Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2014

zóna UEFA (Evropa) - skupina F
06.09.2013 17:30 CET
4 : 1
(2:0)

Reportáž

Rusko - Lucembursko 4:1

Rusové si na domácím stadionu v Kazani poradili s hosty z Lucemburska vysoko 4:1, jejich hra ale rozhodně nebyla ideální. Lucembursko často napadalo a chvílemi byl výkon Rusů přinejmenším laxní. Přesto úkol splnili a postup do finální fáze se jim přiblížil.

Ruský celek prožil na domácím stadionu start jako z říše snů. Sotva domácí rozehráli, dlouhý nákop zpozoroval mladík Aleksandr Kokorin, který nezmatkoval a chytrým obloučkem přehodil hostujícího brankáře! Rusové začali výtečně, což hosty z Lucemburska nečekaně zasáhlo. Od inkasované branky nebyli schopni dlouhodobějšího tlaku.

Útočník Kokorin si po spolupráci se zkušenějším Keržakovem naběhl do vápna přesně mezi malé vápno a penaltu, kam také obdržel přihrávku. Té ale nevyužil dle svých představ a míč napálil mimo Joubertovu bránu! Rusové se chopili iniciativy a suverénně svého soupeře přehrávali. Ofenzivní podívaná z jejich strany byla občas narušována náhodnými pokusy Lucemburska, ale brankář Akinfejev nemusel zasahovat ani jednou.

Domácí tým si byl vědom své převahy a na chvíli přestal hrát, Lucembursko však nedokázalo této výhody využít a na dostřel Akinfejeva se nedostalo. Naopak, Rusové se dostali k rychlému protiútoku a po faulu před velkým vápnem Lucemburska se musela před brankářem Joubertem formovat obranná zeď. Ani ta ale nakonec nestačila, protože na centrovaný míč si naskočil úspěšný střelec Kokorin a oslavil svůj druhý gól v zápase!

Konec první půle odehrála ‚Sborná‘ bez větších problémů uprostřed hřiště a v poklidu ubránila své dvoubrankové vedení. Lucembursko sice v rámci prvního dějství mělo pár světlých momentů, nicméně občasné napadání nestačilo na zformovanou ruskou řadu.

Do druhého poločasu uvítal hosty Bystrov, jehož prudká rána nadělala brankáři Joubertovi nemalé problémy. Lucembursko hrozilo především ze standardních situací, především rohové kopy evidentně měli natrénovány. Jinak si ale Rusové dávali větší pozor a nedovolovali soupeři udeřit ze hry. Naopak, po dalším rychlém útoku se ke střele z hranice vápna prokombinoval Denisov, jehož projektil mířil těsně nad břevno!

Do těch správných míst Rusové míč přece jen dostali, krátce po hodině hry dostali domácí příležitost zahrávat rohový kop a náležitě jej využili - k hlavičce se dostal veterán Aleksandr Keržakov a překonal brankáře Jouberta potřetí!

Svěřenci Fabia Capella naprosto kontrolovali utkání a drželi míč na svých kopačkách. Snahu o čtvrtý zásah projevil Fayzulin, ale jeho rána mířila těsně vedle tyče. V další velké šanci selhal zkušený zakončovatel Keržakov, který nedokázal správně usměrnit kulatý nesmysl. Když už se zdálo, že si Rusové poradí s nulou v kolonce inkasovaných branek, hostům se podařilo skórovat. Závar ve vápně proměnil v kontaktní gól kapitán Aurélien Joachim a Capello zuřil.

Jeho svěřenci mu udělali ještě částečnou radost, když se jim ve třetí nastavené minutě podařilo překonat brankáře Jouberta ještě jednou. Sólo střídajícího Rjazanceva se dostalo k Alexandru Samedovi, který se z blízka nemýlil. Rusové v žádném případě nepřesvědčili, úkol ale splnili.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
veikko

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Lucembursku se totálně rozpadla obrana, chybí stále zraněný Schnell, nově se zranil Chanot z Kortrijku a nebude hrát ani Guy Balise z belgického Virtonu. Nastoupí tak zřejmě Laterza, Jans jako osobka na Keržakova, Phillips z Mét možná Janish? Obrana tak bude hodně mladá a ne z nejvyšších.....dá se tak čekat možná dost gólů, navíc ta Kazaň, tam se nebude hrát dobře.....

Reagovat
smazaný uživatel

co je spatnyho na Kazani?

Reagovat
smazaný uživatel

Proti Kazani nic nemám. Jen si myslím, že ten časový posun oproti našemu času sehraje jistě svoji roli. Nevím proč se to musí hrát v Tatarstánu, copak nemaj v Rusku nějaké hřiště trochu blíž?:)

Reagovat
veikko

Pořád lepší než Jihoamerická kvalifikace v La Pazu, to je panečku výhoda.

Reagovat
smazaný uživatel

Rusko po vybuchu v Severnim Irsku musi naplno bodovat..tip 1..3:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

Podle posledních informací je možné, že se zápas neodehraje kvůli vodě, respektive kvůli nepřetžitému dešti, který hodně podmáčel hřiště. Trenér Lucemburska by rád zápas dnes odehrál, ale není to už jen o jeho vůli:)

Reagovat
smazaný uživatel

...tak zatim o hoďku posunutý, v 16:45 se rozhodčí vyjádří...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele