Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2014

zóna UEFA (Evropa) - skupina C
22.03.2013 20:30 CET
6 : 0
(3:0)

Reportáž

Rakušané vyplenili Faerské ostrovy a drží se postupu na dosah

Další úspěšně zvládnutý krok při vysněné cestě k brazilským břehům má za sebou Rakousko, které na domácí půdě přidělilo Faerům rovnou šest kousků! Díky bezbrankové remíze ve Švédsku je tak alpský stát opět zpátky ve hře.

Svěřenci Marcela Kollera museli mít po rozpačitém vstupu do kvalifikace naprosto jasný tříbodový cíl a pro jeho uskutečnění dělali od začátku možné i nemožné. Aktivitou hýřil především Hosiner, který hned dvakrát ztroskotal na Nielsenovi! Do třetice se však opora vídeňské Austrie dočkala: Fuchs před branku poslal milimetrově přesný centr a Hosiner už mel snadnou práci - 1:0.

Ten samý hráč zakrátko z bezprostřední blízkosti svým druhým gólem zvýšil už na dvoubrankový rozdíl a ještě do půlhodiny definitivně rozhodl z dálky Ivanschitz, při jehož pokusu nemohl mít Nielsen rozhodně čisté svědomí - 3:0! Ještě do poločasové přestávky musel hostující strážce branky likvidovat střelecké pokusy Junuzoviče a Arnautoviče. Debakl ale přesto dostával reálné obrysy...

...jejich tvorba plynule pokračovala i po změně stran. Alaba sice ostrou dělovku nasměroval pouze do břevna faerské branky a trefu nemohla znovu oslavit ani dvojice Junuzović - Arnautović! Zkoušel to taky čerstvě příchozí Weimann, ani jemu ale ještě přáno nebylo! Smrtící pětiminutovka mezi 77. a 82. minutou ovšem definitivně překlopila ráz utkání. Alaba nejdříve nabil Junuzovičovi, který zpoza vápna nechytatelně zavěsil - 4:0. Prvně jmenovaný se poté konečně dočkal a z blízkosti dokonal potupného bůra! Konečné slovo si vzal osm minut před koncem Garics, jenž uzavřel na 6:0.

Autor: Jiří Vojík / soccernet.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 1...2:0

Reagovat
smazaný uživatel

upocene 2:1 mozna X

Reagovat
smazaný uživatel

jasneze frajere ...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
MagpeCZ

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

pánové, Austria má velký potenciál, 4:0 minimálně!

Reagovat
smazaný uživatel

akurat dnes cely den komunikujem v praci s rakusakmi, mam tej sniclozrutskej bandy uplne dost a uz len z principu im prajem 1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele