Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2014

zóna UEFA (Evropa) - skupina D
16.10.2012 20:30 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Maďarsko - Turecko 3:1

V nesmírně důležitém a zajímavém utkání si Maďarsko připsalo vítězství nad Tureckem a zemi půlměsíce zadělalo na pořádné problémy. Turci tento kvalifikační dvojzápas vůbec nezvládli a výrazně si zkomplikovali cestu na šampionát. Naopak Maďaři po výhře 3:1 obsadili druhou pozici za zcela suverénním Nizozemskem.

Atmosféra na stadionu Ference Puskáse byla opravdu výtečná a hned v úvodu napověděla, že by se mohl odehrát fantastický duel. A tak se také stalo. Turci vstoupili do utkání lépe a potvrzovali roli mírného favorite. V 19. minutě si domácí málem vstřelili vlastní gól, Kádár ve snaze odvrátit pořádně vyděsil maďarské příznivce. O tři minuty později už se Turci radovali, Mevlüt Erdinc přetavil povedený centr do pokutového území ve vedoucí gól, brankář Bogdán byl bezmocný - 1:0 pro Turecko.

Turci byli další minuty na koni, ale byli to domácí, kterým se podařilo vstřelit další branku. Vladimir Koman odcentroval a nabíhající Szalai natolik zmátl brankáře Demirela, že ten si srazil míč do sítě. To bylo už druhé výrazné zaváhání tureckého brankáře během dvou kvalifikačních zápasech. Každopádně Maďaři mohli do poločasu skóre otočit, jenže Szalai nebyl s koncovkou dostatečně rychlý a vše z pozice Turků zachránil rychlým zásahem Korkmaz.

Oba celky vstupovaly do druhého poločasu s cílem vstřelit rozhodující branku a zvítězit. A to se nakonec povedlo Maďarům. Hned pět minut po změně stran předvedli domácí pohlednou akci, na jejímž konci byl přízemní centr Kádára a zblízka neomylné zakončení Szalaie - 2:1 pro Maďarsko. Domácí byli po druhé brance pořádně při chuti a v 56. minutě měli možnost zahrávat pokutový kop. Komana totiž fauloval Altintop a sudí neváhal. Neváhal ani Zoltán Gera, jenž nařízenou penaltu bezpečně proměnil - 3:1 pro Maďarsko.

Tím utkání zdaleka nekončilo. Turci se mohli vrátit do zápasu kdyby Yilmaz proměnil stoprocentní šanci,výtečný zákrok přitom předvedl brankář Bogdan. Opora Maďarů se předvedla ještě jednou, když při rohovém kopu Bogdanovi míč vyklouzl, stihl ho ještě na brankové čáře zachytit. Maďaři už dvoubrankové vedení nepustili, Turky přestříleli 3:1 a v tabulce se posunuli na druhé místo za suverénní Nizozemce.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Videl bych to na plichtu...tip X..1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Turecko venku často nevyhrává

remíza

Reagovat
Veselac

Turci znovu prohrají....tip 1,1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

fasza gyerekek,csak így tovább

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.dailymotion.com/video/xudrz0_h3-1t-www-fasthighlights-com_sport

Rád bych někdy viděl Maďary na nějakém šampionátu...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele