Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2014

zóna UEFA (Evropa) - skupina F
16.10.2012 21:45 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Portugalsko - Severní Irsko 1:1

Severní Irsko připravilo Portugalcům dokonalý šok: ostrovní celek, který doteď sbíral nepřesvědčivé výsledky, urval na hřišti vysoce favorizovaného soupeře remízu 1:1!

A nemuselo zůstat jen u toho: Portugalsko, které je v žebříčku FIFA o celých 114 míst výše, ještě 10 minut před koncem prohrávalo. Hvězdný Cristiano Ronaldo však nakonec dokázal domácímu celku zajistit alespoň bod, a tak byli diváci na stadionu v Portu nakonec uchráněni před velkou blamáží. Konečný rezult nicméně postavil semifinalistu posledního Eura na úroveň slabšího Izraele, s nímž se Portugalci momentálně dělí o průběžné druhé místo.

Měl to být Ronaldův večer. Podle mnohých nejlepší fotbalista světa hrál svůj jubilejní stý zápas v reprezentaci, k čemuž mu před výkopem poblahopřál i věhlasný Luis Figo, ale oproti všem předpokladům to byli hosté, kdo se díky perfektně sehranému brejku dostal do vedení. Ronaldo a spol. sice utkání bezpečně ovládali, ale bod jim zajistil až deset minut před koncem zajistil Hélder Postiga.

Ronaldo se snažil skórovat už od začátku, nicméně jeho dalekonosná rána mířila těsně vedle - stejně jako další výzva směrem k severoirskému gólmanovi. Obě tyto střely zaznamenala hvězda Realu Madrid už v úvodních pěti minutách. Do další střelecké šance se následně dostal i Joao Moutinho, kterého odzbrojil soustředěný Jonny Evans.

Obránce Manchesteru United následně ukázal svoji třídu opět proti Ronaldovi a také brankáři Patriciovi. Hráč s číslem 7 se následně pokoušel prolomit obrannou hráz hostí alespoň z přímého kopu, nicméně mířil těsně vedle. A jelikož se Portugalcům stále nedařilo skórovat, přišla řada na hosty.

Skvělý Evans poslal míč dopředu na Kyle Laffertyho, který jej ideálně zpracoval a zamířil kupředu. Portugalská defenziva jako by toto nebezpečí podcenila, a Lafferty tak mohl do ideální pozice vyslat McGinna, který tváří v tvář Patriciovi zachoval chladnou hlavu a perfektním lobem poslal svůj tým do šokujícího vedení.

Portugalci odpověděli útočnou smrští a Ronaldovi chyběly ve 35. minutě centimetry - nabídnutý centr však usměrnil pouze do tyče. Další gólovku pak opět zachránil vynikající Evans.

Druhá půle začala stejně, jako ta první skončila - Portugalsko na hřišti jasně dominovalo, ale ne a ne se dostat k síti. Ruben Micael pálil zdálky vedle, a v 55. minutě poslal Ronaldo Velosův centr hlavou pouze k bránícímu Carrollovi. Madridská superstar přitom zakončovala z velkého vápna.

Portugalci vzhledem k nepříznivému skóre tlačili, a málem to vyústilo ve vlastní gól. Dvacet minut před koncem se pak málem dostali ke kýženému gólu, ale Ronaldovu střelu z brankové čáry odklidil obětavý Aaron Hughes. Na druhé straně se ve vzácné šanci ocitnul McGinn, kterému perfektně nabil Norwood, nicméně jeho snaha byla rovněž neúspěšná.

Portugalci se však zaslouženého vyrovnání nakonec dočkali. V 80. minutě vyslal střídající Eder centr do vápna, míč z první dále poslal Nani, a do té doby nenápadný Postiga konečně propálil bezmocného Carrolla.

Domácí pak mohli strhnout výhru na svoji stranu, ale ani Eder, ani Postiga už podruhé zamířit přesně nedokázali. Severoirští bojovníci si tak z Porta odváží cenný, i když nezasloužený bod.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

remarkable ! remarkable ! prediction !

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Nic jineho nez vyhra pro Portugalce...tip 1..3:0

Reagovat
Veselac

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
OVi.77

portugalsko

Reagovat
smazaný uživatel

v poslednych kvalifikaciach je Portugalsko pravdelne na smiech

Reagovat
smazaný uživatel

s plackom cristiankom na cele

Reagovat
smazaný uživatel

pekne portugalsko

Reagovat
smazaný uživatel

remíza Portugalců je horší než naše co tam ten cristianko dělá že nedává v repre goly

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele