Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2014

zóna UEFA (Evropa) - skupina D
12.10.2012 20:30 CET
3 : 0
(2:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Nizozemci nepřesvědčili, ale proti Andoře výhrou 3:0 splnili povinnost

Nebyl to očekávaný koncert ofenzivních kombinací a pohledných akcí, nebyl to debakl, na jaký jsou zřejmě v Nizozemsku z posledních let zvyklí. Přesto Oranjes s lehkostí sobě vlastní zdolali Andorru, nedopustili žádné pochyby a po triumfu 3:0, o který se trefami přičinili van der Vaart, Huntelaar a Schaken, zůstávají ve své kvalifikační skupině D stoprocentní.

Celý průběh zápasu se odvíjel už od sedmé minuty, kdy se domácí dostali do vedení a od té doby už v poklidu kontrolovali vývoj utkání proti outsiderovi. V oné zmíněné sedmé minutě posunul Huntelaar míč ke kopačkám Rafaela van der Vaarta, ten si merunu posunul směrem k šestnáctce a následně zpoza ní vystřelil tak šikovně, že balón zapadl za záda překvapeného gólmana Gomese.

Netrvalo to dlouho a Nizozemci své vedení zdvojnásobili, to když z levé strany perfektně odcentroval Lens, Huntelaar se v náběhu zbavil stopera Valese a poté nikým neatakovaný prodloužil hlavou míč do sítě. Hosté ojediněle zahrozili ve dvacáté minutě, ovšem střela Lorenza si snad ani takové označení nezaslouží, Stekelenburgovi totiž nenadělala žádné potíže. V sedmadvacáté minutě se hned dvakrát v krátkém časovém sledu dostal do zakončení Huntelaar, jenže napoprvé trefil jen jednoho z bránících soupeřů, po následném rohu pak mířil mimo.

Ještě do poločasu pak pálil vysoko nad břevno Lens, Huntelaar zblízka v obrovské šanci nedokázal překonat Gomese, Strootmanova dělovka prosvištěla těsně vedle levé tyče a nakonec krátce před odchodem do kabin nebyl uznán gól van der Vaarta pro předchozí zpracování rukou.

Ze druhého dějství uběhlo jen pět minut a Oranjes už vedli o tři branky, tentokrát se prosadil Ruben Schaken. Ten se dnes představil v nizozemském reprezentačním výběru vůbec poprvé v kariéře, v padesáté minutě si pak naběhl do vápna na centr Lense a levačkou nedal Gomesovi šanci. Třicetiletý ofenzivní univerzál tedy k premiérovému startu přidal rovnou také první trefu za Oranjes.

Krátce nato zaváhali hosté při rohovém kopu, když nechali na hraně pokutového území volného de Jonga a ten po přihrávce van der Vaarta mohl pálit z první, jenže minul. Nizozemci mohli, přestože herně rozhodně nijak zvlášť nedominovali, přidat i další góly, štěstěna se k nim však otočila zády. Nejprve hlavičkoval jen do břevna Vlaar, uběhlo pak jen několik málo minut a Jermaine Lens trefil svou střelou tyč. Poslední možnost zápasu měl střídající Emanuelson, ze standardní situace ale pálil vedle.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

8:0

Reagovat
smazaný uživatel

6:0

Reagovat
smazaný uživatel

12:0 (Robben , RvP , RvP , Sneijder , Huntelaar , RvP , Huntelaar , Robben , Huntelaar , Huntelaar , Afellay , L. De jong , )

Reagovat
Veselac

9:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 1...5:0

Reagovat
smazaný uživatel

10:0

Reagovat
smazaný uživatel

7:0

Reagovat
smazaný uživatel

6:1 :D:D

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

8:0

Reagovat
MagpeCZ

7:0

Reagovat
smazaný uživatel

6:0

Reagovat
REPLIKATOR

Slabota

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele