Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2014

zóna UEFA (Evropa) - skupina A
11.09.2012 21:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Skotové i podruhé doma ztratili a jsou v pěkné kaši

Máme za sebou teprve dvě kola nového kvalifikačního cyklu a ve Skotsku už pomalu propadají panice. Dvě domácí remízy určitě nepředstavují kýženou kořist; tím spíš, pokud ta nejčerstvější vzešla ze souboje s tradičně podceňovanou Makedonií.

Ve hře je sice pořád mnoho bodů, na základě posledních dvou duelů nicméně i sami ostrovští fanoušci jen křečovitě živí naděje na postup na mistrovství světa. Skotové totiž doma Makedonce ani nijak zvlášť nepřehrávali; dokonce brzy inkasovali, aby je pak ještě musela zachraňovat tyč či nespočetněkrát zasahující brankář McGregor.

Výstižně mohly působit už jen prvotní pozdravy obou stran. Zatímco Caldwellův levonohý projektil měl k Bogatinově ohrožení tuze daleko, McGregor se hned napoprvé musel přetrhnout, aby vytěsnil Trichovského pokus. Z této akce si Makedonci vzali to nejcennější - sebevědomí -, aby okamžitě Noveski z metrového ofsajdu usměrňoval do sítě právě Trichovského dodávku napříč pokutovým územím.

Ostrované byli dále očividně otřeseni, stěží si přidali několik přihrávek za sebou. Naproti tomu Balkánci nebezpečně hrozili z protiútoků, takže se nakonec McGregor musel solidně ohánět - třeba když blokoval Ibraimiho ránu.

Teprve s příchodem 30. minutě se Skotové skrze duo M+M (Mackie, Maloney) začali probouzet. Prvně jmenovaný působil problémy ať už přesnými centry (jeden takový odhlavičkoval mimo Webster), nebo samotnými střelami (z přímého kopu donutil Bogatinova k bystrému zákroku).

Nakonec domácím honba za vyrovnáním skončila ještě před přestávkou, když Mackie parádní individuální akcí nadopoval skórujícího Millera, ovšem že by na tomto vitálním gólu ostrované dále dovedli stavět, to se úplně říci nedá. Jakkoliv útočili častěji, do vedení měli opticky stále blíže Makedonci. Hasani takhle střelou zpoza šestnáctky orazítkoval levou tyč McGregorovy svatyně, přičemž skotský brankář později musel včas startovat na pomalu unikajícího Ivanovského.

V závěrečných pasážích už muži v modrém kompletně odešli. Jejich poslední výraznou šancí zůstala kombinace Adama s Rhodesem těsně po příchodu obou mužů. Tehdy prvně jmenovaný centroval, aby útočník Huddersfieldu rozvlnil boční síť.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.co.uk

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
MagpeCZ

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Skoro bych rekl ze to skonci ve Skotsku podruhe bez branek...tip X..0:0...pokud nekdo vyhraje tak Skotsko 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

podla mna jasna 1....3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Sotuen

X

Reagovat
smazaný uživatel

upocena vyhra domacih o gol, pokud makedonie prekvapi divit se nebudu

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele