Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2014

zóna UEFA (Evropa) - skupina B
10.09.2013 20:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Malta - Bulharsko 1:2

Fotbalisté Bulharska zvládli utkání na půdě trpaslíka z Malty těsně 2:1, nicméně v závěru utkání se museli bránit velkému náporu soupeře. Hosté vedli po hodině hry už o dvě branky, soupeř však dokázal necelou čtvrthodinu před koncem snížit a v závěru měl mírný tlak. Hosté se po prohře Česka přiblížili baráži a už po příští případné výhře v Arménii mohou mít definitivní jistotu.

Bulhaři se dostali do vedení již v 9. minutě, nicméně první velkou příležitost si o pět minut dříve vytvořil fotbalový trpaslík z Malty. Po rohovém kopu Andrého Schembriho se k zakončení dostal Andrei Agius, jenže mířil o pár decimetrů nad. Hosté naopak svou úvodní větší možnost zužitkovali. Po přihrávce Todora Nedeleva se o centr pokusil Radoslav Dimitrov a míč nakonec překvapivě skončil za zády brankáře Justina Habera - 0:1.

O minutu později mohl vedení Bulharska zvýšit Georgi Milanov, avšak po pasu Nikolaje Bodurova poslal balón ve skluzu těsně nad. Malta to směrem dopředu nezabalila a přesně po čtvrthodině hry mohla srovnat. Clayton Failla rozehrál svůj přímý volný kop naprosto skvěle a míč se zastavil až o tyč, gólman Nikolaj Mihajlov pouze přihlížel. Stejný hráč následně hledal před prázdnou brankou Schembriho, ten ovšem míč z těžké pozice minul.

Na druhé straně mířil z téměř pětatřiceti metrů nad horní tyčku Milanov, po půl hodině hry stejný hráč poslal míč asi o necelý půl metr vedle levé tyče. Závěrečná desetiminutovka byla jasně v režii hostujícího výběru. Nejprve střílený centr Ivelina Popova prosvištěl vápnem, ve 43. minutě po ose Gargorov - Milanov pálil znovu nebezpečně Popov a Haber musel vytáhnout excelentní zákrok. A když v poslední minutě neproměnil nabídnutou příležitost Vladimir Gadžev, tak se skóre úvodního dějství neměnilo.

Bulharsko se přiblížilo výhře po hodině hry z první vážnější akce druhého poločasu. Po centru Popova nebezpečně hlavičkoval Milanov a brankář Haber vyrazil míč pouze ke Gargorovovi, který neměl s dorážkou problém - 0:2. V 78. minutě svitla naděje i Maltě, když po narážečce střídajícího Terence Velly střílel přesně k tyči Edward Herrera. Malta měla až do konce územní převahu a hrozila ze standardních situací, vyrovnávací branku již nevsítila.

Autor: Viktor Sandev / eurofotbal.cz, fifa.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 2...0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
vanGomm

Tip 2.

Reagovat
Tomtaf

1:7

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
bafpasak

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám že Malta zase někdy překvapí.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele