Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2014

zóna UEFA (Evropa) - skupina F
15.10.2013 19:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Portugalsko - Lucembursko 3:0

Fotbalisté Portugalska zvládli duel proti outsiderovi skupiny z Lucemburska, jenže nakonec ve skupině končí na druhém místě. K alespoň nějaké naději potřebovali prohru Ruska na půdě Ázerbájdžánu, to se ovšem nestalo. Rusové sice přišli o výhru brankou v poslední minutě, jenže kýžený bod jim stačil a nakonec přímo postupují do Brazílie. Portugalsko celkově získalo o bod méně a v dodatečné baráži bude zřejmě mezi nasazenými celky.

Lucembursko se i přes prohru za své vystoupení v této kvalifikaci stydět nemusí. Se šesti body sice skončilo na poslední příčce ve skupině, nicméně jedna výhra a tři remízy je pro tohoto fotbalového trpaslíka úspěchem. Domácí nebyli v první půlhodině příliš aktivní, jenže poté jim pomohlo brzké vyloučení hostujícího Joachima a následně vstřelili dvě rozhodující trefy ještě do konce úvodního dějství.

Portugalci až do 30. minuty zahrozili pouze jednou, když se k hlavičce probojoval obránce Coentrão a z první vážnější šance orazítkoval břevno. Od 28. minuty hráli hosté bez Joachima, který nevybíravým způsobem atakoval Andrého Almeidu a rozhodčí mu rovnou udělil červenou kartu. Dvě minuty na to se skóre utkání již měnilo. Po krásné kolmici Moutinha za obranu se k míči dostal Silvestre Varela a zcela osamocen zakončil technickou ranou k tyči - 1:0.

O sedm minut později se favorit definitivně uklidnil a prakticky rozhodl o svém vítězství. Po krásné přízemní kombinaci naservíroval Moutinho elegantně míč patičkou Nanimu a ten se s ničím nepáral, tvrdou ranou pod břevno nedal brankáři Joubertovi žádnou šanci - 2:0. V předposlední minutě prvního poločasu ještě skóroval Coentrão krásnou ranou k tyči, jenže branka nemohla být uznána kvůli ofsajdu.

Portugalci s vědomím, že pravděpodobně na první místo už nedosáhnou, polevili a výrazná šance nebyla k vidění až do 79. minuty. V této minutě se po odraženém balónu ve vápně nejlépe zorientoval Hélder Postiga a nekompromisně zakončil - 3:0. V samém závěru mohl zvýšit vedení Portugalska střídající Hugo Almeida, jenže před prázdnou brankou fatálně selhal a trefil jen břevno. Hosté si v celém zápase nevytvořili jedinou gólovou příležitost.

Autor: Viktor Sandev / eurofotbal.cz, uefa.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...4:1

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
veikko

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele