Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2014

zóna UEFA (Evropa) - skupina D
10.09.2013 20:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Rumunsko - Turecko 0:2

Rumunsko nedokázalo porazit Turky, ačkoli v jistých fázích zápasu mělo jasně navrch. Zkušený tým hostí naopak udeřil dvakrát a může se radovat ze tří bodů.

V Bukurešti na sebe narazily dva horkokrevné týmy a jejich vzájemný střet sliboval mnohé napínavé momenty. Hráči se snažili nastavené dekorum dodržet, takže už v první minutě se Ciprian Marica doslova řítil sám na Volkana Demirela. Marica by určitě postupoval velmi nebezpečně, takže se na poslední chvíli před něj musel dostat Kayi a nedovoleně Maricu zastavil. Rumuni si nedávali takový pozor, jak by bylo třeba a dovolili Burakovi náběh na Tatarusana. Yilmaz však nezvolil vhodné zakončení a jeho slabá rána nemohla Tatarusana nijak vyvést z rovnováhy.

Velkou chybu udělal také velezkušený Volkan Demirel, který podcenil centr ze strany, vyboxoval míč jen těsně za velké vápno, kde si na něj počkal Cristian Tanase a lobem jej vracel do odkryté svatyně. Na poslední chvíli však za svého brankáře zaskočil pohotový Caner Erkin, který zabránil vedoucímu gólu domácího výběru! Naopak, byli to Turci, kterým se povedlo vstřelit branku jako prvním.

Po dvaceti minutách a sérii rohových kopů se do míče ze strany opřel Erkin, centrem našel spoluhráče Buraka Yilmaze a oceňovaný zakončovatel hlavičkoval velmi přesně - 1:0 pro hosty!

Rumunská defenziva se příliš nevyznamenala, nešlo to dnes ale ani ofenzívě Rumunů. Aktivnějším celkem byli nadále Turci, Selcukovu ránu málem zastavilo břevno. Nakonec nebezpečně vyhlížejícímu projektilu scházely centimetry. Druhá půle byla z pohledu domácího týmu již o něco lepší, minimálně její úvod Rumunům vycházel. Popův centr mířil na hlavu Stanca, ale Demirel mohl nakonec zůstat klidný. Turecký tým spoléhal stále více na rychlé protiútoku a chvílemi nechal hrát svého protivníka bez většího napadání. Tato taktika se Turkům začala vyplácet, protože se dostávali do dobrých střeleckých pozic. Jednu z nich nevyužil Topal, který pálil těsně nad bránu.

Rumunský celek ze svého tlaku dokázal vytěžit více než statickou kombinaci - dokonce se Stancuovi podařilo vsítit branku! Jeho hlavička však nemohla být kvůli ofsajdovému postavení uznána. Rumunský celek se mimo jiné může vymlouvat i na smůlu, která ho provázela - střela Adriana Popy byla zastavena pravou tyčí Demirelovy brány! Deset minut před koncem zápasu se Stancu dostal k zakončení, provedení však bylo žalostné. Tlak Rumunů se postupně vytratil, na svět se podíval až v nastaveném čase. To si Hoban naskočil na centrovaný míč, který ale nasměroval jen do Demirelovy náruče!

Turci přežili poslední nápor Rumunska a naopak ještě v závěru našli dostatek sil na skórování! Z protiútoku se k míči dostali Turan s Topalem, jeho přihrávku ale zachytil Mevlut Erdinc a technickou střelou obstřelil brankáře Tatarusana! Hosté tak díky třem bodům mohou odjíždět spokojení.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Myslíte že je dobrý nápad vsadit za litr na Rumunsko? Normálně mám sto chutí to vsadit nemám na to ale odvahu. Turci umí využít domácí prostředí, venku jsou ale poloviční .

Reagovat
smazaný uživatel

Ja to vidím na vyhru ale těsnou 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tip X...2:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
vanGomm

Šance Turecka na Baráž je podobná jako u ČR.Domácím bude i bod vzhledem ke zbytku losu zřejmě stačit.Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě boj, ale asi Rumunsko padne a oddálí se od Nizozemců. (2:3 Marica, Torje - Bulut, Emre, Arda).

Reagovat
smazaný uživatel

ty tipy na strelce me vzdycky pobavej, anebo vyjmenuj alespon 2-3 sve nejoblibenejsi hrace z kazdeho tymu

Reagovat
smazaný uživatel

Papp, Torje, Marica - Bulut, Yilmaz, Emre. Ty hráče znám, odnikud jsem je nezkopíroval!!!

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
bafpasak

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

těžko říct, tutovka je že oba tymy daji gol,, Rumuni na Turky doma umí ale Turci budou bojovat,, 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.dailymotion.com/video/x14iyya_romania-vs-turkey-0-2-goals-highlights_sport?start=1

No tak co se týče sázení, tak úterý bylo pro mě docela fiasko...přitom na Turky takovej pěknej kurz

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele