Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2014

zóna UEFA (Evropa) - skupina A
16.10.2012 20:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Makedonie - Srbsko 1:0

Svou první výhru v kvalifikačním cyklu o postup na mistrovství světa do Brazílie získali fotbalisté Makedonie. Šance Srbů na zisk alespoň druhé pozice ve skupině je už přitom nyní na minimální hodnotě. Jedinou branku vsítil Agim Ibraimi ze značky pokutového kopu, po němž hosté dohrávali utkání v deseti.

Experiment se trenérovi Sinišu Mihajlovičovi nepovedl. Od minulého zápasu s Belgií nechal na lavičce kapitána Branislava Ivanoviče a do hry zasáhl od začátku Nenad Tomovič. Byl to ale právě obránce Fiorentiny, který nechal v 59. minutě pláchnout Hasaniho, fauloval ho ve vápně, načež nařízená penalta rozhodla celý zápas.

Zápas ve Skopje bralo Srbsko jako náhražku za čtyři dny nepovedené střetnutí s Belgií. Po čtyřech kolech má ale na kontě jen čtyři body a už šest ztrácí na vedoucí dvojici. V březnu příštího roku zavítají srbští orli do nepřátelského Záhřebu a soudě podle tohoto utkání se nedá očekávat, že by proti Chorvatsku uhráli pozitivní výsledek.

První poločas na krásném stadionu Filipa II. nebyl příliš záživný. V úvodní čtvrthodině bylo k dispozici několik standardek, po Tadičově centru pálil Tošič, ale nenašel správnou mušku. Poté střílel z přímého kopu Kolarov, avšak ani on nebyl neúspěšný. Největší příležitost si vytvořil domácí Ivanovski.

Velkou hrubku přitom vyrobil Nastasič, po které si míč podržel makedonský forvard, ovšem ani on bránu netrefil. Po obrátce se zdálo, že jen čas přinese branku v tu dobu lépe hrajícímu Srbsku. Jenže pak je osprchovala hodně studená voda, po níž se již hosté nevzpamatovali - vyloučení Tomoviče a Ibraimiho gól z penalty.

Mihajlovič se snažil ještě s nepříjemně se vyvíjejícím utkáním něco udělat, do hry poslal už i Ivanoviče s Lekičem, jenže ani tyto změny nepomohly. Tadič byl vyrovnání asi nejblíže, Kolarov to často zkoušel z dálky, mužstvo však bylo v závěru pod těžkou dekou. Bylo zkrátka na první pohled vidět, že se vyrovnání nedočká.

Autor: Patrik Sandev / sportal.rs

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1,1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Normalne by to mela byt dvojka..zkusim prekvapko..tip X..2:2

Reagovat
Veselac

1X

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele