Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2014

zóna UEFA (Evropa) - skupina D
22.03.2013 20:30 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Domácí poráží Estonce rozdílem tří(dy)

Amsterdamská ArenA se dočkala vítězství favorizovaného domácího týmu, i když všechny branky padly až po změně stran. Nizozemsko si tak připisuje veledůležité tři body, díky nimž je suverénně první.

Matné výkony Oranjes z nedávného šampionátu jsou zapomenuty, kouzlo Louise van Gaala funguje i nadále. Holandský národní výběr je na víc stoprocentní, v průběhu kvalifikace ještě body neztratil a letenky do Brazílie by se již mohly rezervovat. O výhru se brankami z druhého poločasu postarali Rafael van der Vaart, další branku přidal Robin van Persie a bohatý příděl završil Ruben Schaken.

Nizozemsko dalo již od úvodních minut jasně najevo své útočné manýry, velmi aktivní byl především záložník Wesley Sneijder. Jeho hlad po akci netřeba dlouze popisovat, po odchodu z Interu Milán se tento technicky skvěle vybavený hráč začíná opět prosazovat. Dnes mu štěstí moc nepřálo, ale jeho pokusy z úvodu utkání za zmínku stojí.

Na levé straně měl otevřenou dálnici Daley Blind, jehož centr se přes van Persieho dostal až ke Sneijderovým kopačkám. Ty však poslaly míč vysoko nad bránu. Spolupráce na trase Sneijder - Van Persie se opakovala také o minutu později, kdy se dokonce hrotový útoční Oranjes trefil. Kvůli ofsajdovému postavení ale byla radost domácích příznivců předčasná.

Estonci vyčkávali v dobře fungující obranné linii, ke konci poločasu ale mohli zmrazit tribuny vedoucí brankou. Po Puriho centru se do zakončení dokonce nadvakrát dostal Konstantin Vassiljev, ale brankář Kenneth Vermeer byl schopen dostatečně rychle reagovat a obě šance zlikvidoval.

Zraněného Wesleyho Sneijdera vystřídal již před delší dobou Rafael van der Vaart a trenér van Gaal si mohl mnout ruce za šťastný výběr hráče. Právě van der Vaart totiž zkraje druhé půle poslal domácí celek do vedení. Obránce Daryl Janmaat skvěle vyvezl míč po straně, předložil jej nabíhajícímu van der Vaartovi a ten z otočky překonal brankáře Parejka.

Střelec úvodní branky mohl slavit také úspěšnou asistenci, tu však spoluhráč Van Persie nevyužil. Stejně tak prováhal příhodný střelecký moment po akci neúnavného Daryla Janmaata. Na třetí pokus už to útočníkovi manchesterských Rudých ďáblů vyšlo. Po akci Lense a centru Janmaata si už celou situaci pohlídal a přesnou střelou levou nohou navýšil skóre - 2:0.

Ani hosté ale nesložili zbraně, po vynikajícím centru Vassiljeva se hnal do otevřené obrany Martin Vunk. Vermeer ale dobře a včas vyběhl a tak hostující záložník vypálil vedle. V Amsterdamu jsme se přesto ještě jedné trefy dočkali. Van Persie se ze střelce proměnil v nahrávače a jeho centr propadl až ke střídajícímu Schakenovi. Zkušený útočník míč nejprve hrudí zpracoval a poté přesnou ranou uklidil do sítě. I díky jeho trefě tak domácí Nizozemsko vyhrává jasným rozdílem a pod van Gaalem nadále zůstává neporaženo.

Autor: Ondřej Pražák / soccernet.com, onlajny.cz

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 1...4:0

Reagovat
smazaný uživatel

10:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
MagpeCZ

6:2

Reagovat
smazaný uživatel

To preview je v tomto pripade absolutne zbytecne. Tolik povyku pro nic. Stejne nakonec tipujou 1 s kurzem 1,06 To vsechno co psali jsme potrebovali vedet abychom nakonec vsadili 1 . Kdyby radsi napsali nejakou anylyzu ze treba oba daji gol a proc a ne tolik zbytecnych kecu a potom tipnou 1.

Reagovat
smazaný uživatel

tak sis mel vsadit na polocas 0 a neremcat tady...

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele