Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2014

zóna UEFA (Evropa) - skupina F
11.09.2012 21:15 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Portugalsko - Ázerbájdžán 3:0

Portugalci doma podle předpokladů rozdrtili Ázerbájdžán a vyhráli snadno 3:0, když zasypali branku protivníka 33 střelami, z čehož 20 našlo svůj cíl.

Na vítěznou branku však domácí favorit čekal až do 63. minuty, kdy jej vysvobodil střídající Silvestre Varela po pouhých 82 sekundách na hřišti. Finální podobu skóre potom v závěrečných pěti minutách ustanovili Hélder Postiga a Bruno Alves.

Svěřencům Paula Benta dnes štěstí dlouho nepřálo - ještě za stavu 0:0 totiž hned čtyřikrát (!) trefili brankovou konstrukci. Největší hvězda domácích Cristiano Ronaldo měl sám několik šancí ke skórování, ale fanoušci na stadionu v Braze museli vyčkat až příchodu svého spasitele Varely.

Portugalci tak mají po dvou zápasech plný počet bodů a trůní společně s Rusy na čele své kvalifikační skupiny.

První šanci domácích měl už po pěti minutách Bruno Alves, ale jeho střelu po Meirelesově rohu zblokoval Mahir Šukurov. O šest minut později se vyznamenal ázerbájdžánský gólman Kamran Agajev, když konečky prstů vytlačil Meirelesovu střelu. V 18. minutě trefil Postiga tyč, a totéž zopakoval Joao Moutinho v minutě třiadvacáté.

Agajev dlouho platil za hrdinu hostí a srdnatě držel skóre na překvapivém bezbrankovém stavu; zuby si na něm vylámali třeba Moutinho či Veloso. V nastaveném čase první půle sice nestačil na Postigovu střelu, ale zachránila ho tyč - už potřetí v zápase.

Po přestávce ožil Cristiano Ronaldo, ale všechna dějství jeho soukromé bitvy s Agajevem vyhrál azerský gólman. Největší šanci měla hvězda Realu Madrid v 58. minutě, když minula z malého vápna; něco podobného se zopakovalo i v minutě 79.

To už ale Portugalci konečně vedli. Varela vystřídal Velosa a prakticky okamžitě po svém nástupu na hřiště se uvedl přesnou střelou z pokutového území do pravého rohu branky - 1:0.

Agajev potom sice bravurně zlikvidoval pokusy Naniho, Ronalda i Joaa Pereiry, ale osud jeho týmu byl už zpečetěn. Ronaldo v 85. minutě vyzval ke skórování Postigu a portugalský útočník nezaváhal - 2:0. Definitivní podobu výsledku pak určila Alvesova hlavička po Moutinhově rohu o tři minuty později - 3:0.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

6:1

Reagovat
MagpeCZ

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Ronaldo hattrick... tip 1..4:0..

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

Ázerbájdžán do toho ! 1-1

Reagovat
smazaný uživatel

Výjmenuj mi aspon 3 hlavní důvody, proč zrovna fandíš AZE

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

tak portugalsko to s luxemburskom velmi nezvladlo ale proti azerbajdzanu uz vyhraju jednoznacne...tip 1... 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ryzskej

Diky, dal jsem tři a více gólů.. A taktak to hoši zvládli, ufff...

Reagovat
smazaný uživatel

Zítra si 100% vsadím na remízu, kurz (15.00) to se jen tak často nevidí - a proč ne ?!?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele