Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2014

zóna UEFA (Evropa) - skupina A
06.09.2013 19:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Makedonie - Wales 2:1

Když necháte nejdražšího fotbalistu světa jen na lavičce, bodů se nedočkáte. Trenér velšského národního týmu však neměl jinou možnost, protože Gareth Bale nebyl zřejmě vinou lehčího zranění na zápas stoprocentně připraven. Dlouho to však vypadalo, že si jeho spoluhráči s Makedonci i tak poradí. Jenže výhra domácích v konečném součtu znamená, že ani jeden z dnešních soupeřů si na MS v Brazílii určitě nezahraje.

Hosté přiletěli do hlavní města Makedonie se zpožděním, protože jim kvůli ztracenému pasu jednoho z hráčů uletělo letadlo. Další plány to ale velšským fotbalistům evidentně nijak nenarušilo, protože zápas začali velmi aktivně. V úvodu měl blízko ke gólu záložník Crystal Palace Jonathan Williams, který si naběhl za obranu na přihrávku Joe Ledleyho, ale Tomislav Pačovski jeho střelu vyrazil chodidlem.

Makedonci nadále bránili. Ve 21. minutě však David Vaughan fauloval těsně před vápnem Gorana Pandeva, největší hvězdu domácích, kteří tak dostali výhodu volného přímého kopu. K míči se postavil Agim Ibraimi, ale trefil jen zeď. Jenže od ní se balon odrazil přímo k nohám Ivana Tričkovskiho, shodou okolností snad jediného neobsazeného hráče v pokutovém území, a ten už si ze své pozice věděl rady - 1:0.

Hned z prvního protiútoku mohlo být srovnáno. Aaron Ramsey byl faulován, ale spoluhráč Craig Bellamy mířil z přímého kopu těsně vedle Pačovskiho branky. Ramsey však dělal v obraně domácích nadále neplechu. Osmnáct minut po prvním gólu se parádní kličkou zbavil jeho autora a řítíl se do vyložené šance. Tričkovski se ho vydal stíhat, a také ho dostihl. Ovšem jen za cenu faulu v pokutovém území. Záložník Arsenalu se exekuce chopil sám a zvolil jistotu v podobě tvrdé střely doprostřed branky - 1:1.

Těsně před pauzou se na hřišti strhla šarvátka, jíž předcházel faul Sikova na Ramseyho, kterého chtěl okamžitě postavit zpět na nohy Pandev. Bývalý hráč Interu Milán za to inkasoval žlutou kartu, ovšem stejného trestu se dočkal i kapitán Walesu Ashley Williams, jenž díky tomu zmešká příští zápas proti Srbsku.

Arena Philipa II, jak zní název stadionu ve Skopje, viděla tvrdou hru i ve druhém poločase. V zápase celkem padlo osm žlutých karet, po čtyřech na obou stranách. Na velšské straně došlo i na zranění, ale kouč Coleman stejně Balea do hry neposlal.

A neučinil tak ani po 80. minutě, protože právě tehdy Makedonci udeřili. A opět u toho byl obránce Vaughan, který na kraji pokutového území zaváhal a ztratil míč, čím nabídl šanci skórovat střídajícímu Alexandaru Trajkovskimu, který ji využil - 2:1. Nutno dodat, si gólman Boaz Myhill nepočínal zrovna nejjistěji. O první místo v tabulce si to tak v závěrečných třech kolech rozdají ve skupině A Belgie a Chorvatsko, zatímco ostatní týmy se budou rvát alespoň o třetí místo, které jim zaručí lepší pozici do následující kvalifikace o EURO ve Francii.

Autor: Tomáš Kordík / uefa.com, bbc.co.uk

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
veikko

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

tip X...2:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

Bale by si mohl být při chuti, když mu klapl přestup Tip 1:2

Reagovat
Veselac

oba gól

Reagovat
smazaný uživatel

neprohra hostů 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Taky vic verim Baleove particce

Reagovat
bafpasak

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele