Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2014

zóna UEFA (Evropa) - skupina B
26.03.2013 20:45 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Balotelli sestřelil Maltu

Itálie splnila povinnost a na Maltě vyhrála o dvě branky. Obě vstřelil kontroverzní útočník Mario Balotelli, který otevřel skóre utkání z penalty, druhou branku dal po akci De Sciglia. Malta mohla favorita zaskočit, kapitán Mifsud ale penaltu neproměnil.

Souboj fotbalového trpaslíka s gigantem poslední dekády byl zvýrazněn formou maltské defenzivy. Ta v minulém utkání pořádala den otevřených dveří a bulharskému útoku vystavoval jednu pozvánku za druhou. Malta nakonec podlehla Bulharům 6:0, což ještě umocnilo její poslední příčku skupiny B.

V dnešním utkání již trenér Prandelli mohl nasadit hráče jako Claudio Marchisio, toho v záloze doplňoval mimo jiné i Emanuele Giaccherini. Útok dostala pod patronát dvojice Rossoneri Balotelli - El Shaarawy. A její přítomnost se projevila již po sedmi minutách. Mladíka s egyptskými kořeny fauloval ve vápně obránce Dimech, z nařízené penalty vstřelil první gól utkání mladík s pro změnu ghanskými kořeny - 0:1.

Hodně věcí se asi dalo čekat, ale rozhodně ne vyrovnávací gól. Šok ale přesto málem přišel, když byl v pokutovém území faulován Michael Mifsud, kterého poslal k zemi brankář Buffon. Co ale spískal, to také napravil, když ránu domácího kapitána zneškodnil.

Favorit díky Buffonově umění (nebo Mifsudově neschopnosti, jak chcete) nadále vedl. Kapitán Malty se ale nevzdal a málem se divákům představil v ještě lepším světle. Po uzmutí míče se Malta hnala Mifsudovým jménem do zakončení, kapitán si míč zpracoval, kličkou vyzrál na stínující obranu Italů a krásnou ranou orazítkoval břevno Buffonovy brány!

Obrana není zrovna devizou maltského výběru, čehož hosté vydatně využívali. Do pokutového území domácího výběru vlétl jako blesk z čistého nebe Riccardo Montolivo, míč doběhl a obloučkem se snažil přehodit brankáře Habera, balon ale skončil nad branou. Ani Malta se však po počáteční nervozitě nebála útočit a její nepříjemné kolmice často musela hostující obrana likvidovat s vypětím sil.

Ke konci poločasu se Squadra Azzurra dostala po rychlé kombinaci De Sciglia až před Haberovu bránu a ještě před střelou byl faulován Andrea Pirlo. V zajímavé vzdálenosti ale italský technik nastřelil jen zeď z domácích borců. Přesto se Itálie dočkala ještě jednou. Milánská spolupráce dvou talentovaných hráčů po ose Mattia De Sciglio - Mario Balotelli skončila až za zády brankáře Habera - 0:2.

Nástup do druhého poločasu opět kontrolovala Itálie, i když ne gólově. K odraženému míči se dostali i domácí, ale Muscat poslal svou ránu těsně vedle Buffonovy brány. A pak zase kralovali hosté, především ve středu hřiště. Právě zde se zrodila další zajímavá situace, po Abateho centru ale Giaccherini nechal vyniknout Habera.

Šedesát minut čekal Stephan El Shaarawy na další výborný míč do běhu, tentokrát si obrana před Haberou nakonec poradila. Jinak ale druhá půle zůstala hrubě za očekáváním. Jednou z mála výraznějších akcí se díky drzé kličce prezentoval střídající Antonio Candreva, ale špatně centroval a brankář Haber si poradil. Prandelliho svěřenci do útoku nespěchali, šetřili síly na další důležitá klání a domácí Matla nebyla schopná adekvátní odpovědi. Také proto sudí Gözübüyük utkání udržel zcela pod svou kontrolou a po nevýrazném druhém poločase byl svědkem vcelku jasného vítězství Italů. Díky třem bodům jsou někdejší mistři světa na první příčce a odskočili druhému Bulharsku.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3 (Shaarawy, Balloteli, Osvaldo)

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

přidám se

tip 0:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
Tomtaf

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Italove se s nema trapili uz doma..venku to bude podobne...tip 2..0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:6

Reagovat
smazaný uživatel

0:5...GRANDE BALOTELLI... GRANDE FARAON.....

Reagovat
patrikhm

Velmi zajímavý zápas.. že by první body pro Maltu? Kurz není vůbec špatný

Reagovat
smazaný uživatel

Nic není jednoduššího. Pokud to tedy Itálie hrubě nepodcení .... Tip 0:3

Reagovat
smazaný uživatel

No, jen splněná povinnost, očekával bych spíše, že si Italové budou chtět přilepšit na skóre.

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.dailymotion.com/video/xyif92_malta-0-2-italy-highlights-26-03-2013-ourmatch-net_sport#from=embediframe

Malta docela překvapila, neproměněná penalta a břevno v prvních 20ti minutách, kdo by to čekal

Reagovat
smazaný uživatel

a oboje Mifsud skoda toho...ale Balotelli prokazal svoji mistrovost v penaltach a i gol ze hry...co je v AC tak se mu dari vsude

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele