této skupiny postupuje jenom první.

Reagovat
smazaný uživatel

vytecnej vysledek :D a to nemusel bejt na place ani Torres...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele