Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2014

zóna UEFA (Evropa) - skupina C
11.09.2012 20:35 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Německo zvítězilo ve Vídni a zapisuje si hodně důležité tři body

Velice pozitivní bilance Němců v utkáních proti Rakousku napsala další kapitolu. Přestože domácí se favorizovanému soupeři dokázali takřka ve všem vyrovnat, jediný hlavní ukazatel přesto rozhodl a Nationalelf se tímto drží na čele skupiny C.

Na dřívější rakouské poměry nevídaná věc - základní sestava Marcela Kollera se obešla bez jediného (!) zástupce domácí nejvyšší soutěže. Přitom hned devět adeptů "dodala" německá bundesliga, už jenom tento fakt podtrhuje stoupající úroveň rakouské reprezentace. Druhá strana se oproti duelu s Faerskými ostrovy vrátila ke klasickému rozestavení 4-2-3-1 s Felixem Kroosem ve středu, jenž tak nahradil Maria Götzeho. Do obrany se postavil také Schmelzer, což "vyšouplo" Mertesackera.

Hektický začátek podtrhnul Hummels, který balón poslal jen na kopačky Baumgartlingera, ten okamžitě nastartoval Harnika, stuttgartského křídelníka ovšem za minutu dvanáct vyrušil Badstuber a z nadějně vyhlížející akce tak nic nebylo. Aby to Rakušanům "nebylo líto", zazmatkoval pro změnu Almer, před Klosem se tím otevírala zajímavá příležitost, velezkušený kanonýr však prostor branky nenašel.

Utkání rozhodně nenudilo. Němci drželi míč pod kontrolou a trpělivou kombinační hrou se snažili dostat k ohrožení soupeřovy branky, domácí však vytrvale hrozili z rychlých protiútoků a mimo jiné jim v tom nahrávalo také velké množství chyb ve středu pole. Zpoza vápna tak zkusil hned dvakrát štěstí obávaný dělostřelec Ivanschitz, jehož doplnil také Harnik a Junuzović, ani jeden z nich ale nedokázal strážce hostující svatyně výrazněji ohrozit. Z ničeho nic pak mohlo v 19. minutě udeřit na opačné straně: Özil posadil standardku na hlavu Müllera, jeho pokus však u své pravé tyče vytěsnil hbitý Almer!

Diváky na vídeňském pažitu bavil otevřený fotbal z obou stran. Pozornost rakouského brankáře vyzkoušel Kroos, avšak prioritní hrozbou byl zejména na opačném pólu hřiště nezastavitelný expres Harnik, ani jeho snaha však k očekávanému výsledku nevedla. Mezitím opětovně z dálky neuspěl Ivanschitz. Těsně před odchodem na pauzu pak Klose posunul míč na Reuse, ten si udělal kužely hned z několika hráčů a pohotovou ranou na bližší tyč nečekaně otevřel skóre - 0:1.

Střelec vedoucí branky si na trávníku příliš dlouho nepobyl, po změně stran jeho místo zaujal klubový spoluhráč z Borussie Dortmund Mario Götze. Německá snaha uklidnit hru byla evidentní a kulatý nesmysl se povětšinou pohyboval jen na hostujících kopačkách. Očekávaný proces navíc notně urychlil neohrabaný Kavlak, jenž ve vápně poslal k zemi Müllera a nařízenou penaltu bezpečně proměnil Özil - 0:2.

Domácí aktivita byla rázem tatam a všechno nasvědčovalo tomu, že Německo již utkání pohodlně dovede ke tříbodovému závěru. Na programu však měla být dramatická koncovka: Arnautović si prohodil balón mezi dvojicí Götze - Schmelzer a následný centr na přední tyči usměrnil za brankovou čáru obětavý Junuzović, který předčil Lahma - 1:2. Německý kapitán si vzápětí mohl vylepšit pošramocenou reputaci, Müller však prostor tří tyčí nenašel.

Opětovné zaváhání si však krajní bek mnichovského Bayernu připravil na 72. minutu: čerstvě příchozí Burgsteller se najednou hnal z úhlu tváří v tvář na Neuera, ten si však poradil na výbornou a svůj tým uchránil od nejhoršího! Na přetřes se ovšem i přesto dostal závěrečný nápor a hned po dvou slibných možnostech si připsali Pogatetz a Arnautović, druhý jmenovaný ale trestuhodně selhal.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (23)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
MagpeCZ

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:5

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

tip 2...1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Veselac

tip 2...0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

tip 2... 0:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 !!!

Reagovat
smazaný uživatel

3:3

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:4

Reagovat
Sotuen

oba gol

Reagovat
smazaný uživatel

over 2,5 jak bomba 1-3 FT gol da gomis

Reagovat
smazaný uživatel

nie, nie bafetimbi ale marian

Reagovat
OVi.77

No tak poslední minuty měli němci neskutečnou kliku, jeden z rakušanu přestřeli z 2 metrů prázdnou bránu

Reagovat
smazaný uživatel

to nebol rakusan

Reagovat
smazaný uživatel

to pisal aky kkt?:DD ze Felixem Kroosem ve středu

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.dailymotion.com/video/xth5cc_austria-v-germany_sport?start=1382

...Našukar Arnautovič měl v závěru pěknou šanci na vyrovnání

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo to psal proboha? Felix Kroos??? stuttgartského křídelníka za minutu dvanáct vyrušil Badstuber, jak když nebyl na hřišti????

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele