Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2014

zóna UEFA (Evropa) - skupina H
22.03.2013 21:00 CET
0 : 8
(0:5)

Reportáž

San Marino - Anglie 0:8

Anglie s přehledem převálcovala San Marino a odváží si tři body za výhru 8:0. Pro ostrovní zemi jde dokonce o nejvyšší výhru od roku 1987. O branky se postaral ve dvou případech Jermaine Defoe, jehož doplnili Lampard, Rooney a mimo jiné také Daniel Sturridge, pro nějž šlo o první gól v reprezentačním dresu.

Roy Hodgson zatím s kvalifikací může být spokojen. Anglie sice zatím figuruje až na druhém místě za Černou Horou, ale ta zatím čerpá body především z lehkého losu. Navíc dvacet vstřelených branek ve čtyřech zápasech dělá z Angličanů nejzábavnější tým skupiny H. V San Marinu si poradili navzdory absenci Ria Ferdinanda, jenž odmítl pozvánku a stal se za to terčem několika nevybíravých pokřiků z tribun během zápasu.

Ačkoli si z brankářů jako první sáhl na míč Joe Hart, byl ráz zápasu pevně daný a stoperská dvojice Smalling - Lescott se nijak nenadřela. Z podobně jednostranných střetnutí lze jen těžko vyvodit řádné závěry, ale Anglii je minimálně třeba přiznat, že k svému úkolu přistoupila zodpovědně a s nadšením pro hru. Až se chvílemi dokonce zdálo, že je pohybu bílých dresů přespříliš. Od chvíle, kdy byla obrana domácích pokořena poprvé, přicházely další góly v pravidelných intervalech.

Tím hůř bylo pro San Marino, že první branku si ve dvanácté minutě vstřelil jeho vlastní obránce Alessandro Della Valle, jenž nešťastně usměrnil Bainesův centr do sítě. O druhý zářez se postaral Oxlade-Chamberlain po spolupráci s Rooneym. Záložník Arsenalu se do základní sestavy dostal díky zranění svého klubového spoluhráče Thea Walcotta, a od začátku zápasu dělal vše pro to, aby tuto šanci využil. Byl to právě on, kdo přihrával Defoeovi na třetí branku, a tak bylo po třiceti pěti minutách definitivně jasno o vítězi.

Ještě do poločasu stihnuli přidat ke skóre Young s Lampardem, jenž svým 28. gólem v reprezentaci pronikl do první desítky historicky nejlepších kanonýrů Anglie. Brzy po změně stran se do listiny střelců zapsal i Wayne Rooney po parádně provedeném přímém kopu. Brzy nato útočníka Manchesteru United nahradil Daniel Sturridge, který nejprve zahodil stoprocentní příležitost, a v sedmdesáté minutě pak po Youngově centru přece jen zvýšil na sedmigólový rozdíl. Definitivní tečku za výsledkem udělal svou druhou brankou Defoe. Výsledek 8:0 vyrovnal demolici Turecka ve Wembley před šestadvaceti lety a angličtí fanoušci rozhodně nemuseli litovat, že vážili cestu na Apeninský poloostrov.

Autor: Martin Kantor / espnfc.com

Komentáře (27)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Pro San Marino svatek ze tam prijede takovy gigant...tip 2...0:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:10

Reagovat
smazaný uživatel

ale by si blizko

Reagovat
smazaný uživatel

vy dvaja ste pobrali vsetky dobre tipy 0:5

Reagovat
vanGomm

Týmy jako San Marino,Andorra,Malta a další by měli hrát předkola,tak jako je tomu třeba v LM.Zrovna San Marino mělo v minule kval. pro EURO 2012 jak jinak 0 bodů a skóre 0:53 !! Působení těchto týmů ve skupinách je úplně o ničem a pouze je znehodnocují.Sázkovky pak musí vypisovat kurzy 1,01 což je také o ničem.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Však nemusis sazet na vyhru. Muzes si vsadit treba na presny vysledek. Vis ze San Ma rino neda gol. Tak bych vsadil 0:5, 0:6, 0:7 po 3 litry v Tipsportu a mas vyhrane

Reagovat
vanGomm

To není o sázení.To je až druhořadé.Moje hlavní myšlenka je ta,že by týmy,jako npř.Andorra,San Marino a další měly hrát předkola.To snad za ty roky musí být každému jasné,že tohle fakt nemá cenu a je to o ničem.Těch 9 skupin klidně ať zůstane,ale měli by být 4 členné.Podobně jako je to u LM.Například nasadit podle koeficientu do každé skupiny 3 týmy tj. 27.A ty ostatní (26) by si to o těch 9 míst ve skupinách rozdali v předkolech.

Reagovat
smazaný uživatel

1.Kdyz to neni o sazeni tak proc v prvnim prispevku pises o sazkovych kancelarich a kurzech

2. Jakto ze to neni osazeni vzdyt prece vsude jsou na prvnim miste penize nebo si snad myslis ze ti hraci hrajou jeste za pivo a parek????

3. Pokud by se takove zapasy nehraly tak si memuzes vsadit treba na vysledek 0:5 s kurzem kolem 7

Reagovat
vanGomm

Je vidět,že Ti jde pouze o sázení,které jsem tam připsal jako druhořadé.Ano,ale ať vypisují kurzy ovšem pouze takové,kde je možnost výhry.Vypisovat kurz 1,01 je nesmysl.To si můžou odpustit.Tady žádná možnost výhry není.Na to muže vsadit jen,slušně řečeno jednoduchý člověk.Hlavně mě zas nenapiš,že se taková příležitost může přidávat do akovek.Jednak tam kurz 1,01 stejně nic zázračného neudělá a navíc ten dotyčný takovou plachtu pak stejně zahodí.Znovu opakuji hlavní podstatu věci.Týmy,jako je San Marino by podle mého názoru měli hrát předkola.Model LM je myslím ideální.

Reagovat
smazaný uživatel

haha, si rupl 3 litry vocase

Reagovat
smazaný uživatel

No tak tady podle mě max 0:4...

Už v prvním zápase angláni moc nezářili a první gól vstřelili až v 37 minutě z penalty....

Reagovat
smazaný uživatel

podle tebe hovno

Reagovat
smazaný uživatel

0:7

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
MagpeCZ

1:7

Reagovat
MagpeCZ

Tak jsem měl dalo by se říct pravdu San Marino opravdu jeden gol střelilo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

pridu anglicania do san marina, vidia, ze san marino nic moc tak zajdu do krcmy a poslu hrat iba rooneyho. sedia v krcme, pozeraju teletext a zrazu vidia, ze v 90. minute dal san marin gol a vyhralo. dojde rooney do krcmy a vsetci nanho, ze jak je mozne, sa prehral. a rooney hovori : "boha chlapi. ja ani neviem. ved ma hned v 10. minute rozhodca vylucil...."

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Znám totéž, akorát s Jágrem.

Reagovat
Rarášek

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Devil

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele