Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2014

zóna UEFA (Evropa) - skupina F
11.09.2012 20:45 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Severní Irsko senzačně ztratilo s Lucemburskem

Pokud si snad v Severním Irsku dělali naděje alespoň na baráž, po dnešku je natuty musejí pustit k vodě. V belfastském Windsor Parku se totiž zrodila nečekaná remíza s trpaslíkem z Lucemburska. Tomu alespoň bod za remízu vystřelil až čtyři minuty před koncem Da Mota.

Pro Severní Iry to byl neobyčejně frustrující zápas. Do ofsajdu byli chyceni rovnou 13krát, přičemž Kyle Lafferty docela klidně mohl slavit hattrick - kdyby všechny tři trefy nebyly usvědčeny z nekorektnosti. Aby toho nebylo málo, druhou žlutou kartu této kvalifikace uviděl v prvním poločase Gareth McAuley, takže právě jeho služeb nebude moci příště využít už tak rozezlený trenér Michael O’Neill.

Ten si po utkání stěžoval na polevení v druhém dějství, na propad úrovní tempa hry i energie vlastních fotbalistů. Přitom před změnou stran to nevypadalo věru zle a Lucembursko zdánlivě směřovalo za desátou porážkou v soutěžním utkání v řadě. Shiels koneckonců už po 14 minutách zužitkoval Evansovu uličku k brzkému úderu, aby pak Lafferty dvakrát neregulérně skóroval - jednou byl zavržen pro údajný faul, podruhé pro ofsajd.

Lucemburkové se mezitím omezovali jenom na dalekonosné pokusy, zatímco domácí pálili jedna radost. Lafferty dále troskotal na Joubertovi či vlastní ambicióznosti (když nepovedeně loboval), obránce Baird minul a Chris Brunt pro jistotu ozkoušel pevnost brankové konstrukce. Později frustraci ještě učinil zadost starý známý Lafferty, do třetice nepřipuštěný ke gólovým oslavám (znovu ofsajd), a pak už to přišlo.

Da Mota, na němž se mimochodem dříve "vyfauloval" McAuley, v 86. minutě odrazil svůj pokus o McGiverna, takže zničehonic dokonale odstavil ze hry bezmocného a dosud stěží zaměstnaného brankáře Carrolla.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.co.uk

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Taky se trochu obávám plichty...třeba ale domácí překvapí, tipuju 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

domaci prekvapi? vzhledem ke kurzum bych nesel po tom ze domaci prekvapi vyhrou

Reagovat
smazaný uživatel

...no moc nepřekvapili ...a že já kokot tu plichtu nevsadil

Reagovat
MagpeCZ

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Ta plichta je docela mozna...domaci jsou sice papirove favoriti....nicmene zkusim taky prekvapeni...tip X..0:0

Reagovat
smazaný uživatel

absolutne suhlasim

Reagovat
smazaný uživatel

3.0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0, ale nebudu se divit remize

Reagovat
Veselac

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.dailymotion.com/video/xth50o_northern-ireland-1-1-luxembourg_sport?start=28

...opět Da Mota, tenhle borec překvapuje Evropu a likviduje tikety

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele