Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2014

zóna UEFA (Evropa) - baráž - odvety
19.11.2013 20:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Řecko uhrálo v Rumunsku remízu a míří do Brazílie

Dobojováno! Reprezentace Řecka zvládla vyhrocený odvetný duel v Rumunsku a po remíze 1:1 postupuje na mistrovství světa do Brazílie. O to se postarali v úvodním barážovém klání v Aténách, kde soupeře porazili 3:1.

Rumuni tak svůj smělý cíl zvrátit dvojzápas na svou stranu nezvládli. Před více než čtyřiceti tisíci fanoušků sice splnili slib o vytrvalé bojovnosti až do samého závěru, na houževnaté Řeky to však nestačilo. Jedinou branku si ostatně Balkánci vsítili sami a vzhledem k tomu, že je v první půli poslal do vedení kanonýr Mitroglou, těší se z postupu do Ria oni.

Úvod utkání přitom vyšel lépe domácím, kteří měli ze hry více a ovládali míč častěji na kopačkách - přesto se do šancí nedostávali. Po chybě Torjeho naopak byli blízko brance Holebas. Obránce Řecka se uvolnil ve vápně a jeho ránu na zadní tyč musel gólman Rumunů Tatarusanu zastavit skvělým zákrokem.

Krátce nato se však favorité dostali do vedení. Skvělý oblouček kapitána Karagounise za obranu zpracoval Konstantinos Mitroglou a s přehledem sobě vlastním otevřel podél vyběhnuvšího brankáře skóre. Potvrdil tak svoji neskutečnou formu, když od srpna vsítil v jednadvacátém klání už třiadvacátý gól ve všech reprezentačních i klubových duelech.

V závěru první půle už zahrozil jen Marica, jenže ve slušné příležitosti mířil vysoko nad. Domácí se tak dočkali až po deseti minutách druhého dějství. Převahu zužitkovali nešťastnému odkopu Torosidise, jenž po pěkné akci soupeře uvalil balón nešikovně přes nohu spoluhráče Holebase do vlastní sítě.

Vyrovnání Rumuny obrovsky nakoplo a za podpory takřka naplněného národního stadionu se hnali za dalším gólem. Blízko byli po hodině hry, kdy Hoban div neposlal domácí do vedení - Karzenis byl však proti a včasným zákrokem udržel Řeky v lepší pozici. Vedení na svoji stranu nestrhl ani Latovlevici z přímého kopu za vápnem.

V Bukurešti se i nadále schylovalo k brance, kterou by ochozy důrazně schvalovaly, jenže rumunští fotbalisté nedokázali tlak přetavit v branku. Co na tom, že na střely i rohové kopy jasně soupeře předčili, síť již znovu nerozvlnili. Do Brazílie na vysněný světový šampionát se tak podívají Řekové.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (28)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Odveta už bude pro Řecko težší. 1:1, možná i 2:1! Nic to ale nezmění na tom, že Řekové postoupí.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pavel.fotbal

Reagovat
veikko

2:0 - Torje, Stancu. Rumunská obrana už tak děravá nebude.

Reagovat
smazaný uživatel

Rumuni to jeste ztracene nemaji diky golu co dali. Recko trochu paradoxne vstrelilo nejvice golu ze vsech a to 3...bych teda necekal....v odvete si myslim ze pujdou do zapasu se zabezpecenou obranou a pro Rumuny to bude nesmirne tezke...Nemyslim si ze to Rumunsko zvladne...ocekavam vyrovnany zapas....tip X...0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Otázka nezní jestli Řecko vyhraje, ale kolik dá Mitroglou gólů.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevim .... Bude chybět Katsouranis který je dost důležitý. Rumuni budou mít doma určitě velkou podporu diváků. Na druhou stranu trojice Samaras, Mitroglou, Salpingidis, je super, ale podle mě to bude ještě boj.

Reagovat
smazaný uživatel

Proč bude chybět Katsouranis?

Reagovat
smazaný uživatel

Podle tamtoho reportu kvůli žlutým kartám. Jsem zvědavej kdo ho nahradí, řekl bych že Tachtsidis nebo Fortounis ....

Reagovat
smazaný uživatel

Jo jo..Přeju si, aby se předvedli i u nich a slováci si tady v diskuzi zase můžou hrát na odborníky, když jejich fobal stojí za houno.

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Tomtaf

5:0

Reagovat
vanGomm

Řecku se v poslední době dávají poměrně těžko góly,takže bych to viděl,že na MS Řecko postoupí.

Reagovat
smazaný uživatel

10 0:0

Reagovat
smazaný uživatel

tazko tu najst niekoho komu by greci boli sympaticki a vela ludi uz len z principu fandi rumunom. ale je potrebne povedat, ze greci ten svoj antifutbal dotiahli do dokonalosti, vidno, ze mali za trenera nemca, ktory ich naucil disciplinu, greci su navyse technicy a silovo velmi zdatni hraci a toto vsetko je pre kazdeho supera nocna mora.

Reagovat
pavel.fotbal

Já, tedy pokud si mám vybrat mezi Řeckem a Rumunskem, tak mám radši to Řecko. Doufám, že ten dvoubrankový náskok, nepromrhají a na MS postoupí. Budou tam patřit k těm mým spíš oblíbeným.Dnešní tip- 1:1.

Reagovat
smazaný uživatel

urcite, zasa je potrebne pvoedat, ze ak si clovek odmysli trosku teatralny prejav a valanie sa po zemi najma ku koncu zapasov, tak greci su velmi silni, maju kvalitnych hracov, ten ich futbal je po taktickej stranke neskutocne vymakany. ja osobne by som to prial rumunom, potrebuju po dlhych rokoch nejaky uspech, impulz pre ich futbal (chodim pravidelne do cluje sluzobne, vzdy zajdem bud na cfr alebo universitatea) a nie je to zle co hraju.

Reagovat
smazaný uživatel

Eimaste ekei!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
paomara

BRAVO HELLAS!

Řekové opět nebudou chybět na velké akci a zcela zaslouženě! V kvalifikaci včetně baráže odehráli 12 zápasů, 9 vyhráli, 2 remizovali a jen jednou prohráli! Výborná bilance! Gratulace!

A neodpustím si rýpanec pro návštěvníky typu "Podtatrance": Zatímco Slováci se proběhli po plácku v přípravě s Gibraltarem a uhráli remízu 0:0, Řekové oslavují další postup na světovej šampionát!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ty ten nas vykons s gibraltarom volas "probehnuti"? ved to kamosko bolo tempo, ze by ich aj slimaky prebehli.... v kazdom pripade ja osobne grecko vcelku vitam v brazili, vyssie som pisal, ze vizualne je ich hra nic moc ale takticky a vykonnostne patria k spicke. na to, ze sa jedna o juhoeuropsky narod (a vieme aky divi greci dakedy dokazu byt), tak hraju neuveritelne timovo. s nimi bude mat kazdy v brazilii problemy.

Reagovat
smazaný uživatel

, akorát škoda že si v kvalifikaci nechali nasázet zbytečné góly kvůli faulům.

Reagovat
smazaný uživatel

Špatná reakce .... To bylo na paomaru ....

Reagovat
smazaný uživatel

Bravo paidia

Reagovat
smazaný uživatel

Recko nade vsecko.....:o)))

Reagovat
olymp

BRAVO HELLAS!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele