Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2014

zóna UEFA (Evropa) - skupina D
15.10.2013 20:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Rumunsko - Estonsko 2:0

Nejvíce zamotaná z celé kvalifikace zřejmě byla skupina D, kde o postup reálně bojovaly ještě tři celky. Nakonec do baráže postoupilo Rumunsko, které bylo před posledním kolem nejvíce favorizováno právě na druhé místo. Vzhledem k prohře Turecka v domácím prostředí s Nizozemskem by jim k tomu stačil pouze bod, ovšem výhra nad Estonskem byla větší jistotou a to se domácím povedlo. Obě branky zápasu vsítil Ciprian Marica.

Rumuni nakonec získali celkem 19 bodů a o dva body skončili před třetím Maďarskem, kterému výhra nad Andorrou nestačila. Estonci skončili ve skupině na pátém místě se sedmi body daleko za vedoucí čtveřicí i před trpaslíkem skupiny z Andorry. V úvodní dvacetiminutovce se hrálo opatrně z obou stran a ani jedna branka nebyla výrazněji ohrožena. Přesně v polovině prvního poločasu překvapivě poprvé zahrozili hosté, zároveň ale naposledy.

Kink utekl na levé straně a tvrdě vypálil, brankář Tătăruşanu dokázal jeho pokus vyrazit před sebe. Ihned na to se Kink odhodlal ke střele z pětadvaceti metrů a fantastický Tătăruşanu musel jeho ránu znovu odvracet. To však byla největší šance Estonska v zápase a od této chvíle vládli na hřišti domácí. Nejprve po centru Bourceana a následné narážečce pálil v těžké pozici Stancu a branku asi o metr minul. Přesně ve 30. minutě byl však k vidění klíčový okamžik utkání.

Reintam na poslední chvíli fauloval v pokutovém území unikajícího Stancua a sudí Strahonja bez rozmyšlení nařídil pokutový kop. K němu se postavil Marica a s naprostým přehledem poslal balón do horního pravého růžku - 1:0. O pět minut později mohlo Rumunsko pojistit svůj náskok a znovu byl u toho Marica. Ten si v záklonu naskočil na centr Tanaseho a brankář Parejko měl co dělat, aby míč odvrátil alespoň na rohový kop.

Ve druhém poločase vyložených příležitostí ubylo a Rumunsko především nechtělo udělat chybu. Čtvrthodiny před koncem mohl svůj tým uklidnit Grozav, po rohovém kopu Torjeho však brilantně zasahoval Parejko. Domácí nakonec vsítili důležitou pojistku v 81. minutě zásluhou Maricy, který svůj druhý gól vstřelil po přesném pasu Măţela a následné hlavičce na zadní tyči - 2:0. Posléze se duel pouze dohrával a Rumuni tak alespoň částečně mohou slavit dílčí úspěch.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, eurofotbal.cz

Komentáře (8)

Přidat komentář
vanGomm

Tip 1.

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...3:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
veikko

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele