Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2014

zóna UEFA (Evropa) - skupina E
22.03.2013 18:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Slovinsko - Island 1:2

Fotbalisté Islandu dokázali otočit utkání na půdě Slovinska a zvítězili 2:1. Díky tomu výrazně oživili naději na postup mezi světovou elitu. Dokázali tak odčinit poslední porážku se Švýcarskem a s devíti body se prozatím vyhoupli na druhé místo. Naopak Slovinsko zaznamenalo už svou čtvrtou porážku z pěti zápasů a potvrdilo tak současnou mizérii, v tuto chvíli má na kontě tři body a jeho šance na účast v Brazílii výrazně klesla.

Slovinsko se přitom dostalo do vedení v prvním poločase, avšak po změně stran hosté dvakrát skórovali a vybojovali velmi cenné tři body. V úvodní půlhodině se oba soupeři spíše oťukávali a nebyla k vidění žádná výraznější šance, nicméně deset minut před přestávkou Slovinsko skórovalo z první vážnější akce. Ve 34. minutě po centru do vápna se balón odrazil k Milvoju Novakovičovi a ten ranou na zadní tyč otevřel skóre zápasu.

Domácí od této chvíle ožili a měli tlak až do konce utkání, nicméně v samém závěru nedokázali ve stoprocentní příležitosti po velké skrumáži skórovat. Po změně stran se ale obrázek hry změnil a severský celek začal výrazně tlačit. Hned po deseti minutách hry hosté srovnali. K přímému volnému kopu se postavil Gylfi Sigurdsson a po krásné ráně se míč otřel o břevno a zapadl do banky. Hosté od této chvíle měli rozhodně větší chuť hrát fotbal.

Po hodině hry musel zasahovat Handanovič, který výborným reflexivním zákrokem odvrátil další pohromu. Čtvrthodiny před koncem si vytvořili svou největší šanci druhého dějství také domácí, ale střelu Lazareviče vytěsnil brilantně Halldórsson. Island rozhodl o svém vítězství v 79. minutě, když se trefil podruhé v zápase Sigurdsson. Ten vypálil tvrdě pravačkou a jeho pokus zapadl přímo k levé tyči. Opařené Slovinsko se ve zbytku utkání na nápor už nezmohlo.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Remíza, nebo výhra Islandu

Pokud by vás zajímala neznámá islandská liga přijďte na naší stránku na fb =>IslandskaFotbalovaLigaCzsk<=

Dozvíte se něco nového

Reagovat
smazaný uživatel

Island ukazal ze umi prekvapit..Slovinci na tom nejsou vubec dobre..vidim to na delbu bodu a prvni remiza u obou tymu...tip X..0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

oba gool

Reagovat
MagpeCZ

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

afram island !!!! 1:2

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele