Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2014

zóna UEFA (Evropa) - skupina F
07.06.2013 21:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Postiga spasil Portugalce, Rusko padlo

Jediná branka Héldera Postigy spasila Portugalce, kteří tím pádem mají stále šanci na proslulý brazilský šampionát. Zároveň Postigova rána zapříčinila pád Capellova Ruska, které přišlo o svou dosavadní neporazitelnost.

Portugalsko čekal náročný test vlastních sil - pokud si chtělo zachovat naději na postup, muselo porazit Rusy. Což není obvyklá věc, protože Capellovu týmu se nesmírně daří a dosud v kvalifikaci neprohrálo. Hélder Postiga ale rozhodl o tom, že kouzlo ruské reprezentace je načase odstranit a jediným gólem rozhodl. Pro Rusy je to sice komplikace, stále však mají k dobru dva zápasy.

Ani jeden z trenérů nechtěl ponechat něco náhodě a postavil snad to nejlepší, co měl k dispozici. Portugalsku chyběl obránce Pepe, šanci místo něj dostal Neto. V útoku tradičně nastoupil Hélder Postiga, jehož vydatně podporovala hvězda z největších, madridský kouzelník Cristiano Ronaldo. Rusové spoléhali na neprostupnou obrannou linii, která dosud neinkasovala, v útoku se bil Aleksandr Keržakov.

Po pěti minutách se Ronaldo dostal ke své typické střele, tentokrát však Akinfejevovu bránu netrefil. Po faulu na jeho osobu se Portugalci dostali k zahrávání nebezpečné standardní situace, která měla pro Rusy smrtelné následky - centr z přímého volného kopu poslal za Akinfejeva Postiga a domácí fanoušci mohli slavit!

V tuto chvíli se zápas odvíjel přesně podle jejich představ, Portugalsko existenční utkání vyhrávalo. Stále jej však čekalo téměř celé utkání. Coby nejlepší prevenci proti inkasování zvolili domácí Portugalci tu nejlepší taktiku - drželi míč na svých kopačkách a především díky aktivní a rychle se pohybující ofenzivní trojici neustále pronikali do hloubi soupeřova pole. Cristiano Ronaldo, jenž si užívá každý moment záře reflektorů, dnes večer vedl svůj tým jistými kroky i agresivním napadáním, což Rusům dělalo velké problémy.

V táboře Rusů nastala nenadálá situace, protože Fabio Capello musel v průběhu první půle hned dvakrát střídat. Nejprve se zranil Fajzulin, po něm i Anjukov. Fajzulinovo místo na hrací ploše zaplnil záložník Denis Glušakov, který se vzápětí mohl stát hrdinou - po chybě brankáře Ruie Patrícia ale nevystřelil přesně. První poločas ukončila špatně zakončená spolupráce dvojice Ronaldo - Moutinho.

Souboje brankáře Igora Akinfejeva s Cristianem Ronaldem se odvíjely ve velmi rychlém tempu, dnes se ale radoval pouze strážce ruské svatyně. Po padesáti minutách se Portugalci stáhli do defenzivní linie a aktivitu přenechali hostům z Rusi. Slabou střelu nabíhajícího Keržakova však brankář Rui Patrício s přehledem zlikvidoval. Do zakončení se dostal také vyslanec z Petrohradu, záložník Vladimir Bystrov ale efektními nůžkami 'zastříhal' nad bránu. Po delším zranění se na hřišti ukázal také záložník Nani.

Nebezpečnou ruskou kombinaci zastavila dobře pracující záložní řada Portugalců, z čehož mohl těžit Moutinho. Rána čerstvé posily AS Monaco ale mířila nad bránu. Rusové přesto mohli zkorigovat utkání a vyrazit domácím dech - branka Vladimira Bystrova ale kvůli ofsajdovému postavení uznána nebyla. A ještě jednou Bystrov, v závěru zápasu sice ve vápně zakončoval, Patrício ale dobře odhadl situaci a vyběhl. Portugalci se štěstím a vypětím sil porazili Rusy a ujímají se vedení ve skupině.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz

Komentáře (41)

Přidat komentář
Veselac

tip X...1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Benfica

Rusov treba dať dole, verím, že sa to podarí a snáď nebudú hrať v ich special formation 7-3-0

Reagovat
smazaný uživatel

Ano hej, ty mój slovenský brat, nieviem či sa to podarí, ale myslím si, že aj prehra Rusů v Portugalsku, nemusí znamenat tragedií pro ruský fotbal, protože i se ztrátou 3bodů se dá postoupit z 1.místa ze skupiny, každopádně Rusko to má o hodně lépe rozehranou skupinu, narozdíl od tvých braťov Slovákov, kteří se po mýlné a hlavně šťastné účastí na předchozím MS se bohudík nedostanou letos ani do baráže, a o chaotické formací Slovenského týmu na hříšti nechcí ani psát a tudíž i zbýtečně ztrácet čas můj tajný tip: 3:3

Reagovat
smazaný uživatel

Ty debile, sa podivaj na tu vašu "Bílkovu sračku", čo predvádzate na ihrisku a potom niečo vykladaj, primitív..

Reagovat
smazaný uživatel

špagetári vám naložia minimálne 3:0 tak ako Dáni

Reagovat
Benfica

no načo sa hádať aj na Slovensku aj na Česku stojí futbal za veľké H*VN*

PS: na MS nepostúpi ani SVK ani CZE heh no Portugalsko na Mundiale 14 hrať bude

Reagovat
smazaný uživatel

Tak za prve kreténe zakomplexovaný, nejsem čech ani slovák pablbe vy....ý, vždycky jsem fandil rusům, tak nevím jestli ty s tvým malinkatým IQ jsi schopen poznat ze které země tím pádem pochazím, takže je mi to ukradený jestli Bilkoví hoši dostanou naloženo od Italů nebo ne, či Slovací zase příjdou o body!!!! Nevím co jsi ku....a zač, ale s tím primitivem jsi to dost přehnal občas se podívej do zrcadla a uvidíš velkou bezvýznamnou NULU, gratulují to jsi Ty!!!!

Reagovat
Benfica

Idiot ja som nikdy nefandil Slovensku ani na MS a nikdy mu fandiť nebudem... Pre mňa existuje len Portugalsko.. nič viac ja seriem na Slovensko aj Česko aj na Rusko, život na západe je na inej úrovni aj v kríze je tam lepšie žiť ako na Slovensku...

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Tip X...1:1

Reagovat
Pokahontas

Tak 7:1 jako v posledním kvalifikačním měření těchto soupeřů v Portugalsku to asi nebude...(jak odvážný tip )

Takže řekněme 2:2

Reagovat
Pokahontas

Tak 7:1 jako v posledním kvalifikačním měření těchto soupeřů v Portugalsku to asi nebude...(jak odvážný tip )

Takže řekněme 2:2

Reagovat
Benfica

No neviem jak dajú Rusi bez útočníka, alebo z jedným v obrane 2 a viac gólov??

Reagovat
smazaný uživatel

Povíme si to po zápase, mám ovšem strach, že budeš velmi rozčarovaný a zklamaný z výsledku!!!

Reagovat
Benfica

Z výsledku sklamaný nie som...

Reagovat
smazaný uživatel

Takovyhle jako ty tu mame radi

Reagovat
paver

Portugalci jsou strašně přeceňovaní...tip 0:1

Reagovat
Benfica

práve Rusko je preceňované.... ale nevadí...

Reagovat
smazaný uživatel

Povíme si to po zápase, mám ovšem strach, že budeš velmi rozčarovaný a zklamaný z výsledku!!!

Reagovat
Benfica

Heh akože čo si myslíš, že Rusko môže hrať ofense futbal proti Portugalsku ak by tak hrali dostanú 3 a viac.. od nich to bude zase len betón, nič viac nič menej...

Pozri na posledné šampionáty a uvidíš kto je tu lepši..

Reagovat
smazaný uživatel

Portugalsko musí bezpodmínečně bodovat, ale Rusko je v současné situaci tvrdý soupeř, který ještě neztratil v kvalifikaci na MS ani bod. Jenže v tomto zápase se to už přímo nabízí, dá se očekávat tuhý boj, ale snad zvítězí domácí kreativita a na Estádio da Luz zavládne po konci utkání radostná veselice. Tip 2:1

PORTUGAL !!!

Reagovat
vanGomm

Rusko už má bodů dost.Tip tedy 1.

Reagovat
smazaný uživatel

RASIJA V PĚRIÓD !!!!

Reagovat
MagpeCZ

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Slavic power!!!! 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Rusove si jedou s cistym stitem a to dokonce i v brane, ale tady uz to prijit musi 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Hele bude to nekde v TV? Jeslti si mam hledat hospu, nebo sedet doma

Reagovat
smazaný uživatel

Bravo PORTUGALSKO !!!

Byť jen hubené, ale cenné vítězství a Portugalsko zase žije šancí na postup!!! A to je jedině dobře, protože A Selecäo si to zaslouží. Rozhodující gól padl vcelku brzo a Rusko tím přišlo o čisté konto, které doposud drželo. Bohužel tu chybí údaj o počtu diváků, takže se nedovíme, zda byl krásný Estádio da Luz vyprodán. Zároveň však bude pro Portugalsko důležité na toto vítězství navázat v další fázi kvalifikace na MS.

Reagovat
Benfica

Víťazstvo plne zaslúžené celý zápas boli das Quinas lepší .. Portugalsko dokázalo, že Rusko na nich nemá..

Reagovat
smazaný uživatel

Ty ses vazne retardovanej :D Rusko na Portugalsko nema a proto je v prvnim zapase porazili. Portugalsko stejne jako Rusko vstrelilo pouze jeden gol, a to jeste mohli byt radi, ze neremizovali. Stejne tak Rusko mohlo prvni zapas vyhrat 2:0, kdy rozhodci chyboval a nepiskal ruku Portugalcu ve vapne. Tvy uzasni Portugalci jsou taky dobry, ze dokazali ztratit body jak s se Severnim Irskem tak i Izraelm. A prumerna bilnace vstrelenejch a obdrzenejch golu: Poartugalso dava v prumeru 1,7 golu za zapas Rusko 1,6. Portugalci dostavaj 0,8 golu za zapas a Rusko 0,2. Sunde jsi uz ty ruzovy brejle a hodnot objektivne a ne jak nejakej magor.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Benfica

Si pozri záznam z 1. zápasu, po góle čo dali tí nablblí Rusi hrali sa nepohli viac ja 40 metrov od brány.. a áno, aby som nezabudol aj v Moskve mali Portugalci kopať penaltu.. takže to je 1-1, vzhľadom k tomu ako sa hralo v Moskve tak tí tvoji debili by nedali druhý gól ani keby sa hralo ešte ďalšie 2 hodiny

To včera bola väčšia možnosť, že Portugalsko vyhrá 2 a viac nula.. jednoducho Rusi nedokážu hrať otvorenú partiu so silnejším tímom.. ako napríklad s Portugalskom

Vieš prečo? Lepší hráči či už Ronaldo, alebo aj iný napr. Moutinho je lepší ako hoci ktorí Ruskí hráč, Rui Patrício je lepší brankár ako Akinfeiev, Coentrao jeden z najlepších ľavý obrancov (do top 3 určite patrí).. a to ste mali šťastie, že nehral Pepe.

Čo sa týka zápasu v Izraeli: Tam nám hovno Francúzske nepisklo 3 penalty z toho 2 jednoznače + Izraelský betón a so Severnými Írmi to bolo podobné aj keď tam rozhodca neurobil žiadnu chybu.

PS: retardovaný si tu akurát TY a vieš prečo? Lebo si idiot a možno si ani nevidel zápas.. a hráš frajera + aby som nezabudol tvoj názor ma ani nezaujíma lebo si NIKTO.

Reagovat
smazaný uživatel

2x jsi napsal, ze Rusove jsou debilni. To jsem si u Portugalcu nedovolil a dokazu uznat, ze hrajou dobrej fotbal. Ale ty ses jen fanataickej infantilni debil, ze kteryho ma celej EF prdel. A jestli mi chce rikat nejakej kripl, ze jsem nula, tak co delas ty? Delas nejakou vejsku? Nebo ses jeste na ucnaku. Nebo uklizis hajzly? No to je jedno, stejne si vymyslis nejakou lez. Jo a btw. vubec nevis co jsem za osobnost, ja mam lidi totalne v pici, to ze mi nejakej curak napsal na EF, ze jsem nula me opravdu nerozhodil.

Reagovat
Benfica

Hehe sranda tu je z teba... Ty čo si myslíš, že si viac jak ja,.. si na omyle.. keď "ja mam lidi totalne v pici" to ukazuje tvoj charakter. Jak ty máš ľudí v p*** tak aj oni majú teba

Aj ja, aj tvoji kamaráti ak nejakých máš a aj tvoji rodičia

Reagovat
smazaný uživatel

Nic ja na to seru, je videt ze me znas lip, nez ja sam sebe, ze milujes Portugalsko Mej se krasne, pozdravuj svy kamarady, spulu se zasmejte na tom, jakej jsem debil Po tehle diskusi jsem pochopil, ze jses uzasenej clovek a mam se od tebe hodne co ucit. Je videt, ze studujes psichologii a vyznas se v lidskych charakaterech a citech Totalne jsi me odrovnal. Seru na svuj dosavadni zivot. Otevrel jsi mi oci. Samozrejme, ze nemam zadny kamarady, rodice me odvrhli. A jedinym resenim svych problemu bylo psat lzi sem na EF, lidem ktere obdviuju a zavidim, protoze na EF chodi samy inteligentni lide, snazim se machrovat, i kdyz jsem totalni nula, a v zivote samozrejme niceho nedosahnu, hlavne z duvodu, ze mam v oblibe lhani. Ve vsem jsi mel pravdu, Porgulasko je uzasna zeme, s neskutecne dobrymi fotbalisty a Rusko na ne nema, i kdyz je na tom mnohem lip a i kdyz je porazili, diky tobe vim, ze to bylo pouze stesti a nahoda, Portugalci kdyby chtel, tak kohokoliv porazej 10:0. Akorat jim to asi prijde trapny a nezajimavy, tak chtel postupovat pres baraz. A kdyby hral Pepe, nevim co by si rusti fotbaliste delali. Nejlepsi by bylo asi prohrat kontumacne, aby cely svet nevidel tu ostudu.

No nic ted budu muset opustit EF, protoze ty vis, ze me fotbal nezajima a nerozumim mu. Tady me uz maj vsichni prokoukliho a celej EF se mi smeje . nevim co budu delat, ja lidi z EF mel za vzor. Ted budu muset prijit na nejakou jinou stranku, a vytvorit si novou image drsnyho typka, protoze to ja presne delam Je mi smutno kdyz si uvedomim, ze jsem se snazil prechytracit takovyho mazaka jako jses ty. Boze ja jsem tak ubohej, asi bych nemel mit pravo na vlastni nazor, ten totiz stejne nema zadnou hodnotu. Nejhorsi na tom je, ze EF bylo moje posledni spojeni s realitou, prozte cele dny hraju jen WOW, vazim 45 kg a mam po celym ksichntu bedary a bojim se vychazet ven. Ma smysl vubec zit, takovy zivot?

Reagovat
smazaný uživatel

Portugalsko v tomhle zapase prehralo Rusko o tom neni pochyb, vedeli ze doma to musi vyjit a tak se hnali za vitezstvim od zacatku, skoda ze Ronaldo to nemoch zaridit, ale hold maj tam i jiny fotbalisty, drzeli balon a vedeli ze uz nesmej inkasovat a to se povedlo, a nemuseli hrat jenom beton, troufli si i vyjet a zkusit stesti vepredu, pekny prolomeni ruskyho stylu

Reagovat
Benfica

Rusi museli hrať dopredu, čo oni nevedia

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím jestli naozaj ty imbecile rozumíš fotbalu, ale z 99% asi ne, všichni co viděli ten zápas tak z 99% mají objektivní názor, že tomuto zápasu spíše by slušela remíza, a tak se zatím malý potrugalský buzíku raduj z malé výhry, kvalifikace bude ještě pokračovat, a teď už bych aj přál, aby Portugalsko postoupilo na Mundial, a přál bych si odvetu přímo na MS, a tam se teprve ukáže, kdo z koho.... kapišto....blbišto....

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.dailymotion.com/video/x10oppj_2014-wc-europe-qualifiers-portugal-1-0-russia-highlights-ourmatch-net_sport#from=embediframe

Tomuhle duelu by spíše víc slušela remíza 1:1...ale Rusy moc rád nemám, takže výhru domácích beru

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele