Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2014

zóna UEFA (Evropa) - skupina A
08.09.2012 16:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Skotsko - Srbsko 0:0

Srbsko uhrálo na úvod kvalifikace bod ve Skotsku; zápas v Hampden Parku skončil bez branek. Tento výsledek jen potvrzuje, že v zamotané skupině A nejsou jasní postupoví favorité...

Skotové navíc papírově silnější Srby v určitých pasážích zápasu přehrávali a Steven Naismith mohl ve druhém poločase rozhodnout, ale v situaci 1 na 1 selhal. Na druhé straně musel své umění několikrát ukázat i domácí gólman Allan McGregor.

A to hned v osmé minutě, kdy se Srbsko dostalo do první šance zápasu. Alexander Kolarov napálil z přímého kopu k pravé tyči, ale McGregor byl na zemi včas a vytáhl perfektní zákrok. Jinak to však byli Skotové, kdo měl více ze hry, a hosté se do zajímavých situací dostávali zejména díky nebezpečným brejkům.

Ve 23. minutě fauloval Kolarov unikajícího Snodgrasse a k nařízenému přímémo kopu se postavil Charlie Adam, který rozehrál velmi rychle a zaskočil tím hostující defenzivu; následující Snodgrassovu střelu z úhlu musel likvidovat pěkným zákrokem Vladimir Stojković.

A křídelník Norwiche byl aktivní i nadále; jen krátce na to převzal míč po rohu, který nakrátko rozehrál Caldwell, a jeho centr do vápna jen těsně minul hlavu naskakujícího Naismithe. Potom se hra trochu uklidnila a až do 41. minuty se hrálo prakticky pouze mezi vápny. Čtyři minuty před přestávkou se však srbská defenziva opět otřásla, a mohl za to Charlie Adam, který využil laxnosti hostující obrany a vyzval ke skórování Millera, jehož střela jen těsně přelétla břevno.

Na druhé straně potom McGregora prověřil z rohu vápna Darko Lazović, na což Skotové zareagovali pohotovým brejkem a Stojković se musel předvést proti Adamovi.

Do druhého poločasu vstoupili domácí opět aktivně a v 51. minutě se dostali do další pološance, když obránce Christopher Berra hlavičkoval po Snodgrassově rohu mimo. Vladimir Stojković, který se dnes rozhodně nenudil, následně zlikvidoval krátkometrážní pokus Kennyho Millera.

V 62. minutě se k dalšímu zajímavému brejku dostali Srbové a Kolarov zakončoval akci přízemní střelou, která jen tak tak nezapadla do brány - a o čtyři minuty později už přišla největší promarněná příležitost zápasu. Skotové využili špatného rozestavení srbské defenzivy a Caldwell perfektním pasem našel volného Naismithe, který na penaltě tváří v tvář Stojkovićovi napálil míč za bránu.

Netrpěliví domácí fanoušci se dožadovali gólu, ale jejich oblíbenci mu příliš radosti neudělali; Kenny Miller zahodil další šanci po Adamově přímém kopu. V závěru zápasu tak mohli výhru urvat Srbové, ale McGregor se vytasil s klíčovým zákrokem proti Tadićovi.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tady by mohla byt delba bodu..tip X..0:0

Reagovat
smazaný uživatel

remíza

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle je velmi vyrovnaná a těžka skupina. Ale velmi zajímavá. Tipuji že postup na MS uhrají Chorvaté a 2. místo a baráž bude Belgie.

Reagovat
smazaný uživatel

Tipuji 0:0. Srbsko vidím na 3. místo když se zadaří i na druhé a baráž. Skotsko nemá šanci být lepší než třetí.

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
KingMaster13

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Srbsko by potřebovalo 3 body, ale tipnu remízu - 1:1.

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:1.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele