Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2014

zóna UEFA (Evropa) - skupina E
10.09.2013 19:00 CET
0 : 2
(0:1)
Stadión:
Ullevål, Oslo

Reportáž

Norsko - Švýcarsko 0:2

Jestliže to s norskými šancemi na postup dlouho vypadalo nadějně, po domácí prohře se Švýcarskem jako by bylo najednou všechno pryč - zatímco hosté míří neohroženě na závěrečný turnaj, severský celek bude mít ještě co dělat, aby uhrál alespoň druhé místo.

Dvě branky basilejského obránce Fabiana Schära, které přišly v úvodech obou poločasů, aktuálně znamenají už pětibodový náskok pro favorita skupiny; Norové si naproti tomu připsali už třetí kvalifikační porážku a propadli se na čtvrté místo, když se přes ně kromě momentálně druhých Islanďanů přehnali také mohutně finišující Slovinci.

Švýcaři se v celé kvalifikaci vyznačují stabilnější formou, a i dnes byli od začátku právě oni aktivnějším týmem; domácí gólman Rune Jarstein se tak musel mít na pozoru před šancemi Inlera a Seferovice. Brzký tlak následně vyvrcholil ve 12. minutě - k nařízenému přímému kopu se postavil Inler, z levé strany nacentroval do vápna a Schär přesně hlavičkoval z bezprostřední vzdálenosti.

Norům dlouho trvalo, než se zmohli na odpověď, a teprve ve 26. minutě se ohřál také Diego Benaglio, jehož rukavice vyprášil Tarik Elyounoussi; k dorážce se ještě dostal Joshua King, ale jeho hlava mířila mimo. Jinak to však byli hosté, kdo držel otěže zápasu pevně v rukou, a bůhví, jak by vypadal ukazatel skóre, nebýt spolehlivého Jarsteina; brankář Vikingu Stavanger ještě v první půli zlikvidoval další hlavičku Schära, po pauze pak také nebezpečnou ránu Shaqiriho.

Po 50. minutách se však Švýcarsko dočkalo zalouženého navýšení skóre. Akce to byla prakticky totožná jako před prvním gólem - opět přímý kop z levé strany, opět Inlerův pas, a i tentokrát ve vápně vystoupal nejvýše Schär a propálil bezmocného Jarsteina podruhé. Ani za stavu 2:0 neztrácel favorit elán; další střelou zahrozil Valentin Stocker, ale narazil na připraveného brankáře.

Až s blížícím se závěrem utkání se Norové dostali do herního rytmu, ale to už bylo pozdě. V posledních 10 minutách se výrazně připomněla levačka Stefana Johansena, následovaná akcí Rubena Yttegarda Jensena; Benaglio však ani jednou zasahovat nemusel, jelikož domácí střelci neměli přesně seřízená mířidla.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tip X...1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
vanGomm

Tip 1.

Reagovat
smazaný uživatel

3:2, vrchol skupiny

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
M.Vaza

5:5

Reagovat
bafpasak

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Švýcaři se na MS určitě dostanou.

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.dailymotion.com/video/x14iv9v_norway-vs-switzerland-0-2-goals-highlights_sport?start=0

Tak takhle to vypadá když se celkem neznámý švýcar probere pravou nohou

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele