Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2014

zóna UEFA (Evropa) - skupina C
26.03.2013 20:45 CET
4 : 1
(3:0)

Reportáž

Němci potvrdili kvalitu a opětovně rozprášili matný Kazachstán

Další krok k brazilským břehům udělala německá Nationalelf, která si i napodruhé zapisuje proti Kazachům tři body a upevňuje si tak suverénní postavení na čele skupiny C. Německo má na druhé Rakousko již osmibodový náskok!

Joachim Löw musel oproti pátečnímu duelu provést tři vynucené změny: Benedikta Höwedese (svalové potíže), Bastiana Schweinsteigera (stopka za karty) a Juliana Draxlera (otřes mozku) podle očekávání nahradila trojice Jérôme Boateng - Ilkay Gündogan - Marco Reus.

Ještě o rošádu více bylo k vidění na druhé straně, ani to však asijskému celku nepomohlo a Nationalelf si od prvního uvedení míče do hry vytvářela znatelnou územní převahu a bylo jen otázkou času, kdy se tato snaha vyjádří i na ukazateli skóre. Po sedmi minutách však z ničeho nic málem udeřilo před druhou brankou, Ostapenko ale hlavičkoval z rohu těsně nad branku!

Vedoucí mužstvo skupiny C o sobě dalo vědět záhy, avšak přízemní dalekonosný pokus Gündogana se mezi tři tyče nevešel. Středopolař dortmundské Borussie byl hodně aktivní a zanedlouho si vypracoval další nadějnou možnost, ale pohotovým volejem napálil pouze tyč Sidelnikovovy branky, zatímco stejné vyústění měla vzápětí i rána Götzeho! Nakonec to však přišlo: Özil předal kulatý nesmysl Reusovi, jenž parádní střelou zpoza vápna otevřel skóre - 1:0. Záhy předvedl fantastickou individuální akci Lahm, který se zbavil hned čtveřice protihráčů a následně oslovil Götzeho, ten už měl snadnou práci - 2:0.

DFB-Team si rychlými a přesnými kombinačními akcemi dělal z hostujících hráčů tréninkové kužely a přesně tomuto odpovídala akce ve 31. minutě. Po dovršení jubilejního padesátého kontaktu s míčem na německých kopačkách Boateng dalekonosným pasem vyslal mičudu na Özila, který opět nezaváhal a parádním pasem vymyslel třetí branku pro Gündogana - 3:0! Ten samý hráč ještě zaťukal na břevno!

Neuvěřitelná hrubka ale po obrátce ještě dala Kazachům alespoň malé procento naděje. Mertesacker vrátil balón na Neuera, ten se pokusil projít mezi dvojicí protihráčů, ovšem čerstvě příchozí Džolčiev ho o míč obral a Schmidtgal už poté zakončoval do prázdné svatyně - 3:1.

Tento moment pochopitelně Kazachům nalil čerstvou krev do žil, další výraznější ohrožení Neuerovy branky se však nekonalo. Zkušený domácí lodivod ale nebyl s herním projevem svých oveček spokojený a tento fakt si rozhodně nenechával jen pro sebe. Němci o sobě dali znovu vědět až po hodině hry, avšak hlavička Boatenga se mezi tři tyče nevešla, Sidelnikov následně zneškodnil možnost Götzeho a Müllera, načež se po spolupráci "madridské" dvojice Özil - Khedira opětovně zatřásla dobře postavená branková konstrukce kazašské branky! Müllerův odvážný pokus pro změnu zaťukal na břevno!

Zaděláno na drama mohlo být po standardce Schmidtgala, ovšem zakončující Korobkin zamířil pouze do vnější tyče domácí svatyně, přičemž prvně jmenovanému minutu před koncem řádné hrací doby sebral jistou branku poctivě se vracející kapitán Lahm! Sladkou tečku nakonec za celým zápasem udělala dortmundská spolupráce Gündogan - Reus a na ukazateli rázem svítilo 4:1.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

V pátek měli Kazaši jednu nadějnou střelu z dálky do tyče a taky velkou šanci, kterou však Neuer zlikvidoval. Tak že by tam nentokrát ten gól dotlačili

tip 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Aldeano

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

10:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 1..5:0

Reagovat
smazaný uživatel

6:0 Nemci si radi zastrili pred svymi fans

Reagovat
smazaný uživatel

myslim ze jim maji co vracet za posledni domaci zapas

Reagovat
smazaný uživatel

Jednoznačná záležitost. Tip 4:0

Reagovat
smazaný uživatel

6:1

Reagovat
smazaný uživatel

Dopadlo to, jak mělo, i když jsem nečekal, že budou hosté v Norimberku skórovat. Zajímavé také je, německy znějící jméno střelce gólu Kazachstánu a ještě dvou jeho spoluhráčů z týmu.

Reagovat
smazaný uživatel

no v tom druhom polcase nemci popravde nic moc....

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.dailymotion.com/video/xyi9dv_yyyyyyyy-yyyyyyyyy-4-1_sport#from=embediframe

No Kazaši sice dali góla, ale jakýho...Neuer jim to hodně usnadnil...Bayern a Dortmund vs. Kazachstán 4:1

Reagovat
smazaný uživatel

Pro divaky hodne pekny 3:0 po pul hodine hry...ale pravda ten gol kazachstancum daroval Neuer, normalne by asi nic nezvladli

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele