Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2014

zóna UEFA (Evropa) - skupina H
11.09.2012 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Polsko bizarně váhalo, s Moldavskem ale přeci jen neztratilo

Polsko rozpačitě registruje svou první výhru v soutěžním zápase od porážky San Marina v roce 2009. Rozpačitě zejména proto, že naši sousedé v první půli proti slabému Moldavsku ani zdaleka nepřesvědčili, aby jej nakonec přemohli pouze rozdílem dvou vydřených branek.

Vše přitom nasvědčovalo debaklu - Poláci si z Černé Hory přivezli vitální bod za remízu 2:2, zatímco Moldavané doma vůbec nedokázali vzdorovat Angličanům. Ve Wroclawi se ale valnou část zápasu hrála až podivuhodně vyrovnaná partie.

Ba ještě hůř - když se Blaszczykowski po faulu na Piszczeka ve 33. minutě radoval po proměněném pokutovém kopu, šlo dokonce zkonstatovat, že se Poláci ujali vedení poněkud nezaslouženě.

Do té doby se totiž činil hlavně jejich brankář Tytoń. Vyrážel Suvorovův přímý kop, poradit si bylo třeba i s dalekonosným pokusem Picusciase a v pohotovosti raději Tytoń musel být i při střelách Gatcana se Suvorovem, jež pokaždé zablokoval rebel z vlastních řad.

Teprve po přestávce se Poláci konečně srovnali a začali adekvátně plnit roli favorita. Moldavany už jen stěží k něčemu pouštěli, přičemž se dokonce probral i spící střelec Lewandowski. Tedy probral - alespoň k jedné zajímavé ráně na Namasca se odhodlal. Druhý gól tedy ve finále musel připadat poněkud netradiční střelec, když se hlavou prosadil Wawrzyniak.

Autor: Tomáš Daníček / soccernet.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
MagpeCZ

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1..2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Moldavsko nie je silny super, cudujem sa ze nie je v poslednom koši... tip 1... 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Veselac

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele