Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2014

zóna UEFA (Evropa) - skupina H
22.03.2013 20:45 CET
1 : 3
(1:3)

Reportáž

Polsko - Ukrajina 1:3

Přímý souboj pořadatelských zemí loňského evropského šampionátu vyzněl lépe pro Ukrajinu, která dokázala vyhrát soutěžní zápas poprvé právě od domácího turnaje. V dnešním duelu na polské půdě se jí skvěle povedl začátek a nakonec z toho je vítězství 3:1, obě reprezentace se každopádně i nadále nacházejí daleko za postupovými pozicemi.

Hosté měli vstup do utkání doslova raketový. Už ve druhé minutě dostal Jarmolenko míč na pravém okraji pokutového území, posunul si ho po vzoru Robbena do středu a následně levačkou zacílil přesně ke vzdálenější tyči - 0:1. Polský tým byl šokován, stejně jako jeho fanoušci na Národním stadionu ve Varšavě, a v sedmé minutě to bylo ještě horší. Husjev dostal nabito na hranici vápna a přesnou ranou k tyči nedal Borucovi šanci ani tentokrát - 0:2.

Polský prapor se pokoušeli zvednout tradičně krajánci z Dortmundu. Nejprve pouze do rukavic ukrajinského brankáře Pjatova hlavičkoval Lewandowski, úspěšnější pak byli jeho spoluhráči Blaszczykowski a Piszczek v osmnácté minutě, kdy prve jmenovaný centroval a druhý pohotově zakončoval - 1:2.

"Kuba" se poté málem zhostil i úlohy střelce, jeho rána z voleje ale šla těsně nad branku. On i jeho spoluhráči se postupem času zlepšovali, jenže krátce před přestávkou dostali další úder. Ve čtyřiačtyřicáté minutě přizvedl Jarmolenko hlavou míč tak šikovně, že za sebou našel nabíhajícího Zozulju a ten zblízka propálil Boruce po zemi, čímž stanovil poločasové skóre 1:3.

Domácí se po změně stran pokoušeli ještě s výsledkem něco udělat, hostující družina ale byla v defenzivě pozorná a dobrý den měl i její brankář Pjatov, který zhruba po hodině hry neměl problémy se střelou Obraniaka. Na druhé straně mohl přidat pojistku a svůj druhý gól v zápase Husjev, ale Boruc byl proti. Brankář Southamptonu si poté poradil i s pokusy Ševčuka a znovu Husjeva, tím ovšem jen zamezil polskému debaklu.

Autor: Petr Vaněček / skysports,com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 1...2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
HullCity

Po venkovní remíze s Anglií se už snad celá Ukrajina viděla na konečném 1.místě,ale přišly ostudy v podobě remízy s Moldavskem a s domácí prohrou proti Černé Hoře!!Pokud se ztratí body i proti Polsku,tak už nemáme nejspíš šanci ani na baráž,takže proto tipnu 1:2!!!

Reagovat
HullCity

JOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!

Tak tohle je obrovsky důležité vítězství!!Poláci absolutně nevěděli 1:3 je ještě málo...kolik šancí jsme zahodili,ale alespoň,že baráž ještě pořád je reálná!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
GarethBaleCZ

Další skupina, kde by o druhé místo měly hrát tři týmy, Černá Hora, Polsko a Ukrajina. Zatím je ČH dokonce první před favorizovanou Anglií, ta ale podle mě nasbírá dostatečný počet bodů a skončí první. Na druhé konečné místo vidím Polsko. Proti Ukrajině 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0

Reagovat
MagpeCZ

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele