Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2014

zóna UEFA (Evropa) - skupina E
11.09.2012 20:00 CET
2 : 1
(1:1)
Stadión:
Ullevål, Oslo

Reportáž

John Arne Riise vystřelil Norsku v nastavení výhru nad Slovinskem

Jako bájní Vikingové dokázali Norové vstát z popela a výhrou nad Slovinskem se opět reálně vracejí do postupové matematiky! Hosté sice zásluhou Šulera drželi vedení, ještě do obrátky však svěřenci Egila Olsena srovnali a kýžené tři body zajistil v nastavení Riise.

Souboj dvou poražených mužstev z prvního hracího dne lépe odstartovali hosté, kteří působili o poznání aktivnějším dojmem. Tato slova mohl podtrhnout po čtvrthodině hry Kurtic, jeho dalekonosný pokus však Jarstein za svá záda nepustil! Záhy však udeřilo na druhé straně: ten samý hráč rozehrál standardku, domácí brankář míč vyrazil pouze k Šulerovi, jenž ho i přes ofsajdové postavení dopravil na místo určení - 0:1.

Za Nory byl suverénně nejnebezpečnějším hráčem John Arne Riise, po jehož vydařené střele se musel Oblak pořádně otáčet. Hned nato mohl pojistit slovinské vedení Matavž, prostor ohraničený třemi tyčemi ale nenašel! To ho pak vzápětí mohlo mrzet: Elyounoussi natáhl z velké dálky, kulatina se sice odrazila od břevna, ale jenom k připravenému Henriksenovi - 1:1.

Jestliže nesmírně aktivní Kurtic těsně před odchodem na přestávku zamířil vysoko nad branku, po změně stran se o "zastřelovací" ránu postaral Braaten, ani jemu se však nevedlo o nic lépe. Ani jedna strana nechtěla připustit další zaváhání a tomu naprosto odpovídal průběh hry, kdy se hrálo takřka bez šancí před oběma brankami. Výjimkou byla možnost Henriksena, tomu však vystavil stopku Obal.

Když už se všechno klonilo k nic neřešící remíze, tak ve čtvrté nastavené minutě Kelhar v pokutovém území fauloval taktéž střídajícího Søderlunda a rozhodčí Aydınus musel ukázat na penaltový puntík. Balón si vzal pod svouji správu zkušený John Arne Riise a nekompromisně vystřelil Norům důležité vítězství - 2:1.

Autor: Jiří Vojík / soccernet.com

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Kocour Klapuška

Reagovat
MagpeCZ

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
Veselac

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tezky zapas na tipovani..Norove naprosto selhali na Islandu Slovinci to same doma se Svycarskem a dalsi tribodova ztrata bude pro kazdy tym velkou ztratou kterou si nesmi dovolit...Norove hraji doma a tudiz by meli toho vyuzit a ziskat tri body..mohla by se zrodit i remiza..tip 10..1:0,1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Norsko sa bude snazit napravit si reputaciu., tip 1...1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

ty kurzy na 2,5+ a oba gol jsou lahudka

Reagovat
smazaný uživatel

ano jednicka, over i oba gol vyslo krasny kurzy

Reagovat
Kocour Klapuška

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Mno musim říct, že takhle dlouho jsem se neradoval, jelikož takový štěstí mít.. penalta v 94 minutě mi rozhodla o tiketu. Vyhrál jsem ( a už jsem ten tiket málem splachoval do záchoda ) Díky

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele