Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2014

zóna UEFA (Evropa) - skupina A
22.03.2013 21:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Skotsko - Wales 1:2

Ze střetnutí dvou zemí z Britských ostrovů vyšel úspěšně Wales, který na skotské půdě vyválčil tři body za výhru 2:1. Oba týmy zápas dohrávaly o desíti lidech, v mezidobí však Wales své přesilové hry využil, otočil skóre a udržel alespoň drobné naděje na kvalifikaci do Brazílie.

Vedení se Skotsko ujalo na konci první půle, kdy obránce Grant Hanley vystoupal na Mulgrewův roh nejvýše a rozradostnil domácího kouče Gordona Strachana, jenž si na lavičce odbýval premiéru. Po změně stran Skotové vypadali sebevědomě, ovšem jen do sedmdesáté minuty. Robert Snodgrass totiž za faul v pokutovém území uviděl druhou žlutou kartu a musel předčasně odejít do kabin. Nařízenou penaltu proměnil Aaron Ramsey a jen o minutu nato šokoval Hapden Park Hal Robson-Kanu. V nastaveném čase ještě uviděl červenou kartu Ramsey za stažení McArthura, ovšem na výsledku se nic nezměnilo.

Velkou porci pozornosti na sebe strhával Gareth Bale, jenž před zápasem stihl doléčit bolavý kotník i setřást virus, a nastoupil tak v základní sestavě po boku Joea Ledleyho a Craiga Bellamyho. Na druhé straně mnohé překvapil Strachan zařazením Hanleyho na stopera ke kapitánovi Caldwellovi, které doplnili beci Mulgrew s Huttonem. O ofenzivu se měl postarat Steven Fletcher s podporou Burkea, Maloneyho a Snodgrasse, ovšem útočník Sunderlandu se již po několika minutách zranil při dopadu na zem po hlavičkovém souboji a na nosítkách předčasně opustil hřiště. Nahradil jej veterán Miller.

V první půli měl více ze hry Wales a domácí brankář McGregor se musel ohánět, aby udržel čisté konto. Paradoxně to však byli domácí, kdo otevřel skóre. Mulgrew rozehrál roh na zadní tyč, Hanley byl nejdůraznější a z pěti metrů překonal Boaze Myhilla. Po změně stran měli Skotové několik šancí zvýšit vedení a uložit zápas k ledu, ovšem ani Dorrans, ani Snodgrass se svými střelami těsně neuspěli, a tak byla dělba bodů stále na vážkách.

V 57. minutě sice Andy King dokázal dostat míč do sítě, ovšem rozhodčí Gautier branku hostů neuznal kvůli faulu Ashleyho Williamse na brankáře McGregora. Gólman Rangers si v sedmdesáté minutě poradil i s nepříjemným přímým kopem Bellamyho, ovšem o minutu později již mohl jen přihlížet faulu Snodgrasse ve vlastní šestnáctce, nekompromisnímu vyloučení a pokutovému kopu. Záložník Arsenalu Ramsey se s nabídnutou příležitostí nemazal a o břevno poslal míč do sítě. Ještě hůř bylo pro Skoty o minutu později, když nikým nehlídaný Robson-Kanu překonal zblízka McGregora hlavou podruhé po centru Kinga.

V samotném závěru ještě uviděl přímou červenou kartu Ramsey, když fauloval unikajícího McArthura a zmařil tak gólovou šanci soupeře. Z následného trestného kopu ale domácí skórovat nedokázali, a tak se jejich naděje na mistrovství v Riu rozplynuly již po pěti zápasech, v nichž dokázali získat pouhé dva body.

Autor: Martin Kantor / espnfc.com

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 Bale pošle Skotsko do piče jak posledně.

Reagovat
smazaný uživatel

souhlas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 1...1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
vanGomm

Skotsko je už delší dobu na mezinárodní scéně velkým zklamáním.Ani bych se nedivil,kdyby tento zápas skončil remízou.Přestože ještě není odehraná ani polovina zápasů jsou už ze hry venku.

Reagovat
smazaný uživatel

0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
MagpeCZ

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2 skotsko potřebuje nějakou vzpruhu a doma s walesem určitě neprohrají

Reagovat
smazaný uživatel

však si vsaď proti mně kokote tento match je šlágrem kola kvalifikace

Reagovat
smazaný uživatel

nevím proč zrovna kokote? ale budiž jinak good tip a ja sem si nevsadil proti tobě měl jsem 02 na wales

Reagovat
smazaný uživatel

najednou 02 proto skotsko urcite neprohraji, kokote

Reagovat
smazaný uživatel

Good kelgar, já měl 02 a 2.

Tentokrát to bylo ale se štěstím, co jsem se díval. Bez redky by nás Snodgrass ještě pochcal.

Ramsey nejlepší hráč na place, když opomenu jeho redku.

Když Bale v poločase střídal tak sem už pomalu trhal.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele