Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2014

zóna UEFA (Evropa) - skupina F
26.03.2013 20:45 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Severní Irsko - Izrael 0:2

Izrael zvládl jedno z klíčových utkání kvalifikace, po posledním skvělém výkonu s Portugalskem porazil i jindy doma silné Severní Irsko 2:0 a vyšvihl se na druhé místo tabulky. Britské mužstvo tak trochu napodobuje třeba výkony kolegů Walesu a Skotska a na šampionát v Brazílii vlastně může již nyní zapomenout.

Bojovnost se Severnímu Irsku určitě upřít nedá. Prvním, kdo mohl skórovat, byl McGinn, který si poradil i s protihráčem Gershonem, jeho polostřela však skončila vedle. Paterson, jakmile se zbavil Ben Haima, dostal v 18. minutě rovněž po přihrávce od Davise prostor, také ale následně gólově neuspěl.

Po půlhodině hry byli domácí brance opravdu blízko. Paterson urputností vydoloval pozici pro Davise, avšak z bezprostřední blízkosti dokázal jeho dělovku fantasticky polapit brankář Aouate. Trefit se ještě mohli Brunt či Hughes, jejich pokusy ovšem byly zablokovány. A ani McAuley se proti několika protihráčům neprorval ke střelbě.

Izrael se po přestávce přece jenom zlepšil. Poprvé více ohrozili gólmana Carrolla aktivní Ben Basat a Melikson, oba dva ovšem u bližší tyče severoirský muž v rukavicích pořešil. Na druhé straně v 59. minutě spálil tutovku Davis, jenž využil perfektního brejku McGinna, nicméně pak jen selhal v koncovce a zamířil těsně vedle.

Paterson se dožadoval u sudího Kaasika dvou nařízení pokutových kopů, ten jeho srážky s Ben Haimem a Aouatem posoudil jako čisté. Severní Irové i nadále pokračovali v nastoleném tlaku, zakončení je prostě dnes hodně potrápilo, takže ani Paterson po pěkném centru Laffertyho situaci nezlepšil.

V 78. minutě naopak z ničeho nic udeřil Izrael. Po přihrávce zleva a s pomocí narážečky Shechtera se ve vápně objevil volný Refaelov, který zamířil přesně ke vzdálenější tyčce. Jen o sedm minut později pojistil důležité tři body Ben Basat, na jehož dělovku pod břevno Carroll nemohl mít žádný nárok.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Bude to tezky zapas s vydrenym koncem pro Izrael..tip 2...0:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1 3x Grigg

Reagovat
smazaný uživatel

remízu tipuje ten kdo nevi

Ja tipuju remízu ale ne proto zebych nevedel

Reagovat
smazaný uživatel

Izraeli to nepřeji doufám že od sev.irů dostane nakopáno!

Reagovat
smazaný uživatel

Severní Irsko doma umí, takže to bude pro ně minimálně bod .... Tip 1:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak se bohužel vyplnilo to, před čím trenér domácích Michael O'Neill varoval. To, že je Izrael v ofenzivě produktivní. Izrael tak dál směle pomýšlí na postup, ale Severní Irsko je už bohužel bez šance a ve zbytku kvalifikace hraje o čest a to mě moc mrzí. Ale co se dá dělat, byť Severní Irsko má na víc ...

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele