Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2014

zóna UEFA (Evropa) - skupina D
26.03.2013 20:30 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Nizozemsko rozstřílelo Rumunsko 4:0

Trenér van Gaal evidentně našel další ideální trenérskou štaci, po výsledcích na klubové úrovni prokazuje své kvality i na lavičce holandského národního týmu. Utkání v Amsterdamu se nakonec obešlo bez rumunského útoku, který na brankáře Vermeera nevyzrál, vysokou výhru slaví domácí.

Brazílie se zdá být opět o něco blíž, Nizozemci jsou nadále stoprocentní a bez ztráty body v klidu vévodí skupině D. Otěže jejího vývoje třímají pevně v rukou, druhé Maďarsko na ně ztrácí již sedm bodů. Trenér van Gaal neponechal nic náhodně a jím zvolená základní sestava rozhodně nebyla z nejslabších. V útoku dostal opět prostor Robin van Persie, který se trenérovi odvděčil dvěma přesnými zásahy.

Večer začal skvěle pro domácí barvy a po ráně záložníka Kevina Strootmana se musel téměř dvoumetrový dlouhán Pantilimon hodně otáčet, aby jeho pokus alespoň vyrazil. Spolupráce elitních útočníků Nizozemsku slušela, po Lensově centru se do šance dostával Van Persie, ale míč nakonec poslal pouze nad břevno Rumunů.

O pouhé dvě minuty později atraktivní představení Tulipánů pokračovalo. Van Persie se ze střelce změnil na nahrávače, jeho sklepnutí výborně vyřešil střelec Rafael van der Vaart, který poslal míč za záda Pantilimona.

Jednobrankové vedení jako by uspokojilo hráče domácího výběru a tak se do útočení mohli nenápadně pustit i Rumuni. Brankář Vermeer musel důrazně napomínat obranu, která dovolila vystřelit Popovi a Tamaşovi. Oba pokusy ale skončily v rukavicích zkušeného brankáře, takže se skóre do konce první půle již neměnilo.

Pozornost brankáře Pantilimona byla mnohokrát testována také v průběhu druhé části utkání. Pět minut po změně stran se málem prosadil Robin van Persie, útočník Rudých ďáblů ale nakonec mířil jen do prostoru brankářova reflexivního zákroku. Rumunská obranná řada nejspíš měla šanci považovat za varování, toho ale nedbala a inkasovala podruhé. Robbenův centr zužitkoval naskakující van Persie výtečně a náskok zvýšil o další číslo.

Další branka na sebe nenechala dlouho čekat. Obránce Florin Gardoş v pokutovém území zatáhl za poslední brzdu před Lensem a sudí Mark Clattenburg se rozhodl pro penaltu. K její exekuci se postavil Robin van Persie a na jeho ránu nestihl brankář městského rivala ze City adekvátně zareagovat.

Pod palbu se dostal i brankář Vermeer, ale ve shodě se svým příjmením prokázal své umění a ránu Adriana Mutua zneškodnil. Domácí tribuny jej odměnily potleskem, který stihl také Jeremaina Lense. Hbitý útočník totiž pokořil Pantilimona ještě jednou - po střele Adama Mahera v klidu poslal míč do brány a pečetil jasnou výhru Nizozemí.

Autor: Ondřej Pražák / soccernet.com, onlajny.cz, goal.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ač na výhru Rumunů přeci jen nevěřím, mám za to, že by nemuselo jít o vůbec špatný fotbalový zážitek Sebevědomí Rumunů a extrémní kvalita Nizozemců tomu nasvědčují...

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tip X...1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Domácí jsou favoritem, i když jim to hosté můžou znepříjemnit. Každopádně může jít o dost zajímavý zápas. Tip 2:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Nizozemsko opět nenechalo nikoho na pochybách, jednoznačná záležitost!

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

kruta prohra pro rumuny

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele